Blir kvitt pollenallergi med alternativ behandling

Foto: Schutterstock

Alternativ behandling har hjulpet en rekke allergikere gjennom pollensesongen – mange har også blitt kvitt allergien.

Våren banker på og det er mange grunner til å glede seg over det, men de som har pollenallergi er ikke udelt begeistret. I dag lider i overkant av 20 prosent eller ca. 900.000 nordmenn av pollenallergi og det ser ut til at flere og flere får det, ifølge Norges astma og allergiforbud. Særlig flere barn blir rammet, hvilket kan skyldes bla. forurensing i inne- og utemiljø. Andre årsaker kan være dårlig kosthold, røyking, tilsetningsstoffer i mat, som kan påvirke immunforsvaret.


Store plager

Pollenallergi skyldes at man reagerer allergisk på visse proteiner som finnes i noen pollentyper. Immunsystemet reagerer så kraftig når det utsettes for et bestemt antigen, at det blir til skade for organismen. Sesongen starter med or og hassel tidlig på våren, deretter følger bjørk, gress og burot.

Alle som er rammet vet hvor plagsomt det er med nysing, rennende eller tett nese, kløe i øynene som blir røde og hovne. Man blir trøtt og ukonsentrert og kan få problemer med å fungere i hverdagen.


Behandling hos lege

Allergi blir konstatert ved å ta en prikktest som viser hva man er allergisk mot. Behandling hos legen består i hovedsak av allergitabletter øyedråper og nesespray, inhalasjonsmedisin eller sprøyter. Disse helbreder ikke, men skal redusere plagene.

Legemidler har som regel bivirkninger. En av fordelene med å bruke alternativ behandling er at det stort sett er uten bivirkninger, i tillegg til at mange har erfart å bli frisk fra sin pollenallergi.


Alternativ behandling

Pollen i seg selv er ikke farlig for kroppen, men immunforsvaret, som normalt beskytter oss mot angrep fra bakterier, virus og parasitter feiltolker pollen som farlig eller giftig og overreagerer.

Flere behandlingsmetoder har vist seg effektive i behandling av pollenallergi. Alternativ behandling kan gi færre symptomer, mildere symptomer, kortere allergisesong, økt energi og bedre livskvalitet. Kliniske erfaring viser også at mange har blitt kvitt allergien ved å bruke alternativ behandling. For noen skjer det første sesong de forsøker alternativ behandling, mens andre bruker lenger tid.


Akupunktur

Akupunktur styrker kroppens immunsystem og regulerer ubalanser i systemet. Den beste måten å unngå pollenutbrudd på, er å styrke kroppen før pollensesongen starter. Verdens helseorganisasjon vurderte forskningen på området i 1996 og konkluderte den med at nålestikkene har bedre effekt enn legemiddelet antihistamin.

Akupunktører på BEHANDLERLISTEN

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora


Homeopati

Mange homeopater har god erfaring med å behandle pollenallergi. Homeopaten finner et middel som samsvarer med pasientens egne symptomer. Det mest effektive er å starte forebyggingen 4-6 uker før sesongen starter. Likevel kan allergi også behandles akutt med godt resultat.

Homeopater på BEHANDLERLISTEN


Soneterapi

Ved fotsoneterapi/soneterapi stimuleres kroppens organer ved å trykke på bestemte punkter på føttene. Mange har fått det bedre under pollensesongen etter å ha fått behandling med soneterapi.

Soneterapeuter på BEHANDLERLISTEN


Ernæringsterapi

Feil kosthold kan være en årsak til at allergi har brutt ut. Mange tåler ikke feks. melk og gluten, uten at de selv er klar over det.

Ernæringsterapeuter på BEHANDLERLISTEN

Kostholdsveiledere på BEHANDLERLISTEN


Healing

En behandling med healing kan gjøre underverker, men man er ikke på noen måte garantert virkning. Mange har opplevd bedring av pollenplager ved å få healing.

Healere på BEHANDLERLISTEN


Urtemedisin og Folkemedisin

Brennesle sies og kunne dempe symptomer på pollenallergi og høysnue. Det samme gjør kamille, timian og bukkehornsfrø. Ta kontakt med en urtemedisiner, biopat, naturopat eller ernæringsterapeut for veiledning og hjelp.

Urtemedisinere og Biopater på BEHANDLERLISTEN


> Ønsker du kunnskap om de ulike behandlingsmetodene?
Se Behandler.no/Behandlingsmetoder A-Å

(Fortsetter under bildet)

Verdens helseorganisasjon har konkluderte at akupunktur har bedre effekt enn legemiddelet antihistamin ved pollenallergi. Foto: Schutterstock

Brennesle
Erfaring viser effekt ved allergi og høysnue og i folkemedisinen har nesle også vært brukt som lokalirriterende middel, først og fremst ved reumatiske lidelser og giktsykdommer.

Kamille
Kamillens dempende virkning gjør den godt egnet til å behandler allergi. I tillegg til å virke anti-allergisk er urten bl.a. betennelseshemmende, beroligende, avslappende og fordøyelsesfremmende.

Bukkehornfrø
Bukkehornfrø har blitt brukt som naturmedisin i tusenvis av år. Den er kjent for sin slimløsende virkning, og i Folkemedisinen har bukkehorn blitt brukt bl.a. ved betennelse i øvre luftveier, bihuler, ved hoste og andre luftveisrelaterte problemer.

Timian
Timian har flere av de samme egenskapene som bukkehornsfrø. Den er en av de mest brukte urter ved luftveisplager, hoste, irritasjoner og betennelse i nese og bihuler. Timian har også en slimløsende virkning.

Kryssreaksjon
Mange pollenallergikere vil oppleve ubehag når de spiser frukt og grønnsaker. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteiner i maten. Det oppstår såkalte kryssreaksjoner. Enkelte urter kan også gi kryssreaksjoner. Persille, basilikum, oregano, Koriander kan gi kryssreaksjon ved burotallergi.


Ref. pollenvarslingen.no

 

Pollensesongen er i gang og det er tid for å oppsøke behandler.
Finn behandler i nærheten av der du bor:
Søk i BEHANDLERLISTEN


HUSK å minne legen/behandleren din på å spørre om du bruker alternativ behandling/legemidler.


Markedsplassen:

Urter



Pollen kalender

Or og hassel: februar- april.
Bjørk: april-mai
Gress: juni-august/september
Burot: Juli-august/september

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.