Fullmåne i september - tid for å høste

Foto: Schutterstock

Nå kan du høste fruktene av det du har skapt. Dype og gjennomtrengende innsikter som kommer nå, vil hjelpe deg videre.

 

FULLMÅNE I FISKENE 2. SEPTEMBER 2020 KL 07.22
Vi står foran et skifte av årstid, og forbereder oss på kjøligere dager framover. Med Solen i Jomfruen, er tiden inne for å ta en gjennomgang av hva som trengs før høsten og vinteren setter inn. Jomfruen er praktisk anlagt og liker orden og full oversikt. Sommertøyet byttes ut med varmere klær, og mat for vinteren kommer i hus. Forhåpentligvis har vi også klart å bygge opp et energilager i sommer, som gir oss krefter og overskudd i hverdagen.

FULLMÅNEN DENNE GANGEN kalles høste-fullmåne, og vi skal høste fruktene av det vi har skapt. Jomfruen er opptatt av helse og kosthold, og sørger for at alle har det de trenger. Jomfruens kritiske skråblikk på det som ikke er helt innenfor, balanseres opp av Månen i Fiskene. Fiskene er følsom og intuitiv, og innehar evnen til det ubetingede både i kjærlighet, hjelpsomhet og spiritualitet. De søker både en høyere og dypere mening med livet.

Denne fullmånen har gode aspekter til både lykkeplaneten Jupiter, den strukturerte Saturn og sist men ikke minst til transformatoren Pluto. Om du er i en god relasjon, kan den bli enda bedre nå. Du kan kjenne deg fylt med kjærlighet og en ekstra dose omsorg for de du bryr deg om. Trenger noen hjelp, vil gleden over å kunne strekke ut en hjelpende hånd være sterk de nærmeste dagene.

Den intuitive og sensitive vil vite hva andre trenger, uten at de spør om hjelp. Er du alene, så se nærmere på hvordan du kan ivareta deg selv på en ny måte. Egenomsorg er viktig, spesielt om du søker en ny relasjon. Ved å ta ansvar for ditt eget velbefinnende, vil du kunne tiltrekke deg en partner som gjør det samme.

MERKUR BYR PÅ SEG SELV, og bidrar med god konsentrasjon og klare tanker. Dette gjelder spesielt om du er i kontakt med den kreative og skapende siden i deg. Dype og gjennomtrengende innsikter som kommer nå, vil hjelpe deg videre. Fordi Neptun er med på laget, kan både inspirasjonen og fantasien få fri flyt. Solen har et godt aspekt til Uranus, og gir klarhet i hvordan du kan få til en ønsket forandring.

TRENGER DU MER ENERGI? Mars er for tiden i Væren, og gir deg den ekstra drahjelpen du måtte trenge for å fullføre det du vil. Det kan være på det praktiske plan, eller at du klarer å sette ord på noe du har holdt inne med en stund. Pågangsmot er en verdifull ressurs, og Mars sørger for at du nå har motet du har manglet tidligere.

Vær imidlertid oppmerksom på at sterke Vær krefter (Mars hersker over Værens tegn) kan gjøre fullmånen ekstra heftig, og skape unødige utfordringer dersom kreftene brukes med dumdristighet. En fullmåne kan få frem varulven i oss, og med både Mars, Chiron og Lilith i Væren er det et energitrykk som kan få den frustrerte til å gire seg unødig opp.

Pass på så temperamentet ikke koker over, spesielt om du er frustrert og har et innebygd sinne. Den gamle regelen om å telle til ti før du sier hva du tenker og mener, kan være viktig å huske nå. Ellers kan du fort angre. Venus er i følsomme Krepsen, og med opposisjon til Pluto er det duket for intense og sterke følelsesutbrudd.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Står du i en situasjon eller relasjon, hvor du trenger å rydde opp og frigjøre noe eller deg selv, så er dette kanskje hva du trenger for å bryte løs. Venus aspekt til Saturn kan også utfordre, fordi begrensningene du har kjent på en stund blir ekstra synlige. På den annen side vil Saturn hjelpe deg til å finne en ny struktur, og kanskje dempe mulige følelsesutbrudd. Det er og en mulighet for at noe fra fortiden kommer opp og frem i lyset, da er sjansen stor for en bedre løsning nå enn tidligere.

