Kursbeskrivelse

Qigongsenteret i Bergen tilbyr kurs og trening i Qigong, Taiji, Yoga og Meditasjon.

Qigongsenteret i Bergen er etablert for å tilby undervisning av høy kvalitet innen asiatiske helseøvelser, i første rekke Qigong, Taiji, Yoga og Meditasjon. Treninger på dagtid og kveldstid, samt kurs med internasjonalt anerkjente instruktører.

TRENINGSFORMER

1. Qigong Daoyin
«Qigong» betyr «Energiøvelser», altså øvelser som skal gi oss mer energi i hverdagen. «Daoyin» betyr fritt oversatt å lede ut, altså å lede spenninger, smerter og andre plager ut fra kroppen. Vi arbeider med å slappe av i alle store muskler i spesielle retninger, å åpne ledd i alle retninger og å stille skjelettet riktig.

Disse øvelsene er spesielt godt egnet for å redusere smerter i muskler og ledd.
Treningen bidra også til å utvikle såkalt vibrasjonskraft, der vibrasjoner fra magen etterhvert kan ledes rundt i kroppen for å justere ledd selv.

Vi underviser i systemet Yi Jin Daoyin, et tradisjonelt Qigongsystem der utførelsen av de ni øvelsene er spisset basert på teorien i BUQI-systemet. Vi underviser også i systemet Dyredaoyin, som består av ulike øvelser som påvirker hver sin strålingskanal/akupumkturkanal.

2. Spontan Qigong
Taijiwuxigong er et kraftig Qigonsystem der kroppen justerer seg selv gjennom spontane bevegelser. Det ble i 1987 kåret til Kinas kraftigste Qigongsystem.

Kroppen håndterer følelser og stress gjennom spontane reaksjoner som gråt og sinne. Spontan Qigong balanserer kropp og følelser gjennom fysiske øvelser, og er dermed spesielt egnet til å redusere fysiske plager fra negativt stress.

Taijiwuxigong betyr «5 ledds pust», og består av egne øvelser for å rense hode, skuldre/armer, brystkasse, mageomådet og bena. I tillegg stående meditasjon.

Vi mener at Taijiwuxigong er den raskeste metoden for å aktivere og utvikle «nedre dantian», et område i magen som vi opplever fungerer som et hjerte i akupunktursystemet/kroppens strålingssystem. Det er den sikreste metoden å utvikle såkalte taijikrefter (healingevner og kampevner). Taijiwuxigong gir en målrettet trening i å utvikle kroppens strålingssystem.

3. Taiji («Tai Chi»)
Taiji quan («Tai chi chuan») er i utgangspunktet en kampkunst, men er nå mest kjent for å bedre utøvernes helse og stressmestring. Mange har sett gamle kinesere utføre elegante bevegelser i parkene.

Opprinnelig utviklet Taiji-trening såkalte «taijikrefter» som kunne benyttes til å skade motstandere. I Taiji 37 utvikles 37 ulike taijikrefter. Vi trener imidlertid ikke kamp, men utvikler de ulike taijikreftene for å bedre helsen. Konkrete kjennes det som vibrasjoner som sprer seg fra magen og rundt i kroppen i bestemte baner.

Vi underviser i formen Taiji 37 small form, en kort form som bare tar noen minutter å utføre.
I tillegg trener vi på å utvikle taijikrefter gjennom stående stillinger.

4. Meditasjon
Det finnes en lang rekke ulike former for meditasjon. De meditasjonene vi underviser i går ut på å aktivere og rense fem strålingskanaler i kroppen, samt de tre ulike «dantian» (kan sammenlignes med chakra i yoga-teori).

Hver meditasjonsøkt vil være forskjellig. Det vil bli både stittende og liggende meditasjonsskole øvelser, men stående meditasjon vil utgjøre hoveddelen. Vår meditasjon benyttes til å finne mer ro, bli mer avslappet og dermed bidra til mer ork og overskudd.

Hvordan arrangeres kurset/utdanningen

I kurslokale, Nettkurs, Webseminar

Adresse for kurset
 • Adresse
  Haukelandshallen, St. Olavs vei 50
 • Postnummer
  5052
 • Sted
  BERGEN
Sted - Kart
Send en melding / forespørsel til arrangøren

  Kontaktinfo
  • Kursarrangør
   Qigongsenteret i Bergen
  • Kontaktperson
   Cato
  • Telefon
   982 18 312
  • Epost adresse
   cb@taichikurs.no

  Trenger du hjelp?

  Vi er her For å hjelpe deg

  Noe uklart!
  Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.