Problemer eller muligheter – hva ser du først?

Tankefull kvinnne
Foto: Schutterstock

– Jeg trodde at jeg var mer positiv enn jeg var, og når jeg oppdaget hvilke tanker jeg egentlig hadde, så ble jeg forskrekket.


– Jeg sitter her i Antibes i Frankrike og er på MasterMind-samling. Jeg deler rom med ei fantastisk dame. Vi har nettopp hatt en samtale i forhold til det å være positiv, og om vi kan velge å være positiv eller ikke.

Noen mennesker jeg møter har en tendens til å se problemer FØR de ser muligheter. Jeg kan spørre dem: “Hva er det som gjør at du tenker den negative tanken før den positive tanken?”
Svaret er ofte: Men jeg er jo bare født slik!

Har du noen gang tenkt at ting bare er slik, eller at tankene bare kommer og går, og at det er tillært, eller at vi ikke kan gjøre noe med tankene våre? Da er du ikke alene. Det er faktisk mange som tenker at tankene våre kommer og går, og vet faktisk ikke at vi kan gjøre en endring med tankene våre dersom vi ønsker det. Og her har du nøkkelordet. ØNSKER!

Identifisér tankene dine, og se om de er positive eller negative.

For at du skal endre tankene dine, så må du faktisk ØNSKE å endre dem. For at du skal endre tankene dine må du faktisk også se/ identifisere at tankene dine er negative. På klinikken min har jeg mennesker som kommer til meg for å få coaching. De står fast i livet sitt, og ønsker hjelp til å ta det neste steget. Da spør jeg hvordan de oppfatter seg selv, og flesteparten svarer at de oppfatter seg selv som ganske positiv.

Når vi går nærmere inn i utfordringene, tankene de har om seg selv, jobben sin etc, så ser jeg at tankene ikke er så positive som de tror. Slik var det for meg også for noen år siden. Jeg trodde at jeg var mer positiv enn jeg var, og når jeg oppdagen hvilke tanker jeg egentlig hadde, så ble jeg forskrekket. Jeg var spesielt negativ til meg selv og kroppen min. Jeg fant ut at selvfølelsen min egentlig ikke var så god som jeg trodde.

MEN; the good news:

Så lenge det er tanker, så kan vi ENDRE tankene våre! Det er ikke alltid like lett, men det er mulig. Om du har de riktige teknikkene, og du har fått verktøyet for å gjøre disse endringene, så kan du endre tankene dine allerede i dag.

Les også:
Tren dine tanker og få bedre selvfølelse

Det er små skritt i riktig retning som gjør den store forskjellen. Mitt forslag til deg i dag – om du kjenner deg igjen i noe av dette, er: Identifisér tankene dine, og se om de er positive eller negative.

Da tenker jeg på alle dine tanker slik som hvordan du ser på kroppen din, utseende, hvordan du takler utfordringer, hva du tenker om andre mennesker, om du irriterer deg på han som kjører for sakte forran deg osv.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Dersom du ser at du har mer negative tanker enn positive tanker, så kan du gå inn i deg selv, og spør hvordan du kan tenke på en mer positiv måte. Hvordan kan du snu tankene dine slik at de blir bra for deg, og som gjør at du føler det bedre?

Rachel Wilmann
Coach, inspirator, kursholder og forfatter av boken «Den Magiske Reisen».

Relatert:

Tren dine tanker og få bedre selvfølelse
Gjennom gjenkjenning av tankemønstre og ulike teknikker kan du forbedre din indre selvfølelse. Rachel Wilmann gir konkrete tips om hva du kan gjøre.

Lær pusteøvelsen som gir god helse
Feil pust kan skape stress og plager. Ved å bruke denne enkle øvelsen, kan man få mer overskudd og bedre livskvalitet.

Mental trening – viktigere enn fysisk trening?
Hvorfor er det så stort fokus på at kroppen skal være i god form. Dersom vi mentalt ikke er like sterk, så kan det hende at vi faktisk ikke kommer oss ut på den første treningsøkten.

Alternativ.no/KURS OG UTDANNING A-Å
(Selvutvikling, Meditasjon, Mindfulness,Trening, Coaching).

> Ønsker du kontakt med coach, veileder, mentaltrener, psykoterapeut?
Se BEHANDLERLISTEN

Behandlerlisten, Behandler.no
Annonse

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.