Ønsker du en jobb der du kan hjelpe andre?

Annonsørinnhold

Berit Topp jobber med hypnoterapi
BeFree2Live hypnoterapi inkluderer kropp, sinn og sjel. Foto: Privat

Hvis du er interessert i å lære deg hypnoterapi, og bruke det til å hjelpe mennesker med å få et bedre liv, kan du vurdere å ta en ny norsk utdanning som heter BeFree2Live.

 

Det er en holistisk hypnoterapeutisk prosess som inkluderer kropp, sinn og sjel. Kirsten Topp leder utdanningen, og hun deler sine erfaringer og tips med oss.


Nøkkelen til suksessfull forandring
– BeFree2Live er en prosess som går dypere enn viljestyrken. Mange har prøvd samtaleterapi eller lest selvhjelpsbøker, men føler at de ikke kommer i mål.

Det er fordi de bare jobber med det bevisste sinnet, som er den delen av sinnet som vi lett styrer. Men det bevisste sinnet er bare en liten del av sinnet vårt. Det underbevisste sinnet er som en harddisk, som lagrer alt vi har opplevd, lært og følt siden vi var barn. Det er her vi finner årsakene til mange av våre problemer, sier Kirsten.

Hun forklarer at det underbevisste sinnet blant annet inneholder alle minner, mønstre, fantasien og følelser. Det er her vi har lagret negative overbevisninger om oss selv, som for eksempel “jeg er ikke god nok” eller “jeg er dårlig i matematikk”. Disse overbevisningene påvirker hvordan vi tenker, føler og handler i dag.

– Når vi starter opp med klienter, spør vi dem først hvordan de har det nå, og hvordan de vil ha det. Hva står i veien for at de skal nå sine mål? Da finner vi ofte ut at det er noe i det underbevisste sinnet som hindrer dem. Det kan være gamle traumer, frykt, skyld, skam eller sinne som ikke har blitt bearbeidet.

Disse følelsene sitter i kroppen som en slags energi, som kan skape ubalanser, tankekjør, smerte og sykdom, sier Kirsten.

Prosessen er mer enn 25 år gammel og bygger på gjennomarbeidede teknikker som er så fleksible at de kan tilpasses klienten uansett hvilken problemstilling hun eller han kommer med.

 

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Kirsten Topp har hentet inspirasjon til oppbygningen av prosessen og innholdet fra kurs og konferanser i Danmark, USA, England og Tyrkia i tillegg til å ha lest en omfattende mengde litteratur om hjernen, følelser, hypnose og hypnoterapi. Utdanningen og konseptet BeFree2Live er beskyttet og registrert som merkevare.

Kirsten Torp
Kirsten Topp leder utdanningen BeFree2Live hypnoterapi. Foto: Privat

Hvordan fungerer BeFree2Live?
På utdanningen til BeFree2Live-hypnoterapeut lærer deltagerne en hypnose-prosess som er så effektiv at klienter kun trenger fire til seks terapi sesjoner for å skape en stor og varig forandring.

Sammen med terapeuten gjør klienten en rundvask i underbevisstheten der man sammen fjerner gammel smerte og negative overbevisninger og etterfølgende erstatter dem med positive følelser og overbevisninger. Klienten føler seg nå mer rolig, verdifull og trygg på seg selv. I tillegg lærer klienten selvhypnose som han eller hun skal gjøre hver dag mellom sesjonene.


Kirsten sier at hypnotisk transe er en helt naturlig tilstand som vi alle opplever hver dag, for eksempel når vi kjører bil, lever oss inn i en bok eller film, gjør rutinearbeid eller mediterer.

– I transe har du tilgang til det underbevisste sinnet. Det er som å gå inn i innstillinger på telefonen eller en pc. Der kan du fjerne gamle programmer som du ikke lenger bruker og du kan hente inn nye som vil være til mer nytte for deg.


Når du ønsker å gjøre forandringer i det underbevisste sinnet kan du gjøre det med selvhypnose, men det er mye enklere å ha en guide som veileder deg.

