Behandler.no - Norges største oversikt

Menn i overgang

Av Ken Lunn, Medisinsk urteterapeut
Publisert: 03.10.2013Voksen mann
Foto: Schutterstock

Hva skjer med mannen når han kommer midt i livet? Nå kommer danske Ken Lunn til Norge og for å snakke om menn, hormoner i endring og hva man kan gjøre.

Phytoterapeut Ken Lunn gjester Norge i forbindelse med Skandinavisk fagseminar i biologisk medisin, som arrangeres 5-6 oktober 2013 i Oslo, for å snakke om hvordan hormoner skaper mannens maskuline identitet, hvilke forhold som er gjeldende for å være en sann alfahan, samt hormonenes, og derved mannens, skjebne ved stigende alder.

Gjennom livet er mannens adferd og fysikk i stor grad styrt av kjønnshormonene og hos menn midt i livet endres nivåene dramatisk.


Ken Lunn er medisinsk Urteterapeut med
MSc – Master of Science grad, i sitt fag.
Mannens opplevelse av endring i denne perioden er sjelden omtalt eller diskuteret, – kanskje fordi det rokker for mye ved hans grunnleggende maskuline selvbilde.

Dette står i sterk kontrast til tilsvarende hormonelle fenomen hos kvinner. Hos dem er fysiske endringer mer tydelig og følelsesmessige forhold er ikke et tabubelagt emne.

Mediene overøser oss med stoff om den kvinnelige overgangsalderen og alt som kan lindre den; helsekostpreparater, spesiell kosmetikk og piller som kan bremse det hele.

Det forholder seg ikke på samme måte når det er snakk om menn, selv om det står mye på spill ved mannens overgangsalder, både fysisk på grunn av en økt sykdomsrisiko og psykisk. Samspillet mellom psyken og hormonene kan raskt komme i ulage i et kaotisk samspill med påfølgende fysiske og psykiske plager.

Menn opplever en overgang, men deres egne fordommer forhindrer ofte diskusjon om emnet. Dermed forsvinner muligheten for den enkelte mann å forstå sine oplevelser og forhindrer han i å lære hvordan en positiv innsats kan forhindre negative følger av overgangsalderen.

Ved å informere menn om hva som skjer med deres egen kropp, samt lære dem til å snakke åpent om deres opplevelse og følelser, er det mulig å påvirke den negative helsespiralen, som hormonendringene hos menn skaper.


Skandinavisk fagseminar i biologisk medisin


Ken Lunn har nylig utgitt boken:
« Naturlægekunstens historie og behandlingsfilosofi»


Mer om Ken Lunn


Finn behandler i ditt nærområde – Behandler.no


Relaterte saker:
Økt bruk av alternativ behandling blant menn

Akupunktur istedet for Viagra

Behandling på tvers - til det beste for pasientenFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Jram 11/10/2013 - 01:59

Denne saken er viktig å følge med på for oss menn,samtidig er trening og riktig kosthold viktig + meditasjon og spesielt en yoga øvelse (kapalbathi) er genialt for å holde oss i sjakk.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.