Behandler.no - Norges største oversikt

Brobyggerprisen 2015 til tannlege Pål Hermansen

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 05.11.2015Jente med grønne epler
Foto: Faksimile av nettside

 

Med sin biologiske tannbehandling tar han hensyn til hele pasienten. Pål Hermansen er både tannlege, homeopat og forfatter, men også kjent for sine prisbelønnede fotografier.


-Vi tar hensyn til hele pasienten, ikke bare tennene, skriver tannlege Hermansen på sin hjemmeside.

 

pål Hermansen;
Pål Hermansen.
Foto: Privat

Med tilbud om biologisk tannbehandling, hvor man forholder seg til hvordan tenner og munnhule henger sammen med resten av kroppen, har han hjulpen mange kroniske syke som ikke har fått hjelp andre steder. Utdanning til tannlege tok han allerede i 1979 og har siden hatt praksis i Oslo. De 30 siste årene har Pål Hermansen arbeidet både som tannlege, forfatter og fotograf.

 

Men allerede før han begynte på tannlegestudiet hadde han interesse for helhetlig helse og naturmedisin, og etter tannlegeeksamen startet han en på en fireårig utdannelse til homeopat, ved NAN - Norsk Akademi for naturmedisin.

For sitt arbeid og helhetlige tankegods tildeles tannlege og homeopat Pål Hermansen Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2015.

 

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som siden 2004 har blitt tildelt personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

 

-Pål Hermansen, som helhetsmedisinsk tannlege, er like opptatt av hva som skjer i pasientens kropp som tilstanden i munnen og tennene, og av hvordan ting henger sammen i hele kroppen. Kronisk syke, som ikke får hjelp av leger eller alternative terapeuter, blir ofte bedre etter å ha vært hos ham. Og han foretar alltid en individuell vurdering av sine pasienter, skriver juryen om årets prisvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Hvis vi vil befri kroppen for unødvendige påkjenninger, er det derfor logisk først å rydde opp i munnen, sier tannlege Hermansen til Fritt Helsevalg.

 

- Fjern betennelser og metaller fra kroppen. Metaller hører kort og godt ikke hjemme i kroppen, fordi de kan påvirke biologiske systemer. Dette gjelder spesielt for folk som er følsomme for strøm.

 

Hans motto som tannlege er: «Jo mindre tannbehandling, desto bedre tannhelse!» Dette fordi undersøkelser viser at jo mer tannbehandling du får gjennom livet, desto mer behandling vil du trenge fremover.

 

Tannlege Hermansen er en allsidig mann med mange talenter.  Han har blant annet utgitt 30 bøker om planter og plantemedisin, som han illustrerte med egne bilder – han er nemlig også en anerkjent naturfotograf, publisert i tidsskrifter som National Geographic Magazine, Geo og Orion. Han er av BBC valgt ut som en av verdens ti ledende fotografer på naturfeltet.

 

Hans forfatterskap omfatter 25 bøker. En av de mest omtalte er «Frø til verden» som kom ut i 2013 og var initiert av Landbruks- og matdepartementet i forbindelse med 5-års jubileet for frøhvelvet på Svalbard. Her kommer han inn på helheten landbruk/miljø/helse.

 

Redaksjonen i Alternativ.no gratulerer Pål Hermansen med Brobyggerprisen Fritt helsevalg 2015!

 

 

Fritt Helsevalg er en uavhengige medlemsorganisasjon, som arbeider for en bedret folkehelse gjennom retten til fritt valg i helsespørsmål.

 

Prisen ble utdelt på Norges naturmedisinsk fagkongress på Sundvollen lørdag 31. oktober 2015.

 

 

Om Pål Hermansen:
Utdannet tannlege i 1979
Utdannet homeopat (ca.1984)
Studert mikrobiologi i Oslo 1985 – 1986
Bachelorgrad i kunst og fotografi ved Robert Meyer College of Art - Oslo, 2004 – 2008
Utgitt 30 bøker om planter og plantemedisin, illustrert med egne bilder.

 

 

Tidligere mottakere av Brobyggerprisen:


2014: Siri Aabel

2013: Stig Bruset

2012: Leif Ims

2011: Dag Viljen Poleszynski

2010: Christian Darling

2009: Audun Myskja

2008: Bjørn Johan Øverbye

2007: Allan Fjelstup

2006: Vilhelm Schjelderup

2005: Karl-Ludvig Reichelt

2004: Kilden Helse / Roald Strand


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning

Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.