Fullmåne og måneformørkelse – nå skal vi se framover

Foto: Schutterstock

Denne fullmånen kan avdekke gamle sannheter som ikke lenger gir noen mening for oss. Kanskje må du ut av komfortsonen for å komme deg videre.

 

MANDAG 30. november 2020, kl 10.29 er det fullmåne 8’38 grader i Tvillingenes og Skyttens tegn. Månen er i lekne og lette Tvillingene. Solen er i optimistiske og sannhetssøkende Skytten.

DETTE ER EN EKLIPSE og det betyr at fullmånen påvirkes av måneknutene, denne gangen spesielt av den nordlige. På sjelsplan dras vi da mot det vi trenger for å vokse både spirituelt og som menneske. Vår indre lengsel etter en høyere mening med livet og hverdagen vår, får oss til å søke innover etter en dypere kontakt med oss selv. Vi søker etter det som gir mening og innhold for oss.

I år blir julen annerledes. Det er mange restriksjoner vi må ta hensyn til, og flere får kjenne på følelsen av å være mer alene enn ønsket. Ordtaket om at vi aldri er alene når vi er sammen med oss selv, kan få ny betydning. En reise i eget landskap kan bety kontakt med noe i deg, som i en stresset hverdag, har vært vanskelig å få tak i. Egentid og selvvalgt alenetid kan senke pulsen, gi ro og fred i sjelen, og bety healing på mange plan. Effekten av en eklipse har lang varighet.

MÅNEN ER I LEKNE OG LETTE TVILLINGENE, og det er en fin tid å åpne opp for nye tanker og ideer. Ikke bli overrasket om tanker du har gått og jobbet med plutselig bare renner ut av deg, uten at du hadde tenkt å si det så spontant og impulsivt. Merkur befinner seg i dype og transformerende Skorpionen, så det du sier kommer fra et sted i dypet av deg selv som formidler det du egentlig mener. Det kan hende at du får innsikt i løsninger som gjør det enklere å slippe taket i gamle tankemønstre, og velger å gå for nye og mer spennende endringer. Emosjonelt kan alt virke enkelt og greit, kanskje ispedd litt skjelmsk humor. Det kommer an på hva det gjelder. Tvillingenergiens naturlige nysgjerrighet er god å ha der hvor noe gammelt skal endres for å slippe inn noe nytt. Du kan bli dyttet ut av komfortsonen din, men noen ganger er det nødvendig for å komme seg videre.

SOLEN ER I OPTIMISTISKE OG SANNHETSSØKENDE SKYTTEN og det er en sann fornøyelse å bruke tid på det som kan utvide horisonten vår. Under denne fullmånen er trossystemet vårt i fokus. Energien i Skytten er lettere i form av optimisme og tro på framtiden. Jupiter som hersker over Skytten, kalles den store Lykkeplaneten. Sjelelig er den knyttet til hjertechakraet, og ber oss kjenne på om vi er tro mot oss selv og det som er vår sannhet. Hvis vi åpner opp for det ubetingede i oss, kommer vi i kontakt med vår åndelige og spirituelle natur. Klarer vi å lytte til den får vi kanskje kontakt med en annen virkelighet enn den vi møter i hverdagens krav og mas. Vi finner noen svar! Så er det opp til oss selv hva vi gjør med den informasjonen.

DET MEST SPENNENDE med denne fullmånen er at den kan avdekke gamle sannheter som ikke lenger gir noen mening for oss. Noen ganger går vi rundt med et indre trossystem som forteller oss hvem vi er eller burde være, eller i det minste hvordan vi burde leve. Dette er knyttet opp mot en misnøye hvor vi sitter fast, og ikke kommer noen vei. Og dette skjer enda vi EGENTLIG vet hva som trengs for å få det bedre.

Denne lunare eklipsen i Tvilling og Skytteenergien kan hjelpe deg å finne mot til å tenke annerledes. Det er du selv som med viljen din kan åpne selvstyrte blokkeringer. Det er du selv som kan og må ta kontrollen over integriteten din. Det betyr å utvide horisonten, tenke nytt og med det oppgradere egenverdet. Lytter du godt nok innover kan ditt høyere selv kanskje gi deg et råd eller en beskjed som hjelper deg på veien. Det er rart hvordan små justeringer og endringer, kan få stor betydning.