SOLAR PLEXUS BLIR AKTIVERT av denne fullmånen, og får oss til å se nærmere på hvordan vi møter utfordringer. Den handler om hvordan vi ser på og opplever oss selv, om selvrespekt eller mangel på dette. Et sunt ego har et godt forhold til egne og andres grenser og står støtt med begge bena på jorden; et usunt ego ikke.

Stressmekanismene «fight, flight or freeze» er velkjente, og hvilken reaksjon vi får når vi trigges, avhenger av om vi våger å møte egne følelser eller ei. Følelser er basert på trossystemet vårt, hvorvidt vi tror vi klarer å takle det vi møter. Tankene skaper følelser, men følelser får oss også til å tenke. Er du et offer eller klarer du å sette tydelige grenser og være handlekraftig? Det er kanskje det viktigste spørsmålet denne fullmånen stiller oss alle.


(Artikkelen fortsetter under annonsen).

Stjerneklart har sett på hva denne fullmånen betyr for hvert av stjernetegnene.
Vi gjør oppmerksom på at dette er generelt.  For å få vite hvordan det treffer hver og en må det stilles et personlig fødselshoroskop.

 

VÆREN
Intuisjonen din er sterkere enn vanlig under denne fullmånen, og du kan få glimt av innsikt som hjelper deg å forstå viktigheten av å stå støtt i deg selv. Har ditt forhold til egenautoritet vært et tema, kan du nå få tak i en større grad av selvrespekt. Du ser at det er et grunnleggende forhold mellom din holdning til selvbestemmelse og dine muligheter for suksess. Med Mars i ditt eget tegn, får du ekstra energi og pågangsmot til å brette opp ermene og få ferdig det som måtte ligge ugjort.
Et godt råd er lytte til det intuisjonen prøver å fortelle deg.

TYREN
Venner som deler dine interesser blir ekstra viktig for deg under denne fullmånen. Du lar deg oppmuntre og inspirere, og kan oppleve venner som en stor kilde til styrke akkurat nå. Samvær med andre ser ut til å ha en healende effekt. Ha fokus på hva du trenger for å nyte og være med på å skape de gode øyeblikkene. Gode samtaler, musikk, dans, god mat etc er noe av det som gir påfyll. Månen i Fiskene får fram sensitiviteten din, så å lytte til musikk, se en god film, meditere eller fylle livet med annet som gir ro i sjelen, passer godt.
Et godt råd er å kjenne på hva som har verdi for deg.

TVILLINGENE
Denne fullmånen kan by på utfordringer, dersom du er den type Tvilling som ikke trives med for mye ro, stillhet eller orden i form av «brettekanter» i skapet. Du kan kjenne deg irritert og rastløs, og oppleve at livet står litt for stille akkurat nå. Selv om Merkur i Jomfruen viser til god konsentrasjonsevne, er det ikke sikkert du kjenner at du selv kan dra nytte av det. Beste medisin kan likevel være å rydde og ordne litt hjemme, eller gjøre en ekstra innsats på jobben. Noen ganger må man bare brette opp ermene å få ting gjort.
Et godt råd er å tenke positivt.

KREPSEN
Med Venus i Krepsen og gode aspekter til fullmånen, er det duket for den nære og gode samtalen om livsfilosofi, meningen med livet og hva som er dine sannheter og ønsker for tiden framover. Krepsens følsomhet får næring nå, og andre kan trekkes til ditt selskap. Har du noen følelsesmessige utfordringer, kan du finne svarene du trenger nå. Lytt til hva intuisjonen din forteller, og ikke avvis det som kommer. Dersom noen lar egen frustrasjon gå ut over deg, er det viktig å ikke ta ting for personlig.
Et godt råd er å la deg inspirere av øyeblikkets entusiasme.

LØVEN
Under denne fullmånen kan det komme fram sider i deg som har ligget i dypet og murret en stund. Denne gangen er kanskje tiden inne for å kjenne etter hva som er viktig for deg, og hvilke verdier som gir en dypere mening. Det kan være tid for å ta et oppgjør med noe som har utspilt sin rolle og ikke er så viktig lenger. Det handler om å ta behovene dine på alvor. En fornyelse kan gi deg den energien du trenger, og få deg til å se ting klarere. Inspirasjonen kommer lettere når du føler deg uthvilt.
Et godt råd er å ta deg selv på alvor.

