Tilbyr skeptikere 100.000 kroner for kornsirkel

Kornsirkel i Rounwell Hill
Kornsirkel i Rounwell Hill - Lege Heiko Santelmann tilbyr skeptikere kr. 100.000 til de som klarer å kopiere denne kornsirkelen. Foto: Nils Kenneth Fordal

Er de mystiske formasjonene menneskeskapte kunstverk eller beskjeder fra universet? I et åpent brev til forfatter Gert Nygårdshaug tilbyr lege Heiko Santelmann 100.000 til han eller de som kan kopiere en.

Vakre og mystiske er kornsirklene der de plutselig dukker opp i åkre ulike steder i verden – mange av dem i England. Ifølge Norsk kornsirkelgruppe er det så langt rapportert flere enn 7.000 ulike kornsirkler på verdensbasis.

Men hvor kommer de fra? Noen hevder at det er mennesker som har laget dem ved hjelp av planker og tau. Andre tror de er skapt av utenomjordiske – men fortsatt er dette et omdiskutert mysterium.

Med utgangspunkt i en uttalelse av forfatter Gert Nygårdshaug, der han påstår at kornsirkler blir laget av mennesker, har lege Heiko Santelmann i et åpent brev til Nygårdshaug utlovet 100.000 kroner til han, eller hans meningsfeller, som kan kopiere kornsirkelen han nylig så på en reise i Sør-England:

«Kjære Gert Nygårdshaug
Du vet at jeg har lest alle dine bøker og at jeg har den største respekt for deg som forfatter. Desto større er skuffelsen over å måtte lese at du tror på noe så sprøtt som at alle kornsirkler er man made. Jeg er selv skeptisk til veldig mye. Spesielt innen medisinen. Jeg hater å bli holdt for narr! Men jeg har en open mind. I motsetning til mange andre, er jeg ikke redd for at hjernen da detter ut.

Etter å ha hørt og lest mye om kornsirkler over flere år, hadde jeg veldig lyst til å se på nært hold om det var noe spesielt med de, eller om det hadde seg slik, du skriver i en kommentar til mitt bilde på Facebook:

Gert Nygårdshaug: Kornsirkler blir laget av mennesker. I visse miljøer blir det ansett som en kunstart (jfr. grafitti). Det er ofte grupper på 3-5 personer som ved hjelp av datautskrifter, GPS, tau, planker og andre hjelpemidler og som i løpet av noen timer i nattemørket kan lage kompliserte mønstre. Kornsirkler oppstår i økende grad når pressen skriver om det. Det er ikke oppdaget kornsirkler i muslimske land. Her er en mer utfyllende artikkel om hvordan de lages.”

Endelig fikk jeg sjansen til å reise og var så heldig å finne en ny sirkel nær Devize, Wiltshire, i Sør-England, nå i helgen. Jeg ble fascinert og overbevist om den ikke var laget av mennesker! Men jeg er selvfølgelig klar over at noen sirkler og bilder har blitt laget av menneskehånd. MEN IKKE ALLE!!!

Heiko Santlmanner tilbyr forfatter Gert Nygårdshaug og andre skeptikere 100.000 kroner for å kopiere en kornsirkel han så i England. Foto: Heiko Santelmann privat

– Så derfor vil jeg gjerne tilby deg 100.000,- (etthundretusen) kroner, hvis du kan dokumentere, at du kan lage en kopi av denne kornsirkelen. Alternativt kan du lage en kopi av denne kornsirkelen.

–  Du kan gjerne bruke dine venner fra sekten «Skepsis», og andre besserwisser, til å hjelpe deg. Til og med stylter og trampoliner skal jeg tillate, så at dere klarer å komme til de forskjellige deler av sirkelen, uten å etterlate dere spor fra tråkking gjennom åkeren. For å gjøre det enda enklere for dere, kan jeg sende den videoen jeg tok fra sirkelen, så dere kan se i hvilken retning kornet skal ligge på de forskjellige deler av sirkelen, hvor kornet skal vise heteskader og hvor i sirkelen dere må tilføye nitrat og magnetisk jern. Mer informasjon kan dere også få fra BLTResearch.com.
Designeren til denne kornsirkelen må ha vært inspirert av Miro eller Kadinsky. Veldig imponerende for noen engelske spøkefugler!

– Pengene kan jeg gjerne sette på sperret konto, så at du er sikret utbetalingen også de neste år, siden de fleste kornåkre nå er høstet inn.
Tenk på all vin og stiltonost, du kan kjøpe for hundretusen kroner!