(Fortsetter unde annonsen)

Annonse

Stjerneklart har sett på hvordan fullmånen denne gangen påvirker deg, ut fra hvilket stjernetegn du tilhører:


VÆREN
Du kan få ekstra påfyll av energi under denne fullmånen. Behovet for å kommunisere og utveksle ideer med andre, inspirerer deg til å gjøre en ekstra innsats for å skape trivsel rundt deg. Dette betyr også at du kan kjenne at roen senker seg, og du skaper nære og intime øyeblikk som fungerer som balsam for sjelen. Meningen med livet kan få en annen betydning nå. En Vær er ikke bare rastløs, du kan finne ro ved å lytte til det som påvirker sanseapparatet ditt. Musikk og gledesfylte opplevelser, kan være det som gir deg det du trenger.
Et godt råd er å lytte til hva ditt indre prøver å fortelle deg.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora


TYREN
Denne fullmånen får deg til å kjenne på hva som er dine egentlige og sanne verdier. Du liker å omgi deg med kvalitet, noe som gjør hverdagen trygg og forutsigbar. Men livet har hatt en tendens til å dytte deg ut av komfortsonen noen ganger i det siste, og flere Tyrer får nå overraskende kjenne på at dette faktisk har betydd endringer i positiv retning. Denne fullmånen kan hjelpe deg å kjenne at det er på tide å nyte resultatene av det gode som har kommet din vei, og skape en ny komfortsone ut fra dette.
Et godt råd er å undre deg over livets små og store overraskelser.


TVILLINGENE
Fullmånen denne gangen faller i ditt eget tegn. Ikke bli overrasket om nye tanker og ideer kommer til deg som lyn fra klar himmel. Trossystemet ditt kan rokkes kraftig, noe som betyr at gamle tankemønstre går ut på dato. Dette kan få deg til å endre retning, eller skape forandringer som vil fungere bedre for deg i tiden framover. Du er sosial, og ønsker at andre også skal nyte godene av det som skjer. Men husk at forandringene må integreres hos deg selv først, før du kan forvente at andre skal forstå hva du mener. Og husk at tålmodighet er en dyd!
Et godt råd er å slippe til tankene som kommer til deg.


KREPSEN

Denne fullmånen aktiverer underbevisstheten din. Det kan bety at trossystemet ditt er i endring, og da spesielt på hvordan du har tenkt om deg selv. Urett og erfaringer som har gått i din disfavør, kan komme opp i bevisstheten. Istedenfor å akseptere, kan det hende du åpner opp og slipper til reaksjoner som er riktige for deg. Denne fullmånen kan gi deg det motet du trenger til å sette deg selv og egne behov først. Nye tanker gir nye holdninger. Når selvtilliten bryter overflaten, får selvrespekten ny styrke, og du får kjenne på hva som er sant for deg.
Et godt råd er å gi deg selv egenstøtte.


LØVEN
Helse ser fortsatt ut til å være et tema for Løven, og under denne fullmånen kan behovet for å dele tanker med noen være sterkere enn vanlig. Du trenger oppmuntring og inspirasjon for å finne energi og styrke. Det ligger mye glede i vennskap, og byr muligheten seg til å gjøre noe kreativt sammen med andre vil også energien få en opptur. En tur ut i den friske høstluften, vil også være som balsam for sjelen. På hjemmebane kan du trenge å sette ord på ting, og er det slik kan det være lurt å snakke ut fra hva du kjenner du har på hjertet. En god prat kan være det som skal til.
Et godt råd er å lytte til dine indre behov.


JOMFRUEN
Det skjer mye hyggelig både privat og på jobb for mange Jomfruer, og denne fullmånen kan gi deg energien du trenger for å finne den oppriktige gleden og verdien i det du gjør. Beslutninger du tar er fornuftige, og du fokuserer på hva du trenger for å ha det bra. Du kjenner deg inspirert, og kreativiteten ser ut til å våkne. Det er også duket for gode og dype samtaler, hvor dine råd bidrar som hjelp. Det gjør godt for den hjelpsomme Jomfruenergien i deg. Samtidig trenger du påfyll av omsorg, så ikke glem at også du trenger å få, ikke bare gi.
Et godt råd er å kjenne på egne grenser.


