Å finne sjelen sin igjen

Foto: Schutterstock

På hennes spirituelle reise har spørsmål om sjelen opptatt Unni Ranheim. Hun opplevde å finne igjen noe opprinnelig, og dette åpenbarte en helt ny verden.

 

I et alminnelig liv med mange plikter, gjøremål og en overflod av underholdningstilbud er det lett at de store spørsmålene i livet havner under radaren. Kontakten med vårt innerste blekner, men for et menneske som er søkende, som undrer seg, vil en lengsel oppstå.

– Kanskje er det sjelen vår som lenger etter oss, etter mennesket sitt, spør forfatter Unni Ranheim.

Det er ulike ideer om hva sjelen er. Er vi en sjel med kropp, eller en kropp med sjel? I følge mange religiøse og filosofiske tradisjoner er sjelen en selvbevisst eterisk substans som er enestående for hvert enkelt vesen. Mange tenker at sjelen gir grunnlag for bevissthet, og at den er udødelig.


For Unni Ranheim resulterte et viktig møte i at hun gjenfant sin sjel. Hennes søken etter større forståelse og spirituell innsikt førte til en reise, som hun nå deler med alle som vil lese om den.

Gjennom mange år satte hun ord på sine tanker og indre opplevelser. Sittende på sitt spesielle sted ved havet i sitt «utekontor» blant rullesteiner, fant hun ro til å meditere og å få kontakt med sitt indre. Derfra noterte hun ned beskjeder og informasjon, som kom til henne på ulike måter. Det var i utgangspunktet ikke tenkt at det skulle resultere i en bok, men nå finnes historien mellom to permer; ”Sjelen og mennesket”.

Møte med sitt indre barn
Fortellingen begynner med at Unni Ranheim møter seg selv som barn, en to-tre år gammel jente.

Hun kjenner det helt inn i ryggmargen. Hun har glemt at hun har et indre barn, glemt at hun har en sjel, forteller forfatteren.

Hun opplever å ha funnet noe verdifullt, noe hun har savnet som hun ikke visste hva var.

Unni Ranheim
Forfatter Unni Ranheim deler sin historie om å finne tilbake til sin sjel. Foto: privat

Flere ganger har den lille sjelen forøkt å rope til mennesket sitt, kalle på det og si ”Hei! Jeg er her”.  Endelig når hun fram.

– Er det mitt spirituelle jeg som trer frem i skikkelsen av mitt indre barn, spør hun seg?

Barnet, ”Lillemeg” er en følgesvenn gjennom boken. Hun gir stemme til forfatterens spirituelle jeg og sjelsvisdom, som lenge har vært forsømt. Ranheim kan stille spørsmål og ”Lillemeg” svarer. Hun svarer på de store spørsmålene, hun viser vei og hun gir praktiske hverdagsråd.

Forfatteren: ”Hva trenger jeg”?
Lillemeg: ”Du trenger å logge av. Du sjekker mail og nettet hele tiden. Vet du hva jeg skal bli når jeg blir stor?”
Forfatteren: ”Nei.”
Lillemeg: ”Jeg skal bli fri.”
Forfatteren: ”Er ikke jeg fri?”
Lille meg: ”Nei, du henger fast i gamle mønstre”.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

”Lillemeg” er ikke den eneste guiden som gjør seg gjeldende for forfatteren. En ny, ukjent stemme dukker opp. Hun lytter men ”hører” den ikke i øret som en vanlig stemme. Ordene føles mer enn hun kan høre dem. Hun spør seg om det er en guide, en veileder eller hennes høyere selv som snakker til henne? Eller er det bare fantasier og oppdiktning?

Hun får svar på flere spørsmål hun sitter inne med. For hvordan har det seg at det er først når ”Lillemeg” kommer at hun forstår mer? Hva betyr det?

”Stemmen”: ”At du skal bli som barn igjen. Og det betyr ikke at du skal bli tre år, det betyr å lytte til det ekte, det som ikke er besudlet, stivnet, formet, avlært, hånet og forsømt”.

