Neptun, din spirituelle nøkkel

Foto: Schutterstock

Neptun, viser deg hvordan du kan åpne døren til din indre verden av drøm, fantasi, ånd og det hellige. En klok mann sa for noen år siden at himmelen og det hellige er i det indre. For å åpne, ta imot og romme din egen ånd og hellighet, trenger du å gå gjennom Neptuns haller.

 

Ditt horoskop viser ikke bare din personlige essens, behov og natur. Det gir deg også adgang til ressurser du kan bruke til å utvikle, fullbyrde og utfolde ditt liv.

Neptun er mellom 13 og 15 år i hvert enkelt tegn. Du hører til en generasjon av mennesker, som har fått samme type nøkkel for å åpne døren til sin indre hellige verden. Hvis døren forblir lukket blir din lengsel etter drømmen og det perfekte lett til en smerte som plager deg. Slik det er å lengte veldig sterkt etter noe du tror du aldri kan nå.

Når du prøver å gripe det vil det fort smuldre opp i smuler og tåkedotter. Når du ser at Neptun er døren inn til det helligste i deg selv, så blir det klart for deg at det er en tilstand du søker, ikke en varig manifestasjon i den ytre verden. For å si det enkelt. Tilstanden kjærlighet kan du være i uansett omstendigheter. Den ytre manifestasjonen av denne kjærligheten vil komme og gå og noen ganger virke som fjerne drømmer og urealistiske fantasier.

Når vi går på Neptuns stier vet vi at det vi søker og som gir oss dypest tilfredsstille er en tilstand i vårt indre. Hvis tilstanden av tilfredshet er knyttet til det vi har i det ytre kan vi fort miste den. Det ytre er forgjengelig og må skiftes ut. Det er også vanlig at resultatet ikke lever opp til våre indre lengsler og forventninger.

Artikkelen vil se på hvordan du som er født med Neptun i ett stjernetegn kan bruke den som en nøkkel til å låse opp porten til ditt indre og finne fred og åndelig tilfredshet.


(Fortsetter under bildet)

Neptun, viser deg hvordan du kan åpne døren til din indre verden av drøm, fantasi, ånd og det hellige. Foto: Schutterstock

Tidsperioden Neptun var i det omtalte tegnet er angitt for hvert enkelt tegn:


Jomfruen

24 juli 1929 – 3 okt1942
17 april 1943 – 1 august 1943

Med Neptun i Jomfruen trenger du en nøkkel som passer presist i låsen. Her nytter det ikke med billige kopier eller forsøk på å dirke opp låsen. Du må bruke din klare tanke og fornuft til å foreta presise og riktige valg. For å få det til må du fjerne alt det overflødige Det å legge bort angsten for å gjøre feil, motstand og uvilje mot å velge en retning og vei er nødvendig for å komme seg gjennom den smale gangen som leder til din spirituelle port. Det å bruke en metode som du finsliper, er en god ide.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Det viktigste er at du for hvert eneste lille steg kjenner etter hva som er din sannhet og egentlige drøm. Stien som disse to leder deg langs er det som vil føre deg frem til det helligste i deg selv. Tålmodighet er en viktig del av din nøkkel. Du kan synes det går langsomt, med utallige små steg som i seg selv monner så lite. Men der tar du feil. Det er alle de små stegene som gir deg syvmilsstøvler. Det morsomme er at når du endelig har kommet frem og tenker at nå står den virkelige store oppgaven og utfordringen foran deg, så er det bare å stikke nøkkelen i låsen og vips så glir det hele opp som et olja lyn.

Vekten

3 oktober 1942 – 17 april 1943
2 august 1943 – 24 des 1955
11 mars 1956 – 19 oktober 1956
15 juni 1957 – 6 august 1957

Drømmen om den perfekte partner, relasjoner og total fred og harmoni er sterkt tilstede i deg. Det er lett å tro at å finne «den eneste rette», «den riktige sjefen» osv vil gi deg nøkkelen. Men så enkelt er det nok ikke. Du kan streve og streve og synes at det er urettferdig at du ikke får lønn for strevet. Du får tak i det riktige nøkkelemnet når du skjønner at du er nøkkelen.

For å få opp porten må du forme deg selv slik at du passer inn i låsen til ditt eget hjerte. Det gjelder å pusse av rusten og all form for bitterhet, negativitet og fordømmelse. Nei vent. Du må også finne ut hvor nøkkelhullet er. Svaret er like enkelt som hvor nøkkelen var. Du er nøkkelen, andre er porten. Gjennom å gå inn i møtene med andre og åpne ditt eget hjerte og bevissthet for dem putter du nøkkelen inni låsen. Du vrir den rundt gjennom å ta imot de andre i møtet og elske de uansett feil og mangler. Rettferdighet er ikke at alt er likt. Rettferdighet er at den som elsker mest er den som har mest glede, kjærlighet og fryd tilgjengelig. Når du har nøkkelen og vet hvor porten er, vil det å være åpen og fullstendig i stand til å romme andre bli din store gave.