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

– Men hvis du mener at 100.000,- kroner ikke er nok, si ifra. Jeg kan jeg gjerne sette i gang en kronerulling. Dessverre kan jeg som uføretrygdet ikke bidra med mer penger enn det som jeg nå får tilbake fra skattefogden. Men jeg er sikker på at mange andre vil bidra med 10.000 eller mer, hvis pengene settes på en sperret konto med over 3 % rente i minst 3 år.

– Hvis dere ikke har klart utfordringen til 1.8.2017, må jeg dessverre bruke mine 100.000,- til å pusse opp badet.

(Fortsetter under bildet)

–Til og med stylter og trampoliner skal jeg tillate, så at dere klarer å komme til de forskjellige deler av sirkelen, uten å etterlate dere spor fra tråking gjennom åkeren. Foto: Heiko Santelmann privat

Betingelsene for å få utbetalt innskuddene fra en slikt konto på minimum 100.000,- NOK er som følger:

1. Det må være en identisk kopi av den første kornsirkelen jeg besøkte, på Roundway Hill, ved Devizes Avebury fra July 30 i 2014. Mer info og tegninger finnes her

 

2. Det spiller ingen rolle hvor i Europa denne kopien blir laget.

3. Det spiller ingen rolle hvor mange menn eller kvinner som deltar i prosjektet, så lenge prosjektet blir utført i løpet av en natt.

4. Det er tillatt å bruke GPS, data, fotoapparater, kunstig belysning, tau og alt av verktøy og planker.

5. Det må dokumenteres med film/video og fotos, at prosjektet ble gjennomført av mennesker, uten hjelp av høyere makter.

6. Forskere, som har erfaring med å undersøke kornsirkler, må få adgang for å kunne ta prøver, slik at vitenskapsmenn kan finne ut hvilke kriterier som kan brukes for å skille genuine kornsirkler fra menneskelagte kopier.

Tross alt er vi vel alle interessert i sannheten!
Jeg hater å bli holdt for narr!

Oslo, den 4.8.2014
Med de beste ønsker og lykke til.
Dr. Heiko Santelmann

Gert Nygårdshaug svarer Heiko Santelmann:

”Kjære Heiko, gode venn: Jeg skulle virkelig ønske du hadde rett. Jeg har som sagt vært svært opptatt av kornsirkelfenomener opp gjennom årene og lest det meste av tvil/støtte som er skrevet om fenomenet. Det gikk så langt at jeg hadde planer om å innlemme disse mystiske figurene i en av mine bøker. Men da jeg – for noen år siden – leste om en gruppe som enkelt og greit demonstrerte hvordan man lagde disse figurene, ble jeg i overkant skuffet. De lagde geometriske mønstre i løpet av timer som var langt mer kompliserte enn det du har besøkt! (Din er egentlig veldig enkel, men jeg vil at du skal bruke pengene på oppussing av badet…)
Foruten hjelpemidler som jeg har nevnt, var også en kraftig, varmeblåsende høytørke-maskin som fikk kornaksene til å legge seg flate på et blunk. Veldig fiffig. En gruppe fortalte også at for å gjøre det hele mer mystisk, kunne de strø ut eksotiske mineraler, i ett tilfelle knust krypto-krystallinsk kvarts, onyx.
Likevel: Jeg stusser fremdeles på de kompliserte figurene ved Jodrell Bank-observatoriet… Alt godt til deg, Heiko. Om du har anledning, ville det vært hyggelig om du kom på lanseringen av min nye roman (der kornsirkler faktisk blir nevnt!) Sted: Engebret Cafe, Oslo. Mandag 18.aug. kl.18.00. Velkommen!»

(Svaret fra Gert Nygårdshaug er hentet fra Facebook og publisert med tillatelse fra Nygårdshaug og Santelmann).Relatert

100.000 pund-utfordring ga ikke uttelling
En tilsvarende utfordring har tidligere blitt annonsert i England, for en kornsirkel fra 2001. Denne lovet en gevinst på 100.000 pund. Det ser ikke ut til at noen klarte utfordringen, som ble avsluttet 31. august 2012. (Educating Humanity)

Flere bilder og film fra kornsirkelen som Heiko Santelmann refererer til


Relatert på Alternativ.no

En leges oppgjør med fastlåste holdninger
En tidlig pasienterfaring ble avgjørende for hans forhold til «vitenskapelige sannheter». Nå forteller lege Heiko Santelmann sin historie og tar et oppgjør med såkalte skeptikeres holdninger.

Verdens største pyramide er i Europa
I 2006 gikk nyheten verden rundt om at det var oppdaget en pyramide i Bosnia. Det hersket usikkerhet om det virkelig finnes pyramider der og i arkeologiske kretser ble dette ikke trodd.

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.