Nær døden-opplevelsen ble begynnelsen på et rikere liv

Ellinor Markaskard
Ellinor Markaskard. Foto: Privat

En fatal feil ved sykehuset snudde opp-ned på livet. Men uventet hjelp åpnet opp for vekst, håp og et åndelig perspektiv på livet for Ellinor Markaskard.


Noen ganger tar livet en ny vending. Tilværelsen som vi kjenner den snus på hodet og vi må ta en omstart. For Ellinor Markaskard begynte det hele med en enkel operasjon, der det ble gjort en alvorlig feil. I stedet for smertestillende medisin fikk hun det muskellammende middelet curacit, intravenøst. I 24 minutter ble hun liggende uten surstoff, og døden var nær.

Hun opplevde å gå ut av kroppen og observerte, svevende under taket, hva som skjedde på operasjonsstuen. Videre gikk hun over i en annen dimensjon hvor hun møtte sine livsguider. De skulle vise seg å få en stor betydning i livet.

Den fatale episoden på sykehuset førte til store nevrologiske skader. Tale- og hukommelsessentret var sterkest berørt. Beskjeden fra helsevesenet var at skadene var for omfattende til at de lot seg reparere. Året er 1979, Ellinor var 25 år gammel, nygift og hadde to små barn. Skulle hun tro på dem og gi opp? Var det mulig å få livet sitt tilbake?

Hun forteller at hukommelsen var så svekket at hun ikke kunne huske hvor hun bodde. Da hun var ute med barna måtte hun late som det var en lek å finne veien hjem. Ellinor ville ikke gi opp, men hvordan skulle hun gå frem for å bygge helsa opp igjen?

– Livet er nådeløst! Alt ble helt annerledes. Man får noe og man mister noe. Jeg mistet evnen til å leve som andre. Skadene etter den fatale sykehusfeilen har preget livet, men jeg lærte meg å bruke hodet på en ny måte og utføre gjøremål på andre måter. Med god hjelp av min livsguide har jeg har funnet en ny måte å leve på og det i seg selv er en gave, sier Ellinor.


Til tross for håpløshet og en svært utfordrende situasjon, mestret Ellinor å ta utdanning og komme i jobb. Kunnskapshungeren var ikke svekket, tvert i mot. I den nye livssituasjonen var det mange påtrengende spørsmål som krevde svar, og Ellinor leste og lette etter informasjon. En lang karriere som klinisk sosionom ble kombinert med stadig videre utdanning og arbeid som terapeut.

Møtet med Livsguiden
Da døden kom på besøk til Ellinor på operasjonsstuen, var det som om livet ble presset ut av kroppen. Samtidig var hodet krystallkart. I denne situasjonen møtte hun sine tre guider, hvor den ene ble hennes livsguide.

– I ”mellomrommet”, mellom liv og død på operasjonsbordet, var det som om sirkel på sirkel åpnet seg opp; en ny form for innsikt, som en vifteform. Så snart jeg hadde forstått eller integrert en del, endret informasjonen seg til en dypere innsikt. Jeg fikk innsikt til ny informasjon om livet som jeg ikke hadde forutsetning til å forstå eller leve etter.

Denne erfaringen satt dype spor og etterlot henne i en komplisert og forvirrende situasjon. Hun brukte lang tid på å sortere og finne ut hva hun skulle gjøre med innsikten og lette etter kunnskap og en plattform for å komme videre.

– Jeg opplevde å få et kart, men hadde ikke kompass. Jeg forsto at jeg hadde fått en ”gave”, som jeg ikke ante hva jeg skulle gjøre med, forteller Ellinor. Samtidig hadde jeg familie, to små barn og jobb. Dette var for mye å bære. Jeg gikk inn i en alvorlig krise med påfølgende depresjon. Budskapene til livsguidene skulle bli hjelpen ut av den fastlåse situasjonen.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

– Jeg møtte tre guider på ”den andre siden”, men nå er det en av dem som har blitt min hovedguide. Den kommuniserer på ulike måter, gjennom tanker. Jeg kan for eksempel få en beskjed i en drøm, i meditasjon eller det kan komme når jeg skriver, som automatskrift.

