Bruker sitt klarsyn til å finne savnede

Michael Winger. Foto: Atle Blekastad

Michael Winger har funnet bortkomne som politiet har gitt opp å lete etter. Men hva består egentlig klarsynet i og hva foregår under dette arbeidet?

 

Siden 2011 har Michael Winger jobbet som klarsynt healer på fulltid. Har er blant annet kjent som healeren til Lars Monsen og for å ha renset fritidsboligen til Mia Gundersen. Men aller mest oppmerksomhet har han fått for å ha løst flere savnetsaker, etter at Politiet og Røde Kors ikke har klart å spore opp de bortkomne. Store deler av hans arbeid har blitt dokumentert og forskere viser interesse for hans virksomhet.

Allerede i ung alder hadde Michael Winger kontakt med de usynlige energiene.


– Jeg har fra jeg var liten sanndrømt mye. Og jeg merket ofte nærvær av de man ikke kunne se og forsto at det fantes energier rundt meg, sier Michael Winger til Alternativ.no


Men det var først etter han fylte 25 år at ballen begynte å rulle. Han satt og så programserien ”Jakten på den 6. Sans” på TVNorge og fikk opp veldig mye informasjon, selv når det var oppgaver om hva som hadde skjedd på åsteder.

– Det endte med at jeg deltok i den siste sesongen i 2011 og likte godt å få oppgaver hvor man skulle kjenne på gamle energispor, forteller Winger.

 

Seier og forskning
Fra underholdningsbransjen gikk veien snart videre til å arbeide med aktuelle savnetsaker. Kort tid etter at han vant konkurransen i programserien ”Jakten på den 6. Sans” ble han kontaktet av Torstein Røyne, som har forsket på klarsynthet i mer enn 30 år – eller ”forskning på spesielle evner” som han selv kaller det.

– Han ønsket å studere meg mens jeg jobbet med savnetsaker. Dersom man skal forske på klarsyn er det best å jobbe med ekte saker og ekte følelser istedenfor tilgjorte oppgaver uten noe særlig energi, påpeker Winger.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Utfordringen ble tatt og siden den tid har hobbyforsker Torstein Røyne fulgt arbeidet med å lete etter savnede. På halvannet år har Winger løst tre saker, som har blitt kjent offentlig og som er dokumentert via video, foto, mail og tekstmeldinger. Disse er kjent som savnetsakene Håkon Andersen, Frank Andre Gundersen og Per Arne Hestenes.

I boken til Michael Winger, ”Jeg ser deg”, som kommer ut i mai, kan man lese at han muligens hadde en liten finger med i spill i enda en sak, får vi vite.


Et puslespill av følelser og bilder
Men hvordan oppleves arbeidet med å lete etter savnede og hvordan går man fram?

Mange tror at dersom man kaller seg klarsynt så vet man alt og ser alt, til enhver tid. Men det er ikke slik det fungerer. Klarsynet fungerer forskjellig for oss, hos Winger kommer det mest som følelser og indre bilder.

– Jeg opplever at når et menneske sender ut sterke følelser, vil det også være sterk energi for meg å kjenne på. Og ofte i savnetsaker har nettopp den savnede hatt markante følelser. I forbindelse med et drap, for eksempel, så kan offeret ha vært skrekkslagen. Har personen tatt sitt eget liv så har ofte vedkommende vært veldig deprimert. Hvis det har vært en ulykke så vil offeret ha kjent på en panikk.

– I andre tilfeller forstår ikke den savnede at han eller hun faktisk ligger så dårlig an som de gjør og da sender de ut mindre følelser som jeg kan kjenne på. Når noen fryser i hjel pleier man å bli varm i en kort periode før man dør, og da kler man av seg. I denne perioden har personen det helt fint og hvis personen fortsetter å vandre da så blir det vanskeligere å finne det nøyaktige stedet.

 

Tanker og bilder som dukker opp sammenligner han med å huske tilbake til hendelser fra barndommen. Når han konsentrerer seg kan han få opp bilder, men det er ikke sikkert disse bildene stemmer helt overens med det som faktisk hendte, fordi man husker det annerledes. På samme måte fungerer klarsynet.

– Det blir som et puslespill, men jeg får kanskje bare opp halvparten av brikkene. Da gjelder det å sette disse sammen slik at man kan se hele bildet. Og her er det viktig å kjenne seg selv og følelsene sine, for det kan være lett å mistolke. Men jo mer man bruker denne evnen, desto bedre blir man.