Skorpionen

24 desember 1955 – 11 mars 1956
19 oktober 1956 – 15 juni 1957
6 august 1957 – 4. januar 1970
2 Mai 1970 – 6 november 1970

Er du vilig til å gå gjennom ild og vann? Er du villig til å møte monstrene som ferdes på havbunnen i ditt eget sinn? Du kan jo sutre litt over alle utfordringene, men samtidig er dette en ganske «enkel» vei. Det «eneste» den krever er vilighet til forandring, aksept av livet og motet til å møte din egen angst og frykt. Det fine er at oppgaven er klar og enkel. Det vanskelige at det ikke går an å sluntre unna eller ta snarveier.

Den gylne middelvei fører kanskje til mange hyggelige steder og fine følelser, men den tar deg ikke dit du virkelig ønsker å gå. For å bruke nøkkelen til Neptun i Skorpionen må du ta din lengsel og dine virkelige behov på alvor. Det er ikke noe kjære mor her, men et krav om vilighet til å elske nådeløst, uansett konsekvens. Det er ikke en metode, guru eller en ytre manifestasjon som åpner porten til det du lengter så sterkt etter. Nøkkelen er i deg selv og ditt eget hjerte. Det å være fullstendig hel og absolutt seg selv er første punkt. Villighet til å elske livet, andre og deg selv, med alle sine svakheter og skygger er det som får låsen til å åpne seg på gløtt. Da kan du titte inn. Det å overgi deg til livets underlige spill i total tillit og med absolutt aksept er det som får døren som stenger veien inn til ditt åndelige tempel til å oppløse seg som den illusjonen den alltid har vært.

Skytten

4 januar 1970 – 2 Mai 1970
6 november 1970 -18 januar 1984
22 juni 1984 – 21 november 1984

Neptun i Skytten har en drøm at der fremme langs veien et sted, der ligger Soria Moria slott og porten til all meningsfullhets mor. Det eneste du tror du trenger å gjøre er å gi deg fult og helt til denne drømmen, uten tvil eller noen som helst form for reservasjon. Ofte går dette galt. Det viser seg at «sannheten» du trodde var en nøkkel var ett halmstrå du klamret deg til. Du valgte å tro på det du ønsket å tro på, istedenfor å se verden slik den er. Da faller du før eller siden ned i din egen avgrunn og mangel på tro på deg selv.

Nøkkelen er å få en dyp tro på og forståelse av mening i deg selv. Når du virkelig forstår at mening er noe vi skaper og åndelighet er hvem vi er og hvordan vi deler oss med verden begynner døren langsomt å bevege seg. Din nøkkel er å se at du ikke bare er drømmeren, men også den som skal frakte drømmen fra sin tilstand som luftslott til å bli et virkelig hus hvor du kan bo, leve, elske og dele i. Når du blir den som bærer mening, og deler av din overflod og visdom, da glir nøkkelen rundt i låsen og lyset du søker brenner klart og rent foran deg og i deg.
Det å dele glede, mening, håp og gode visjoner viser deg vegen til dette lyset.

Steinbukken

21 november 1984 – 28januar 1998
22 august 1998 – 27 november 1998

er virker oppgaven enkel. Alt du trenger å gjøre er å bygge paradis, så blir det bra. Det er bare å gå i gang, så blir drømmen virkelighet. Du må selvfølgelig sørge for at alle forholdene ligger til rette. Du må luke ugress, få lagt inn rent vann og mat og frisk luft og alt vi trenger så det blir harmoni på jord. Det er alltid mer som må gjøres og saker og ting som ikke er ferdige.

Noen ganger blir du utmattet, gir opp og synes at det er på tide at andre tar ett tak. Du alene kan da ikke være den som skal bære det hele og holde idealene i hevd! Nei noen ganger frister det mere å bygge sitt eget lille lykkeland. Dessverre så går ikke det. Du kan ende opp alene og derfor ulykkelig, siden drømmen alltid er delt glede og enhet. Det kan også bli slik at de du er sammen med er vanskelige og sårer og plager deg og hverandre. Nøkkelen oppleves til tider som veldig tung og vanskelig å få opp til nøkkelhullet, som sitter veldig høyt oppe på den enorme ståldøren.

Det å søke å være åndelig og finne veien til det hellige er sannelig ingen ferie! Så du må sette deg ned og hvile. Det er i en slik pause at du begynner å se hvor enkelt det hele er. Du glemmer det fort igjen, men som du sitter stille ser du hvordan nøkkelen helt av seg selv beveger seg. Du begynner å forstå at ditt ansvar «bare» er å være fullt og helt den du er. Når du i handling er sann mot deg selv og dine drømmer så glir døren bortover på skinnene. Den skulle dyttes til siden, ikke presses innover.

