En vei til bedre helse, et harmonisk sinn og et åpent hjerte

Foto: Birgit Torkehagen, privat

– I julen for 23 år siden var jeg så heldig å oppleve noe som forandret livet mitt. Birgit Torkehagen forteller hvilken betydning Sheng Zhen praktisering kan ha for en selv og omgivelsene.

– På besøk hos min søster i Manila på Filippinene traff jeg kinesiske Li Jing, som lærte meg et sett med nydelige meditative bevegelser som het Sheng Zhen meditation. Som datter av Li Junfeng, den berømte kinesiske landslagstreneren i Wushu og Martial Art, film skuespiller og regissør, var hun også opplært i den kinesiske tradisjonen innen Qigong, Taiji og kampsport, og var en flott lærer. Men dette var ikke kampsport, men øvelser for selv healing og åndelig vekst.

Jeg reiste hjem og praktiserte hva jeg hadde fått undervisning i. Det føltes bedre og bedre ettersom kroppen gradvis ble mer kjent med bevegelsene og jeg slappet mer og mer av. Det ble som å være i en tilstand av flyt og meditasjon i bevegelse. Kroppen kjentes utrolig lett og smidig, og bekymringer og stress vek plassen for indre ro og velvære.

Det var som å komme hjem til noe jeg hadde lett etter, og som jeg endelig hadde funnet. Å føle at både kropp, sinn og sjel var ett, og ikke adskilte separate deler. En følelse av helhet og indre fred.

(Fortsetter under bildet).

- En følelse av helhet og indre fred, Sier Birgit Torkehagen om å ha blitt kjent med Sheng Zhen Meditation. I dag er hun selv sertifisert lærer i formen.

Sommeren kom og jeg fikk anledning til å møte Master Li Junfeng, som kom til Norge for å undervise denne formen. Et av de først land i verden utenom Filippinene og Kina.


En utrolig mann, full av visdom og klokskap med en utstråling som lyste av autoritet, men som samtidig var ydmyk. Noe som var bemerkelses verdig var også hans unike formidlingsevne av øvelsene til studenter på ulike nivåer. Hvordan det vanskelige ble gjort lett og det lette ble gjort mer detaljert og interessant.

 

Med sin enkle engelsk kunne han fortelle hvordan hans eget liv og personlighet hadde forandret seg, fra å være en ambisiøs landslags trener i kampsport i Kina for noen utvalgte, til et inderlig ønske om å formidle denne formen for selvhealing til mange mennesker rundt om i verden I dag. Øvelsene og innsiktene kom til han gjennom meditasjon.

(Forsetter under bildet)

Mester Li Junfeng har gjennom en årrekke kommet til Norge for å undervise i Sheng Zhen meditation. (Foto: privat)

Som Mester Li Junfeng sier om Sheng Zhen meditation;

Det er et redskap for å få et bedre liv, bedre helse og et harmonisk sinn, men aller viktigst, å åpne hjertet. Et åpent hjerte er den høyeste form for åndelighet.

Det er øvelser og meditasjoner for vår tid. Verden og menneskene er i ubalanse som følge av egoisme og grådighet, noe som ødelegger for fred mellom menneskene og utarming av jordkloden.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Avgjørelser tas basert på egoistiske, kortsiktige perspektiv. Noe som resulterer i konflikter og kriger, sykdommer og fattigdom, forurensing og naturkatastrofer.

Hvis våre handlinger kommer fra hjerte vil vi ta hensyn til hva som er godt for alle over tid. Og vi ville ikke skade hverandre, naturen og jordkloden. Alt vil være i balanse.

Utopi vil sikkert noen tenke, men hva er alternativet?

Sheng Zhen meditation er et redskap for selvhealing og åndelig innsikt. Hvis vi har det bra vil også omgivelsene våre påvirkes på en positiv måte. Som ringer i vann kan vi gjøre en forskjell og spre positivitet, omtanke, toleranse og ubetinget kjærlighet. Noe som er vår opprinnelige natur ifølge Master Li.

OM SHENG ZHEN

Sheng Zhen er kinesisk og betyr den høyeste sannhet, som igjen er ubetinget kjærlighet. Qi betyr livs -energi. Den livskraften som er i alt som lever og som sirkulerer i kroppen vår gjennom meridiansystemet.

Gjennom rolige, harmoniske bevegelser, pust og avspenning løser man opp blokkeringer og spenninger, slik at man frigjør energi og bedrer sirkulasjonen av QI. Muskulatur styrkes og skjelettet blir smidigere. Blodsirkulasjonen bedres. Ubalansert Qi og avfallstoffer kan renses ut og erstattes med ny frisk Qi. Meditasjonene kan åpne for økt åndelig innsikt og forståelse.

Kropp og sinn kommer i balanse. Helsen bedres og negative følelser kan vike plassen for indre harmoni og ro.

Sheng Zhen har både stående, sittende, liggende øvelser og meditasjoner. De fleste av øvelsene har egne navn og filosofiske betydninger man kan fordype seg i under praktiseringen. De er med å forsterke opplevelsen av praktiseringen og åpner hjertet. Disse øvelsene er for alle og kan eventuelt tilpasses den enkeltes fysiske begrensinger.

  •  Master Li Junfeng og Li Jing holder årlige kurs og Teacher Traininger rundt om i verden, samt gratis nett kurs.

  • Birgit Torkehagen, Sertifisert lærer og leder for den ideelle stiftelsen International Sheng Zhen Society Foundation Norge, styreleder Sheng Zhen Europa og medlem i Internasjonale Sheng Zhen Society.

>> Mer informasjon her


Relatert på Alternativ.no

Kurs og utdanning/Qigong

Kurs og utdanning i Tai Chi, Taiji

10 gode grunner til å meditere hver dag

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.