Ut av ADHD i voksen alder

Foto: Ann-Eva Storm privat.

Hvordan er det å leve med ADHD? Her forteller Ann-Eva Storm sin egen historie om hvordan hun hadde det og hva endret kosthold gjorde for henne.

 

Hun levde med en sterk uro. Ann-Eva Storm ønsker å formidle hvordan det er å leve med ADHD og den følelsen i kroppen som følger med. Her deler hun sin historie, om sykdom, diagnosen ADHD i voksen alder og hvordan nye matvaner har forandret hennes liv.

– Se for deg at du er alene i skogen, og vandrer. Stien er smal og tankene vandrer fritt. Steinene under skoene lager lyd. Mens du går ser du en maurtue. Maurene kryper rundt og der du står der alene, kommer de mot deg.

Maurene kryper opp skoene, tett i tett. Du står der helt stiv og kjenner at de kommer opp under klærne dine, under armene, inn ørene og du kjenner at de når hodebunnen. Små føtter som kryper på huden din. Og du bare står der, helt stiv.

Alene, full av maur og helt uten kontroll hører du at en radio står på. Den har fem kanaler, som står på for fullt samtidig.
Du kan høre at programmene står på, men du klare ikke skille de. Hvordan du har det?

Kravene, læreren, foreldrene, mens de roper «skjerp deg»! Du kjenner uroen i hele kroppen.

Sitte i ro, forsøke å ta seg sammen. Alle stiller krav til deg, du er alene som du var i skogen. Enten er du for ung, eller så er du for gammel krav, krav, mas mas.

Forestill deg hva du føler når du sitter der du sitter.
Dette er virkeligheten, føler du deg vel?
Hva har du aller mest lyst å gjøre?

 

Ann-Eva Storm erfarte en radikal forbedring da hun kuttet ut melkeprodukter. Foto: Storm privat.


Veien ut av matens makt

I 41 år av livet hadde jeg spist ”sunn” norsk bondekost. Alltid på farten, fylt med stress og uro. Annerledes og uredd, med spørsmål til verden og til livet.

Lite søvn og masse energi. Bena tripper alltid, fikler og er sårbar.
Trene, trene masse og bruke energien.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Det er mange år siden jeg startet med trening og å bruke naturen. Dette er min medisin, også i dag. Å ta en fjelltur før jobb kl 08.00 var ikke uvanlig. Pluss en økt etter jobb. På det meste gikk det i fire økter om dagen.

Min første depresjon kom 18 år gammel. De kom tettere med årene, høst og vinter, med mørke tanker og spørsmål.

Hvorfor?

Smerter i magen og oppblåsthet ble en vanlig tilstand. Forstoppelser var ”normalen. Alltid på jakt etter ro og stillheten, som jeg fant i naturen. Roen var også å spore i alkohol, røyk, snus. Og der stoppet det heldigvis, i dag nytes et glass rødvin av og til.

Utprøvde medisiner for ADHD. Resultat: tre måneder med sosial angst. Den kom snikende, og med behov for isolere seg fra resten av verden.
For hvem? Et spørsmål jeg stilte legen min: Skal jeg spise tabletter for å skåne verden for meg, eller skal jeg leve mitt liv?

Vendpunktet
Valget ble tatt mai 2011: Nytt kosthold basert på lavkarbo. Da kom stillhet i hode. Jeg går ned i vekt. Ro i kroppen! Er det slik det kan være?

Behovet for å være alene i stillheten ble stor og resulterte i to måneder alenetid.
Oktober samme år: Jeg starter på utdanning; tverrvitenskapelig med fokus på tenking, ernæring og fysiologi.

Da melkeprodukter ble fjernet erfarte jeg en radikal forbedring. Dette ga også en Innsikt på hva som skjer innvendig når man spiser feil mat – i mitt tilfelle, melk, sukker og hvetemel.

Får jeg i meg noe av dette i dag, kommer uroen, mørke tanker, sinne og utålmodighet, smerter og luft i magen. Etter å ha spist litt ost, opplevde jeg kløe, utslett og sår hud. Også uroen i bena kom tilbake.

I dag spiser jeg kun steinaldermat. Ren mat.
Trener og trimmer mindre enn noen gang, og nyter istedenfor naturen med bålkos og kajakkturer. Opplever ro, harmoni og får masse søvn.

Relatert:
Hva er steinalderkost/paleo

Les om flere retninger innen kosthold og ernæring

Ønsker du kontakt med en kostholdsveileder/ernæringsterapeut?

> FINN BEHANDLER, terapeut, veileder/coach (behandlerlisten på Behandler.no

> Kurs og utdanning i kosthold og ernæringsterapi (Behandler.no)

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.