Hvor denne stemmer kommer fra?
Er det Kraften, Altet, som vi alle er en del av?

Fred er et gjentagende tema i boken. Om fred sier denne stemmen:
”Hadde alle hatt fred med seg selv, ville det også vært fred på jord.”

(Forsetter under bildet)

På sitt utekontor ved havet, blant rullesteinene fant forfatter Unni Ranheim ro, og grunnlaget ble lagt for boken "Sjelen og mennesket". Foto: privat

Døden og regresjon
I sitt tidligere arbeid har Unni Ranheim vært opptatt av døden. På Uranus forlag har hun utgitt bøker om livet, døden og sorgen, som leses både av privatpersoner, de brukes i skoler og i barnehager,
på sykehus og andre institusjoner og i utdanning på høyskolenivå, og i fagskoler. ”På talefot med døden”, ”Tid for å leve”, ”Mamma tar ikke lenger telefonen” er titler på noen av hennes utgivelser.

Dette arbeidet tok henne videre til interessen for regresjon, tidligere liv og regresjonsterapi. I 2015 ga hun ut boken ”Se bak – reiser til tidligere liv”, sammen med Anne Bodil Røsvik.

– Regresjonsterapi er en reise innover i deg selv, mot en visdom og en rikdom du nesten ikke kan tro at du har. Gjennom et møte med ditt høyere selv som er et møte med din sjels innsikt, finner du den veien som er sann for deg – her og nå, forklarer Ranheim.

Dette aspektet kommer også med i hennes nyeste utgivelse, ”Sjelen og mennesket”. Under et to-ukers klosteropphold opplever hun blant annet nærværet av sin døde mor, som en hjemløs sjel, og som trenger hjelp til å komme over til den andre siden.

En ny hjelper viser seg – Engelen. Unni Ranheim fornemmer energien til Michael. Michael blir en ny følgesvenn og samtalepartner, og sammen vil de komme til å hjelpe flere sjeler. Og etter hvert er det enda flere hjelpere som kommer til.

Med beina godt plantet på jorden og hodet blant stjernene fortsetter Unni sin undring og grubling gjennom boken. Vi blir tatt med på hennes hverdagslige refleksjoner og befatning med kraftdyr, spirituelle reiser, reinkarnasjon, gongbad, healingkraft, astrologi. Hun stiller spørsmål og få svar på livets små og store spørsmål.

– Men hvorfor skal vi finne tilbake til vår gamle sjel?, spør forfatteren.

Michael svarer: ”Fordi tiden er inne til å finne tilbake til den opprinnelige eksistensen, og noen må begynne. Du har begynt!”.

Ønsker du deg boken «SJELEN OG MENNESKET av Unni Ranheim ?
DU FINNER DEN HER:


> MARKEDSPLASEN/BØKERRelatert på Alternativ.no

 MARKEDSPLASSEN A-Å


KURS OG UTDANNING I REGRESJONSTERAPI

KURS OG UTDANNING A-Å


Relaterte artikler på Alternativ.no

Hva er sjelen?
Jan Karlseng er lege og psykiater, og erfarte at legevitenskapen og psykologien kom til kort. De forenklet virkeligheten. Det resulterte i boken ”SJELEN å forstå det viktigste ved et menneske”.

Det handler om å lytte til sjelen
– Etter hvert som jeg har turt å åpne mer opp for det vi ikke kan se, har intuisjonen blitt sterkere og større. Hanne Kristin Rohde forteller hvordan hun bruker sjelsvisdommen og hodet samtidig.

SE BAK og finn din egen sannhet
Tenk deg at du hadde en tilstedeværende hjelper som til enhver tid visste hva som var best for deg, og som hvisket deg i øret hva du skulle gjøre. Men hvor finner man den stemmen?Ønsker du å annonsere på Alternativ.no?
Bestill HER eller ta kontakt med oss post@alternativ.noAktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.