JOMFRUEN
Denne fullmånen befinner seg i ditt tegn, og du kan oppleve at du får både energi og glede av å pusle og ordne med ting rundt deg. Hvis noen trenger hjelp, er du klar til å bidra med løsninger. Tankene dine er både konsentrerte og klare, samtidig som du kan være skarp og kritisk der hvor det trengs. Månens følsomhet får fram empatien din, og du kan få en nesten telepatisk forståelse av hva andre trenger. Dersom du ønsker å endre på noe, er det en fin tid å realisere dette nå.
Et godt råd er å kjenne på hva som gir deg følelse av velvære.

VEKTEN
Både helse og arbeid er tema knyttet til denne fullmånen. Produktivitet og en følelse av å være til nytte kan inspirere deg og gi deg et overskudd av energi. Dette styrker helt klart selvfølelsen din, og gjør deg godt. Likevel kan uforløste følelser som tilhører fortiden komme til overflaten, og kreve at du tar en ny titt på det som ligger der. Ved å kaste lys over det som fortsatt ligger skjult, kan du oppleve en ny åndelig oppvåkning, og med dette kjenne at du kan legge ting bak deg.
Et godt råd er å ta ting som de kommer.

SKORPIONEN
Under denne fullmånen kan du komme i kontakt med kreativiteten og skaperkraften din. Du kan oppleve en dyp lengsel etter noe mer og få lyst til å gi deg hen til de følelsene som vekkes i deg. Andres lekenhet kan inspirere, eller så henter du selv fram denne siden i deg. Ikke bli overrasket om andre mennesker lar seg rive med av den gleden og kraften du sender ut. Kontakten med andre er god, og du får formidlet det du ønsker å si. Som så mange ganger før, er dypet i det du sier til å ta og føle på, og andre lytter til budskapet ditt.
Et godt råd er kommunisere ut fra hjertet.

SKYTTEN
Dersom du dras mellom behovet for å kose deg hjemme og forpliktelsene du måtte ha i verden utenfor, kan denne fullmånen gi en følelse av ikke å ha nok tid til deg selv. Det kan sette i gang sentimentale følelser og vekke behovet for å gjøre ting på en annen måte. Hvilke verdier du ønsker å bygge hverdagen på og hvordan du skal oppnå dette, kan bli et tema. En bevisstgjøring om at du selv skaper din egen virkelighet, kan sette i gang ulike følelser. Skulle Skyttens optimisme utfordres, tar det ikke lange tiden før du har svarene du trenger.
Et godt råd er å tro på deg selv.

STEINBUKKEN
Denne fullmånen setter søkelyset på deg selv og relasjonen du har til de rundt deg. Dersom du har brukt tid og krefter på å hjelpe der behovet har vært størst, kan du nå ta en pust i bakken. Gi deg selv en ærlig tilbakemelding på det du har fått til, og ta en evaluering på hvordan denne fullmånen kan gi deg en healende kraft og ny energi. Det er mulig trossystemet ditt trenger en gjennomgang, og du ser nødvendigheten av å ivareta deg selv og dine behov på en bedre måte.
Et godt råd er å se din egen verdi i et nytt lys.

VANNMANNEN
De dype og viktige verdiene settes under lupen nå. Denne fullmånen aktiverer behovet for å frigjøre gamle følelser som ligger og hindrer videre vekst og skaperkraft. Dersom du lytter innover og kjenner på hva som gir ekte glede og energi, kan gamle og utdaterte holdninger slippe taket. I dypet av deg selv vet du hva du trenger, og ved å tenke nytt kan du bevisstgjøre og skape det du trenger på veien videre. Det gjelder å tro på at det er mulig å endre noe for å skape nytt.
Et godt råd er å ikke gå i gamle spor.

FISKENE
Denne fullmånen faller i ditt eget tegn, og du føler deg hjemme i den følsomme og sensitive energien som skapes. Er du åpen for den spirituelle siden i deg, vil du oppleve tettere kontakt med din åndelige kraft og forbindelse med Kilden. Intuisjonen din er sterkere enn vanlig. Kontakt med likesinnede gjøre deg godt, spesielt gjennom felles aktiviteter som meditasjon eller yoga. Fantasien din jobber ekstra sterkt nå, så ikke glem å realitetsorientere deg for å se om virkeligheten stemmer overens med drømmene.
Et godt råd er lytte innover etter svar.

 

God fullmåne!

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland, Stjerneklart

 

> Astrologi – horoskop

> Kurs og utdanning i astrologi

> Kurs i selvutvikling, egenutvikling

> KURS A-Å

Relaterte artikler
Relaterte kurs
Relaterte aktører

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.