Brennesle renser kroppen

Annonsørinnhold

Foto: Schutterstock

Denne kjente urten har mange positive egenskaper og har blitt brukt som medisin gjennom århundrer. I dag er vi svært utsatt for miljøgifter av mange slag. En måte å rense kroppen er å drikke saften fra nesle.


Mange velger å gi kroppen en rense kur med jevne mellomrom. For det meste klarer kroppen å håndtere uønskede stoffer den blir utsatt for uten innblanding, men ved å bruke urter kan vi hjelpe kroppens egne systemer for avgiftning til en sunnere og renere kropp.

Hver dag blir kroppen utsatt for gift. Selv de som lever et sunt liv blir påvirket av miljøgifter og helseskadelige elementer. Giftstoffer i produkter er et økende problem. Både i luften, i kosmetikk, i mat og drikke, i klær, i medikamenter, i elektronikk finnes det ulike kjemiske stoffer og gifter som kroppen vil kvitte seg med. En enkelt blodprøve viser at mange av oss har urovekkende mye giftstoffer i kroppen.

 

Avgiftning
Det kan være en påkjenning for kroppen å takle store giftmengder som kroppen forsøker å kvitte seg med. Kroppens naturlige avgiftning gjennom huden, lungene, leveren og nyrene kan blir overbelastet. Brennesle har blitt brukt gjennom århundrer som naturmedisin og har vist å ha en rekke positive egenskaper.

 

Planten er særlig kjent for å rense blodet for avfallsstoffer. Det er godt dokumentert at den virker effektivt på nyre- og blærefunksjonene. I folkemedisinen er brenneslen blant annet kjent for å ha en mildt urindrivende effekt. Den øker utskillelse av klor og urinsyre og kan virke noe blodsukkersenkende. Den er også kjent for å virke positivt på fordøyelsessystemet.

 

I den allsidige urten, som av mange sees på som ugress, ligger det mange ubrukte ressurser gjemt. I tillegg til å hjelpe kroppen med å rense opp, brukes neslen også ved bl.a. blodfattighet, blærekatarr, revmatiske lidelser og ledd- og muskelplager, mage- og tarmkatarr, kolikksmerter, diaré, hoste, tette luftveier, høysnue, astma, bronkitt, kutt, sår, neseblod, brannsår.

 

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Forstørret prostata kan lett oppstå hos menn i godt voksen alder. Prostatakjertelen er på størrelse med en kastanje og ligger under urinblæren og omgir begynnelsen av urinrøret. Ved endringer kan man oppleve vanskeligheter som problemer ved vannlating, betennelse. Brennesle er en av urtene som brukes i behandling av forstørret prostata.

Brenneslen er full av vitaminer og mineraler – en av de mest næringsrike urtene vi har.

 

Ren brenneslesaft
I sesongen er det brenneslen lett tilgjengelig. Kanskje vokser den i hagen, eller i veikanten like ved der du bor. Problemet er at også den kan være forurenset av for eksempel eksos, eller vanskelig tilgjengelig utenom sesong.

 

På markedet finnes det gode rene produkter, som gjør nytten. Ett av disse er brenneslesaft fra den velkjente produksjonsbedriften Salus i Bruckmühl, Syd-Tyskland, med erfaring fra 1916. De er kjent for å levere høykvalitetsvarer med utspring i egne råvarer produsert i gode og forurensningsfrie omgivelser. Dette produktet er et godt alternativ til selvplukket og saftet brennesle.

 

Urovekkende blodprøver
Ifølge Forbrukerrådet er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder kjemikalier i blodet. En enkelt blodprøve kan vise at vi i dag har gift i kroppen fra en rekke tillatte hverdagsprodukter. Skadelig stoffer kan være ftalater, som blant annet brukes i sko, gulvbelegg og ledninger. Flammehemmere benyttes i bl.a. tekstiler og elektronikk og tensider brukes i bl.a. i impregnering. Nonyl- og oktylfenoler finnes i en lang rekke ulike produkter.

Dessuten er det ikke uvanlig at man i blodet finner en rekke ulike hormonforstyrrende stoffer fra kosmetikk, leker, klær og en mengde andre produkter. Forbrukerombudet er bekymret og mener vi er for dårlig beskyttet mot skadelige kjemikalier i hverdagsprodukter

 

Forsiktighetsregler
Gravide bør ikke bruke brennesle medisinsk, fordi planten kan virke stimulerende på livmoren.

Medisinsk bruk av brennesle bør ikke komme i stedet for nødvendig medisinsk hjelp i den offentlige helsetjenesten.

 

Alternativ.no samarbeider med Naturimport, som blant annet forhandler brenneslesaft fra Salus.


Om brenneslejuice

 

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.