– I dag vil jeg kalle dem engler. De har blant annet lært meg hvordan jeg kunne helbrede meg selv og andre ved hjelp av tankens kraft og healing, forteller hun.

Livsvisdom i bokutgivelse
I dag arbeider Ellinor selvstendig som terapeut og kursholder. Hun har lenge ønsket å dele sin erfaring og hun tror at mange vil kjenne seg igjen i den. Reisen fra håpløshet til å få uventet hjelp og komme videre i livet har hun festet mellom to permer i boken ”Etter mellomrommet – Min reise etter møtet med døden”. En bok fylt med livsvisdom i et bredt perspektiv på livet, tips, gode råd, interessante spørsmål, eksempler og øvelser.

Med overskrifter som Helse og følelser”, ”Det største sviket”, ”Energier og Healing”, ”Kroppen”,  ”Jordens røtter og spindelvev”,  ”Åpenhet og endringer», ”Egenkjærlighet» ”Ny tid kommer” og ”Sjela lengter”, forstår man at dette er et gjennomarbeidet prosjekt. Boken kan med hell brukes av dem som søker og er opptatt av livets store spørsmål og selvutvikling.


Kommunikasjonen med guidene og det som har skjedd i livet til Ellinor er hovedfokus i boken.

(Fortsetter under bildet).

- Uventet hjelp åpnet opp for vekst, håp og et åndelig perspektiv på livet. Jeg møtte tre guider på ”den andre siden”, men nå er det en av dem som har blitt min hovedguide, forteller Ellinor Markaskard. Illustrasjon: Schutterstock

– Etter nær døden-opplevelsen kom de ofte i kontakt. Jeg kunne føle dem ved min side. Jeg kjente nærværet. I begynnelsen taklet jeg det ikke så bra da jeg ikke forstod hva de ville. Da jeg skjønte at de hadde positive intensjoner, at de ville meg vel, gikk det bedre. Vi kunne ha og har fortsatt lange samtaler om mange temaer og livssituasjoner jeg har stått i, som også kommer frem i boken.

– I begynnelsen var det vanskelig å forholde seg til denne delen av mitt liv da dette ikke ble speilet i samfunnet rundt meg. I dag ser jeg at samfunnet har endret seg mye mot denne retningen, og er fortsatt i endring mot det spirituelle.

Prosessen med å skrive sin historie har vært klargjørende og har gjort Ellinor mer bevisst.

– Livet prøver å hjelpe oss, selv når vi er i den mest håpløse situasjonen. Dette er det viktig for meg å formidle. ”DEL”, sier de på ”den andre siden”. Vi trenger å fortelle våre historier.

Med sin erfaring etterlyser Ellinor et helsesystem som inkluderer et mer helhetlig syn på mennesket. Kropp, psyke og det alternative aspektet henger sammen og altfor mange tilstander løses lettvint med legemidler. Samtidig må den enkelte selv ta ansvar.

– Mange henger fast ved sine sykdommer, skader og uheldige tilstander. Men det utenkelige kan skje og grusomme livserfaringer kan transformeres til perler og vekst og bedre livskvalitet. Men man må tørre å gå i dybden. Det handler om å overgi seg, i samarbeid med en god terapeut, formidler Ellinor Markaskard.

Boken «Etter ellomrommet – Min reise etter møte med døden» av Ellinor Helen Markaskard er utgitt på Kolon Forlag, 2021″

>>  Alternativ.no/Bøker


Relatert på Alternativ.no:

KURS OG UTDANNING i selvutvikling

KURS OG UTDANNING i healing


Ønsker du kontakt med behandler/terapeut
Se BEHANDLERLISTEN, Behandler.no

Behandlerlisten, Behandler.no
Annonse
SISTE NYTT
AKTIVITETSKALENDER

Se hele kalenderen >> Trykk her

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.