 

– Før i tiden hadde jeg et kart brettet ut over bilrattet når jeg skulle kjøre til et nytt sted. Nå bruker jeg damen på Google maps til å fortelle meg når jeg skal svinge til høyre og venstre. Jeg kommer raskere frem, det er mye mer trygt og effektivt enn når jeg både skulle lese kart og følge med på trafikken. Jeg har selv brukt andre hypnoterapeuter til å hjelpe meg med å gjøre forandringer jeg ønsket for min egen del, fordi det er mye mer effektivt, sier Kirsten.

Hun er også veldig tydelig på at hypnoterapeuten ikke har noen makt over klienten, og at klienten alltid har kontrollen. Hun gir bare forslag til klienten, som klienten kan velge å følge eller ikke. Det er viktig at klienten er motivert for sin forandring og villig til å følge instruksjonene.


– Du har nøkkelen, du gjør jobben, du har kontrollen. Du må være motivert og villig.
Det er du som forandrer deg, jeg er bare en hjelper på veien, opplyser Kirsten.

Man ikke fjerner minnene, men smerten som er knyttet til dem.

Hva kan BeFree2Live hjelpe med?
Kirsten sier at elevene på utdanningen i BeFree2Live kan hjelpe egne klienter med mange ulike problemer, som stress, søvnproblemer, tankekjør, angst, depresjon, lav selvfølelse, spisevaner, røykeslutt, sjalusi, sorg, kroniske smerter, fobier og mye mer.

Hun forteller at de ikke jobber med diagnoser, det overlater vi til helsevesenet.

– Vi ser på alle mennesker som unike og et produkt av alt det de har opplevd i livet.

Alle ønsker det samme, å føle seg verdifulle, gode nok som de er, å føle seg sett og elsket.

Mange mennesker føler seg lite verdt og det er roten til mye kaos, dårlige beslutninger, og mye smerte. Mange tar ikke vare på seg selv, eller prøver å være noe de ikke er. De avleder seg selv med trening, jobb, sjokolade eller andre ting. Men det løser ikke problemet, det gir bare midlertidig pause. Det som hjelper er å løse opp gamle traumer og transformere dem fra smerte til styrke.

Man ikke fjerner minnene, men smerten som er knyttet til dem.
– Når vi rydder i underbevisstheten, fjerner vi ikke minnene, men vi forløser smerten slik at du kan tenke på det uten at det påvirker deg lenger. Du kan tenke på det og føle deg rolig, nøytral og trygg. Da kan du bruke minnene som en ressurs, i stedet for en byrde. Du kan lære av dem, og vokse av dem.

I følge Kirsten vil hver person vil oppleve denne prosessen som unik, og at forskjellige ting vil dukke opp.

Vil du lære mer om BeFree2Live®
Hvis du er nysgjerrig på BeFree2Live, og vil lære mer om hvordan du kan bruke hypnoterapi til å hjelpe deg selv og andre, kan du besøke hjemmesiden:

Der finner du mer informasjon om utdanningen.
Hjemmesiden for utdanningen: befree2live.no

Hvis du vil ha hjelp av Kirsten, kan du kontakte henne på:
Telefon: 90052198
E-post:  kirsten@topphypnoterapi.no
Nettsted: topphypnoterapi.no

Kirsten ser frem til å høre fra deg!

KIRSTENS TIPS TIL SELVHYPNOSE:

  • Sitt eller ligg i en behagelig stilling, gjerne med et teppe over deg.
  • Eventuelt ha på rolig musikk.
  • Lukk øynene.
  • Plasser en hånd på hjertet.
  • Kjenn hjertet i kroppen.
  • Fokuser på pusten.
  • Pust dypt ned i magen.

Si denne setningen inni deg:
“Jeg er meg, jeg er elsket og verdifull med hele meg.”

Det er viktig å mene det du sier til deg selv så godt du kan. Det er ubetinget kjærlighet fra deg til deg, både det du liker med deg selv og det du er misfornøyd med.
(Når det kommer tanker tar du oppmerksomheten tilbake og fokuserer på en av de tre elementene: Pust, hjertet eller setningen).Relatert på Alternativ.no – HELHET

KURS OG UTDANNING

FINN VEILEDER

MARKEDSPLASSEN

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.