Hvordan stå tryggere med din spirituelle verden

Dame ved havet med armene over hodet
Foto: Schutterstock

Dessverre møter mange av oss alternative mye kritikk og latterliggjøring av våre måter å betrakte verden på. Ved hjelp av gode verktøy kan man få hjelp til takle situasjoner.

Jeg heter Ellinor og er klinisk sosionom. Jeg har spesialkompetanse på kunst – og uttrykksterapi, traumebehandling, bodynamic og veiledning. Jeg har en solid faglig bakgrunn, slik står jeg trygt på moder jord, og kan strekke meg langt inn i universet.

I vårt samfunn er vi ikke frie nok til å utvikle en sterk spirituell side. Jeg snakker med kunder som ikke våger å snakke om alternative vinklinger med sine nære. Kanskje trenger vi et godt utviklet språk for alternative vinklinger, som vi kan lene oss på når diskusjoner og drøftinger blir engasjerende, og vi kan stå tryggere i oss selv med våre røtter?

Jeg har selv kjent på andres kritiske blikk mot det spirituelle og ønsker å hjelpe andre med å styrke deres spiritualitet.

Styrkende spiritualitet handler for meg om å være kreativ, og åpne opp sinn og ånd. Kople på intuisjonen for å lære mer om vår indre og ytre verden. Jeg har jobbet i det offentlige systemet i over tjue år, men ønsket å jobbe mer bredt og friere for å jobbe med blant annet kjærlighet, eller ånd eller andre tause temaer. Videre har jeg sett behov for å bruke mer fysiske og åndelige verktøyer, ikke bare samtalen. Da mener jeg for eksempel healing, indre reiser.

Jeg tror ikke det er en riktig og en feil retning. Vi kan utfylle hverandre, og jeg tror at vi trenger forskjellige verktøy til de forskjellige problemstillingene. Det som kan hjelpe ett menneske, kan begrense og bli feil for et annet. Så det handler om mange ting i dette fellesskapet, hvor klienten er i sentrum og hjelpen som blir valgt.

Hva skal til for å hjelpe menneskene videre?
Jeg må frigjøre meg og åpne opp, slik at jeg har plass til dette mennesket som jeg skal jobbe med. Sammen kan vi lete frem til verktøy og metoder jeg har i kisten min, som kunden velger å bruke. Noen ganger må vi våge å tenke utenfor boksen for trygghet. Vi må ikke gjøre mer av det som ikke virker, det lærte jeg mye om i det offentlige systemet. Der opplevde jeg å komme til kort i møte med mennesker som trengte kjærlighet og tilhørighet. Spesielt i situasjoner da vi så etter mening og sammenheng i forhold til sykdom, smerter, kriser.

Jeg hadde en klient som opplevde å ha lammende angst. Han hadde ikke vanskelig oppvekst eller traumer. Hvor kom denne lammende angsten fra?
Vi gikk bakover i historie til foreldrene. Vi snakket om hans mor, som han opplevde var komplisert å kommunisere med.

Vi jobbet med dette fra flere vinkler for å finne inngang. Til slutt falt det ut av meg, «Si meg, har du arvet din angst, fordi dine foreldre ikke klarte å bære sine egne følelser eller frykt»?

Vi healet på dette temaet med fokus på åpenhet og nysgjerrighet, før vi snakket sammen. Dette åpnet opp for en dialog inn til problemstillingen hans. Da begynte ting å skje, og klienten kunne legge ned sin lammende angst etter hvert som han åpnet opp for sitt mot til å se på egen fungering, og sitt høye forsvar.

Forløsningene er underfundige, og kan noen ganger lekes frem. Andre ganger er det smerte, tårer og blokkeringer. «Det er mange veier til Rom», heter det. Ja det er virkelig mange veier om vi ønsker å orientere oss, finne kunnskaper og trygghet, og en terapeut som vi kan kommunisere med.

Ellinor Markaskard ønsker å hjelpe andre med å styrke deres spiritualitet. I arbeidet brukes verktøy som pust, healing, tromme-reiser, meditasjon, drømmene våre, manifestasjon og affirmasjoner.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora
Ellinor Markaskard er terapeut, forfatter og starter nå opp kurs i styrkende spiritualitet. Foto: privat

Relatert:

 

Kurs i styrkende spiritualitet

KURS OG UTDANNING/SELVUTVIKLING

MARKEDSPLASSEN/BØKER

Ellinor Markaskard – BEHANDLERLISTENRelaterte artikler:

Nær døden-opplevelsen ble begynnelsen på et rikere liv
En fatal feil ved sykehuset snudde opp-ned på livet. Men uventet hjelp åpnet opp for vekst, håp og et åndelig perspektiv på livet for Ellinor Markaskard.

Hvorfor skal du helbrede ditt indre barn?
Sår og skader fra oppveksten kan prege oss hele livet. Selv små hendelser kan gjøre skade og føre til at vi handler etter uønskede mønstre. Men vi trenger ikke ha det slik.


Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.