Vannmannen

27 november 1998 – 4 april 2011
4 august 2011 – 4 februar 2012


Du vet at den veien andre har gått antagelig ikke fører frem for deg. Du må finne din egen vei og det kan ta tid. Du prøver den ene nøkkelen etter den andre, i den ene låsen etter den andre. Det er spennende og du lærer mye, men døren svinger ikke opp. Som tiden går begynner du å undre på hva som egentlig virker. Det blir litt kjedelig å gjøre det samme om og om igjen, uten å få forløsningen du søker. Kanskje livet er som ett dataprogram, du kan prøve på nytt og på nytt, men hvis du løser oppgaven og spillet er ferdig, vel så er det bar et nytt spill som venter.
Dette går en av to veier. Enten så begynte du å «spille» livets spill for deg selv og må etter hvert innse at du er avhengig av å «spille» og søke sammen med andre for å komme noen vei. Eller du har startet ut med ideen om at sammen er vi sterke og finner veien, men må etter hvert innse at det er en del ting du bare må håndtere og ordne på egen hånd.


Begge veier ender etter hvert opp på et sted hvor du forstår at du er individuell og kollektiv på en gang. Din bevissthet er helt din egen og fokusert fult og helt gjennom deg, samtidig er du en del av den kollektive bevisstheten/databasen og forstår dermed stadig mer og mer av hvordan alle ting henger sammen. Som du forstår at du er bevissthet og at bevissthet er fundamentet for eksistens, så svinger portene til bevissthetens essens seg opp og du vet hvem du er i din essens. Denne bevisstheten er nøkkelen. Handlingen som springer ut av den det som vrir den rundt i låsen.

Fiskene

4 april 2011 – 4 august 2011
4 februar 2012 – 30 mars 2025

Du har direkte tilgang til en dyp viten og tilstand av glede som du overhodet ikke kan definere, sette ord på eller forklare. Du bare vet, hva som egentlig er viktig og hvem du egentlig er. Samtidig er det som å svømme rundt i ett stort tåkehav, uten å vite hvor du skal eller hvorfor du skal det. Du må rett og slett slå på din intuitive sonar og radar for å finne veien. Av og til kan du prøve å tenke deg til hvor du skal og hvordan du skal komme dit. Det å tegne kart fungerer iblant, men andre ganger er det helt bortkastet.

Terrenget stemmer som oftest ikke med kartet. Du prøver gjerne å få oversikt over alle bitene i livets puslespill, men siden du ikke vet hvordan sluttproduktet skal se ut, så blir det fort mest surr. Når du har rotet deg bort tilstrekkelig mange ganger går du inn i deg selv og husker at det er der nøkkelen ligger.

Du har adgang til en direkte og intuitiv forståelse av hvordan alt henger sammen og er en del av alt annet. Det er nøkkelen. Det å vri den om i porten er ikke en gang noe du trenger å gjøre. Hver eneste brikke i puslespillet er en del av porten in til paradisets have. Nå husker du at du er kommet for å være gartner. Arbeidet med å sette sammen bitene har lært deg hva som trengs for å skape en tilstand av fred og kjærlighet. Når du er i denne tilstanden blir du ikke «kastet» ut av enhetens og tilfredshetens «have». Det fine er at du kan velge om du vil gå inn i haven og være der, eller gå ut i verden og dele kjærligheten med de som står utenfor og titter inn.. Hvilken deilig følelse, Å være fri til å komme og gå som du vil. Eller bare bli stående i portåpningen og nyte det beste fra begge verdener.

 

Om artikkelforfatter:
Per Henrik Gullfoss har arbeidet som selvstendig næringsdrivende hele sitt voksne liv.Bærebjelkene har vært undervisning, private konsultasjoner og coaching i Astrologi og Tarot. Han har bla bakgrunn fra Oslo universitet (Cand.Phil.), Mastergrad teatervitenskap med laud, Storfag religionshistorie – spesialområder, Norrøn Mytologi og Mystikk, Grunnfag sosiologi, Grunnfag Sosialpedagogikk

Startet Den Nordiske Astrologiskolen i 1992. Mange tiårs erfaring fra undervisning, konsultasjoner, coaching og foredrag. Har skrevet et tyvetalls bøker om astrologi, samt en rekke bøker om Tarotkort. Per Henrik har også skrevet diverse bøker om filosofi, reinkarnasjon, mytologi og menneskehetenes spirituelle historie.

Per Henrik er i dag redaktør og medarbeider for flere tidsskrift:
Mystikk, Harmoni, Orakel

 

Relatert:

Kurs og utdanning i astrologi

Ønsker du kontakt med:

Astrolog – horoskop

Utøvere av Tarot


Relatert artikkel:

Astrologi – fra spådomskunst til spirituelt veikart
Bli bedre kjent med deg selv ved hjelp av spirituell astrologi. Per Henrik Gullfoss forklarer hvordan vi kan se sjelens intensjon ved hjelp av astrologien.

Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.