Det vi kan lære av erfarne healere

Dame som sitter med lukkeden øyne og annen person holder sine hender på hver side av hennes hode
Foto: Schutterstock

André Kirsebom har studert kjente healere gjennom tidene, for å undersøke hva som gjorde at de fikk gode resultater i sitt arbeid. Er det noe vi kan dra nytte av?

Historier om folk som har fått hjelp av en healer florerer. Både ferske beretninger om healere i Norge og legendariske gjenfortellinger fra inn- og utland. Her til lands har de fleste hørt mirakuløse historier om Joralf Gjerstad, kjent som Snåsamannen og om den klarsynte healeren Marcello Haugen, som i sin tid ble oppsøkt av tusenvis av mennesker.

Om Marcello Haugen vites at han i tiden 1940-1967, da han bodde på Svarga, nær Lillehammer kunne ta imot så mange som 100 klienter daglig. Folk sto i kø i timer og dager for å få lindring mot smerter, for helbredelse, for hjelp til å finne vann og tapte eiendeler – for råd og bistand over et vidt spekter. Gjerstad og Haugen er to av healerne som André Kirsebom har studert i forbindelse med sin bokutgivelse «Healernes hemmeligheter», med undertittel «Hvordan utvikle din healing».

– Arbeidet ser på 21 historiske og 4 nålevende healere, deres virke og deres liv. Basert på dette materialet er det lagt frem en rekke hypoteser på hvorfor de er så gode, sier Kirsebom.

 

André Kirsebom har studert kjente healere gjennom tidene og undersøkt hva vi kan lære av dem. (Foto:privat)

Ulike tradisjoner
Healing har flere forskjellige forklaringsmodeller og egne benevnelser ut ifra ulike tradisjoner. Noen ser healing som en kraft utenfra, som formidles gjennom en person med spesielle evner. Eller man tror at vi alle er utstyrt med denne evnen og at den kan utvikles. Kan det være at healeren kun er en katalysator for en healing prosess som vi alle kan erfare i egen kropp, er et annet spørsmål.

Hva er healing

Selv har forfatteren tilknytning til spiritualistisk healing og mediumskap, der healing forklares ved at det skjer ved hjelp av en åndelig, energetisk kontakt mellom healer, klient og en åndeverden som er der for å hjelpe oss.

Kirsebom har selv lang erfaring på feltet. Siden 2005 har han jobbet fulltid som healer, medium, kursholder, forfatter og spirituell prest. Sin utdannelse har han fra skoler og kurs fra England, Norge og Sverige.

Hypotesene
Et hovedformål med dette forfatterens arbeid er å undersøke hva man kan lære av dem som er trukket fram som de beste healerne. Utover Gjerstad og Haugen omtales blant annet Estelle Roberts, Margaret Lyon, Nan Mackenzie, Harry Edwards, Frederick Joseph Jones, John of God, William Parish, Bruno Gröning, Stephen Turoff og Sathya Sai Baba.

Hvordan arbeider de, hva slags holdning har de til arbeidet. Hypotesene som Kirsebom undersøker omhandler blant annet dedikasjon til arbeidet, om betaling påviker healingen, virkning av å arbeide med guider eller i full trance, eller om det å arbeide med et medium kan bygge mer energi – tematikk særlig kjent fra spiritualistisk healingtradisjon.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Svarene er ikke entydige, men i presentasjonen blir leseren forelagt forfatterens resultater. Det som først og fremst går igjen blant alle healerne er at de har et sterkt ønske om å hjelpe mennesker i nød, ifølge Kirsebom.

Videre peker han på kontakten med guider og mener at et nært forhold til sine guider vil styrke healingen. Kontakt med guider er sentralt i den spiritualistiske healing tradisjonen.

– Det er de som gjør jobben, mens vi som healere kun formidler dette. Vi er medium som kanaliserer healing, forklarer Kirsebom.

– Et annet aspekt er at det er viktig å ha kontakt med Gud. Det er det samme hva man kaller denne kraften. Men vi kan se at en sterk tro på Gud går igjen hos alle de store healerne. Dette blir i dagens samfunn sett på som litt rart og gammeldags, men det er klart at alle disse healerne hadde en sterk tro.

Forskning på healing
Ifølge den erfarne healeren og forfatteren sliter mange healere med å finne bevis for at healing virker. Boken har derfor et eget kapittel som omtaler internasjonale forskningsresultater.

– Så langt har forskning innen healing hatt fokus på å bevise at healing virker. Dette kan vi nå regne som et godt etablert faktum, men det betyr ikke alle healere får tilsvarende gode resultater, sier Kirsebom.

hender rundt en jordklode
Foto: Schutterstock

Healing og miljøvern
Arbeidet er også tenkt som en lærebok for healere som ønsker å utvikle seg. Hvordan en healer kan bli bedre – en healer med stabilt gode resultater. I Norge finnes mennesker som arbeider med healing over hele landet. Men André Kirsebom mener at det er behov for flere healere. Og det er ikke bare mennesker og dyr som trenger healing. Ett kapittel har tittelen «Å heale verden». Forfatteren anser dette som det viktigste.

– Verden trenger healing, nå mer enn noen gang tidligere. Hele vår eksistens står nå i fare, siden vi til stadighet misbruker jorden. Det er mange måter en kan heale verden på. Jeg kjenner til grupper av healere som kommer sammen og sender healing til verden. Det er en hyggelig handling, men blir nok mer som en bønn enn en direkte handling. Å heale verden er så mye, mye mer og det fine med det er at vi alle kan gjøre det, sier Kirsebom.

Det er snakk om all forurensingen som vi finner overalt. Forurensing av jord, luft og vann. Forfatteren påpeker at det er den moderne forbrukeren som forurenser og at det er vi som kan gjøre noe – som å redusere forbruk, være bevisst på hva sags produkter man kjøper. Handle økologisk, unngå plast og gjøre det som er best for jorda og vår egen helse.

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.