Slapp av og hold deg frisk

Dame slapper av i hengekøye
Foto: Schutterstock

Stress kan få store konsekvenser for helsa. Gi deg selv pause fra kav og tidspress i ferien, og ta det rolig. Hengekøye anbefales av forskere.

.

Stress ned i ferien!
Husk å lade batteriene når det er ferietid! Klarer du å logge av, blåse på et strå, hilse på en katt, lytte til gresset som gror? Det er godt kjent at stress over tid er helseskadelig og har skapt mange av problemene vi sliter med. Med høyt aktivitetsnivået i hverdagen er det ekstra viktig å ta en god pause når vi har ferie.

Stress kan føre til en rekke sykdommer og plager som:
Høyt blodtrykk, søvnproblemer, tretthet, hjerteforstyrrelser, nedsatt immunforsvar, muskel- og skjelettsmerter fordøyelsesproblemer, diabetes, stoffskifteproblemer, allergi, redusert sekualdrift, utbrenthet og psykiske plager.

God hvile i hengekøye
Og når du skal slappe av eller ta deg en dupp, så gjør det gjerne i en hengekøye. Blant dem som har funnet ut at vi hviler godt i hengkøyer er sveitsiske forskere ved Universitetet i Genève. Allerede i 2011 sammenlignet de hjerneaktiviteten til dem som hvilte på en seng og noen som hvilte i en hengekøye.

De rolige vugge-bevegelsene i en hengekøye gjør at man sovner raskere, viste det seg. EEG-målinger viser også at hengekøya gir dypere søvn enn en vanlig seng.

Tolv friske menn i alderen 22-38 år deltok i undersøkelsen, ved å ta en 45 minutters ettermiddagslur mellom kl. 14.30 og 15.15. Og som små barn ble de lullet i søvn av behagelig vugging. Hjernebølger ble målt og det viste seg at alle deltagerne gikk raskere fra en lett til en dypere søvnfase når de lå i hengekøya.

Referanse
Sciencedaily.com

Relatere saker på Alternativ.no:

10 gode grunner til å meditere hver dag
Er du stresset, overarbeidet, trøtt, syk, bekymret eller ukonsentrert? Noen minutters stillhet kan gi livet en ny valør. Ved meditasjon over tid vil det skje målbare forandringer i hjernen.

Stress ned og hold deg frisk
Mange opplever å være i en konstant tidsklemme. Dette fører til stress, som kan få store konsekvenser for vår helse, i følge mensendieck fysioterapeut og psykolog har Anne Brudevold.


Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Relatere på Alternativ.no:

KURS OG UTDANNING I MEDITASJON

KURS OG UTDANNING I SELVUTVIKLING, EGENUTVIKLING

KURS OG UTDANNING A-Å

MARKEDSPLASSEN A-Å

 

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.