Behandler.no - Norges største oversikt

Slapp av og hold deg frisk

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 06.07.2011

Stress kan få store konsekvenser for helsa. Gi deg selv pause fra travle dager i ferien og ta det rolig. Hengekøye anbefales av forskere.

Stress ned i ferien!

Stress kan føre til en rekke sykdommer og plager, som høyt blodtrykk, søvnproblemer, tretthet, hjerteforstyrrelser, nedsatt immunforsvar, muskel- og skjelettsmerter fordøyelsesproblemer, diabetes, stoffskifteproblemer, allergi, redusert sekualdrift, utbrenthet og psykiske plager.

Husk å lade batteriene når det er ferietid! Det er godt kjent at stress over tid er helseskadelig og har skapt mange av problemene vi sliter med. Med høyt aktivitetsnivået i hverdagen er det ekstra viktig å ta en god pause når vi har ferie. Og når du skal sløve eller ta deg en dupp, så gjør det gjerne i en hengekøye.

Sveitsiske forskere har nå nemlig funnet ut at vi hviler godt i hengkøyer. De har undersøkt hjerneaktiviteten til noen som hviler på en seng og noen i en hengekøye og sammenlignet.
 

De rolige vugge-bevegelsene i en hengekøye gjør at man sovner raskere. Målinger viser også at hengekøya gir dypere søvn enn en vanlig seng.

Tolv friske menn i alderen 22-38 år deltok i undersøkelsen, ved å ta en 45 minutters ettermiddagslur mellom kl. 14.30 og 15.15. Og som små barn ble de lullet i søvn av behagelig vugging. Hjernebølger ble målt og det viste seg at alle deltagerne gikk raskere fra en lett til en dypere søvnfase når de lå i hengekøya.


Les også
» God erfaring med å behandle stress med akupunktur
» Ny forskningsbasert terapihage i Danmark hjelper stressrammede
» Ambulansemusikk mot stress for hjertepasienter
» Smerte og stress forsvant med yoga og meditasjon
» Yoga og avspenning hjelper mot seniorstress
» Stress ned med enkle øyebevegelser
» Stress ned og hold deg frisk


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Marcel Bjerknes 01/10/2011 - 13:21

Oi, linken til artikkelen i innlegget over ble visst feil, her er den riktige: http://polaritetsterapi.no/2011/09/stresspust-og-pustestress/

Marcel Bjerknes 01/10/2011 - 13:17

En god hjelp til å få en enda bedre time i hengekøya eller på kontorplassen er å også puste bedre for en dypere avspenning. Her er en god artikkel om pust og stress med en liten pusteøvelse om gjør underverker for å redusere stress, http://polaritetsterapi.no/archives/295 den kan benyttes også uten hengekøye siden den sesongen er litt kort i norge...


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.