VEKTEN
Trossystemet ditt kan komme opp i bevisstheten din under denne fullmånen. Du kan kjenne deg lei av å måtte gå på akkord med deg selv, og med det ta en nærmere titt på hva som er dine egentlige verdier, og hva som er sant for deg. Vær villig til å lytte innover, dersom det kommer nye tanker som får deg til å tenke annerledes. Det er ikke hva som har vært, som er viktig akkurat nå, men hva som ligger foran deg. Det er du selv som kan ta beslutninger som kjennes riktige ut, og ærlighet kan være riktig vei å gå nå.
Et godt råd er å slippe til troen på deg selv.


SKORPIONEN
Det er mye lidenskap i deg under denne fullmånen. Både Merkur og Venus befinner seg i tegnet ditt, og du har det godt når du kan gå i dybden og føle på det som kommer i din vei. Et behov for å sette ord på følelsene og få til den dype og gode samtalen, kan bli viktig. Likevel kan du under denne mentale fullmånen oppleve at andre helst bare vil snakke, og at de setter a l t for mange ord på ting. Ord kan ødelegge stemningen, og det passer deg dårlig. Det beste kan nok være å snakke litt om praktiske ting, og få gjort unna det som trengs i så henseende. Det kan skape god stemning i heimen.
Et godt råd er å være litt fleksibel.


SKYTTEN
Denne fullmånen faller i ditt eget tegn, og trossystemet ditt kommer under lupen. Å være ærlig er en æressak for Skytten, og din evne til å være åpen er velkjent. I det ytre kan du oppleve gode samtaler med de du bryr deg om, noe som kan gi næring og nytt påfyll av energi. Samtidig jobbes det i underbevisstheten din, og behovet for en tydeligere kontakt med den spirituelle delen av deg blir sterkere. Å meditere under fullmånen gir lettere tilgang til egen sjelsinformasjon. Lytter du innover kan du kjenne en dypere kjærlighet til livet og det du har rundt deg.
Et godt råd er å jobbe for og styrke intuisjonen.


STEINBUKKEN
Det er fortsatt mye alvor i livet til Steinbukken, så denne energifylte fullmånen kan enten få deg til å koble av og bli inspirert og kreativ, eller oppleves som slitsom og masete. Jo bedre kontakt du har med dine indre ressurser, jo bedre nytte får du av fullmånens energi. Det kan være lurt å se nærmere på hvilken livserfaring og visdom du bærer med deg, og ta en nærmere titt på hvor mye plass den får i hverdagslivet. Du kan oppleve at andre lytter og tar til seg det du ønsker å formidle. Levd liv gir en dypere forståelse av hva som er mening med livet.
Et godt råd er å ta deg selv på alvor.


VANNMANNEN
Denne fullmånen passer Vannmannenergien godt. Du liker å stille spørsmålstegn ved de såkalte oppleste og vedtatte sannheter, og liker å se at verden utvikles i takt med at nye og bedre sannheter vokser fram. Nytenkning og veien videre er temaet for denne eklipsen, og for deg er åpenhet et gode så lenge det gamle som har utspilt sin rolle, kan slippe taket. Du går ikke av veien for en diskusjon, bare det er nyttig og forståelig det som skal snakkes om. Du er ikke redd forandring, det er nesten verre for deg at det i k k e gjøres noe.
Et godt råd er å være åpen for det som kommer.


FISKENE
Under denne fullmånen er det ikke bare hva som er meningen med livet som opptar deg, men også hvordan du opplever og erfarer livet og hverdagen din. Du er sensitiv, og kjenner det er viktig å gjøre det som gir størst mulighet for å kunne gi personlig vekst for deg selv og de rundt deg. Mange Fisker kjenner på en modenhet som har fått utvikle seg over tid, og som gjør godt. Har du kontakt med den åndelige og spirituelle siden din, kan du oppleve at universet snakker direkte til deg. Lytter du til hva som kommer til deg, kan dette få en dypere betydning for deg og livskvaliteten din.
Et godt råd er å kjenne på egen verdi.


GOD FULLMÅNE!

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland, Stjerneklart


ASTROLOGI – finn astrolog, ditt horoskop

Kurs og utdanning i astrologi

Aktører som tilbyr konsultasjoner i TAROT


Kurs i selvutvikling, egenutvikling

KURS A-Å

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.