Verdens største pyramide er i Europa

Verdens største pyramide er i Europa, Visiko. Bosnia
Foto: Ildsjelen

I 2006 gikk nyheten verden rundt om at det var oppdaget en pyramide i Bosnia. Det hersket usikkerhet om det virkelig finnes pyramider der og i arkeologiske kretser ble dette ikke trodd.


Visiko – Bosnia, 1973
Idag vet vi at verdens største og eldste pyramider befinner seg i Bosnia-Herzegovina. Sjelden gjøres det arkeologiske oppdagelser som har potensiale til å endre historien. Men det er nettopp dette som kan sies om de forholdsvis nyoppdagede pyramidene i Bosnia. For der er det ikke bare funnet en, men flere pyramider, ifølge Henning Jon Grini, redaktør av Ildsjelen.

Selv kan Henning Jon huske at det var et innslag på TV om dette i 2006, men han hadde en følelse av at det hadde en undertone av useriøsitet. Etterpå ble det, iallefall i Norge, ganske så stille rundt dette fenomenet.

Større og eldre
Eksperter fra hele verden har nå bekreftet at det virkelig befinner seg pyramider i Bosnia som er menneskelaget, lokalisert ved Visoko, et par mil nordvest for Sarajevo.

Visiko – Bosnia, 2010
Den største pyramiden har nå fått navnet ”Pyramid of the Sun” og er hele 220 meter høy, hvilket gjør det til den største, høyeste og muligens den eldste pyramiden i verden. Til sammenligning er Kheopspyramiden i Egypt bare 139 meter høy.

Nylig ble de bosniske pyramidene presentert for UNESCO i New York og man regner med at de kommer på listen til World Heritage Sites etterhvert.

Pyramide i Bosnia, utgraving
Det har pågått utgravinger ved hjelp av frivillige fra heleverden. Foto: privat/Ildsjelen

Utgravning av pyramiden i Visoko – Bosnia
De siste fem år har utgravingene blitt gjennomført av en stor internasjonal gruppe med arkeologer fra ca 15 land og flere hundre frivillige. Det foreløpig er lagt ned hele 340 000 timers arbeid i form av utgravinger, prøver og radio-karbon tester.


Seks forskjellige institutter har analysert steinblokker fra pyramidene og resultatene viser en eksepsjonell hardhet. Mange vitenskapelig og akademiske arbeider er nå publisert som igjen bekrefter menneskeskapte pyramider og eldgamle gjenstander.

Laboratorieprøver av jorden over pyramidene viser en datering på over 12.000 år. Selv mener Sam Semir Osmanagich, som var den som først oppdaget pyramidene, at de kan være så gamle som 30.000 år.

Underjordiske tuneller
Det er også oppdaget et nettverk av underjordiske tuneller som forbinder disse pyramidene. Hundrevis av meter har allerede blitt sikret med treverk.

Satellitt-radar viser at den store pyramiden inneholder hulrom, i form av tuneller – som delvis er utforsket, og antakeligvis kamre eller haller. Mange eldgamle gjenstander er nå funnet i tillegg til mange inskripsjoner og symboler.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Det vil ta mange år å utforske disse pyramidenes hemmeligheter. Allerede i oktober vil Henning Jon Grini, sammen med en medarbeider fra Ildsjelen reise til Bosnia for å ta pyramidene nærmere i betraktning.


Relatert på Alternativ.no

Er det håp for en bedre verden? (2016)
Henning Jon Grini er ildsjelen som har sitt hjerte i miljø- og samfunnsspørsmål. Istedenfor kun å fokusere på problemene, brenner han for å fremme muligheter og løsninger. For det er ingen tvil om at vi som samfunn sliter med betydelige problemer, som det haster å få gjort noe med.

Verdensfred bygges opp i Alvdal (2016)
Kan vi finne fred sammen? Mange av verdens konflikter oppstår på bakgrunn av ulike livssyn og trossystemer. Bjørn Pettersen, som gjennom en årrekke har vært engasjert i etablering av et fredsuniversitet i Norge, belyser dette spørsmålet.

Se videoinnslag med Sam Semir Osmanagich

Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.