 

Winger legger til at han alltid har jobbet gratis med savnetsaker.
– Jeg syns det er feil at pårørende skal betale for mine tjenester så lenge det finnes så mange fordommer mot min tittel.

Torstein Røyne (tv) har forsket på klarsynthet i mer enn 30 år. Nå følger han Michael Winger (th) i hans arbeid med å finne savnede. Foto: Atle Blekastad

Skepsis og fordommer
Til tross for resultater og anerkjennelse finnes det fortsatt skepsis og mistroiskhet overfor de som har utviklet evner andre ikke har forståelse for.

Noen klarsynte skiller seg ut som særlig treffsikre. Legendariske Marcello Haugen (1878-1967) hadde en spesiell evne til å se hva som feilte folk som kom til han med sine plager og ofte stilte han riktig diagnose ut ifra sitt klarsyn. Han praktiserte også som healer og det er verserer mange historier om ”mirakuløs” helbredelse. Snåsamannen Joralf Gjerstad har også vist evner i sitt arbeid som kan minne om Marcello Haugen.

 

En annen av Norges mest kjente klarsynte er Anna Elisabeth Westerlund (1907-1995). Hun jobbet både som klarsynt rådgiver og i likhet med Winger bidro hun i leteaksjoner og deltok i forskning.

Etter at Winger hadde vist hva han var god for, fikk han oppmerksomhet fra flere hold.

– Jeg ble innkalt til et møte hos en tidligere forskningsdirektør, som fortalte meg at hun kunne se at det jeg gjør er ekte, men så lenge det ikke finnes et bedre navn på dette enn klarsyn eller synskhet så er det ingen professorer som våger å stå frem og fortelle at dette er reelt.


Hovedgrunnen til dette er at det finnes for mange dømmende mennesker med fordommer, mener den anerkjente seeren.

– Skeptikere skriker høyt for de ikke vet hva dette er. Og det kommer mest av at dette handler om gamle fordommer, dessverre. De tror dette har med noe guddommelighet å gjøre. Men det handler om å føle og lytte til seg selv. Vi mennesker påvirker hverandre hele tiden med hvordan vi føler. Bor du sammen med et menneske som sliter med angst og uro så vil du også kjenne på dette. Bor du sammen med en som er trygg og rolig til sinns så vil du også lettere ha det slik.

 

– Man må bare lære seg å lytte til sitt indre. Jeg har funnet ut hvordan jeg kan fjerne andre forstyrrelser og fokusere på et savnet menneske. Da begynner jeg å føle hva han eller hun har følt og kan også få noen glimt av deres minner.

 


Pårørende søker svar
Michael Winger er frontfigur i ”Foreningen søk etter savnet”, som har ca. 100 medlemmer i dag. Den har først og fremst som målsetting å finne de savnede slik at pårørende kan få et svar på hva som har skjedd med sine kjære.

 

Når et menneske forsvinner bruker politiet normalt ca. 300.000 kroner på en sak. Disse pengene er i de fleste saker brukt opp innen en uke. Røde Kors gir opp søket omtrent samtidig med politiet. Deretter blir pårørende stående alene.

 

Foreningen skal være håpet om at deres savnede en dag skal komme til rette. Den lover ikke sikre svar, men erfaringen viser at man kan finne ut mye som gjør familiene i stand til å forstå hva som kan ha skjedd.

 

 

Alle kan lære
Bokaktuelle Winger har flere jern i ilden. Han mener at vi alle kan lære å utvikle vårt klarsyn og den kunnskapen han selv besitter ønsker han å formidle videre. Derfor har han laget et kurs på dvd så alle kan lære å forstå energiene rundt oss.

Han deler sine egne metoder og lærer bort hvordan man kan bruke evnene sine. Winger mener det han gjør er naturlig.

– Klarsyn er en egenskap alle har, men altfor få bruker denne bevisst.

 

Relaterte linker:

Ønsker du kontakt med klarsynt?

Alternativ.no – MARKEDSPLASSEN > Klarsyn, clairvoyance

MARKESDPLASSEN A-Å


KURS OG UTDANNING A-Å


Relaterte saker:

Snåsamannen er ikke den eneste

Intuisjon – en nøkkel til klare svar på dine spørsmål

Selvutvikling for en bedre verde


Er du aktiv med konsultasjoner eller kurs, utdanning, produkter?
Bli funnet på Alternativ.no
>> Bestill din oppføring på Alternativ.no HER

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.