Fullmåne og vintersolverv preger julen

Foto: Schutterstock

Julen nærmer seg med stormskritt, og årets siste fullmåne vil være med og sette sitt preg på førjulstiden. Fullmånen i Skytten er en fin tid for å kjenne på meningen med livet, få klarhet og innsikt, og møte livets realiteter på godt og vondt.

FULLMÅNE I TVILLING/SKYTTE SØNDAG 19. DESEMBER KL 05:35
Månen i Tvillingene preges av en leken, nysgjerrig og vitebegjærlig energi, og prøver å samle så mye informasjon som mulig. Det er ikke like enkelt å vite hva som er sannhet, når vi nok en gang bombarderes med informasjon fra demokratiets høyborg Stortinget, informasjon som står i grell kontrast til den virkeligheten mange av oss har trodd på. Vi er i forandring, og vokser i takt med den opplysningen som tikker inn.

Tvillingens nysgjerrighet blir ikke mindre av den grunn, tvert imot. Solen som står i Skyttens tegn er opptatt av at sannheten skal fram, slik at vi kan forstå hva som ligger til grunn for det som skjer, utvide horisonten og se framover.

JUPITER SOM BEFINNER SEG I OPPORTUNISTEN VANNMANNEN står i et godt aspekt til fullmånen. Denne posisjonen er en døråpner til å tenke nytt, noe som bidrar til at selv om virkeligheten som avdekkes forskrekker oss, skreller den bort nok et lag på naivitetens alter. Vi forstår at informasjonen som avdekkes, skaper en ny virkelighet for oss.

Skytten som handler om hele trossystemet vårt, er utvilsomt under et sterkt press nå. Dette forsterkes ved at Mars står sammen med sydnoden i Skytten, vi kan kjenne på et sinne når ting fra fortiden velter fram. En god måte å håndtere dette på, er å omvandle sinnet til handlekraft. Sydnoden representerer fortiden, og her kan noe se dagens lys både i våre personlige liv og i det offentlige. Når vi kan handle, gir vi slipp på følelsen av avmakt.

VENUS, SOM STARTER SIN RETROGRADE PERIODE under denne fullmånen, er i nær kontakt med den dype og transformerende Pluto. Det blir litt mer alvor når vi nå skal ta en nærmere titt på verdiene våre.

Hva tror vi på, og hva betyr virkelig noe for oss?


Vi er i ferd med å ta dette nakne og ærlige møtet med oss selv. Dette er en tid hvor vi skal reflektere ekstra over våre verdier, både materielt og psykologisk. Likeledes trekker vi oss litt tilbake for å ta en gjennomgang av hva kjærlighet og omsorg betyr, og hvordan vi har det i forhold til våre kjære rundt oss. En god og løsningsorientert måte å håndtere en retrograd Venus på, er å jobbe med egenkjærlighet og selvrespekt.

ET PAR DAGER SENERE markerer Solens inngang i Steinbukken 21. desember, vintersolverv på vår del av kloden. Steinbukken henter fram den praktiske siden i oss, og vi forbereder oss på julehøytiden. Søkelyset settes på det som har verdi for oss, og derav også tradisjonene våre. Julen har på mange måter vært hellig. Tradisjonen tro er dette kvelden da familien samles, og eventuelle konflikter og uoverensstemmelser legges til side. Julekvelden skal vi være sammen, lytte til julebudskapet og møte hverandre med varme og omsorg. Vi deler et godt måltid mat og gir hverandre gaver til minne om ‘Han som i krybben lå’.

Slik er det fortsatt de fleste steder, men det er likevel interessant å se hvordan noen gradvis endrer og bryter ut av denne tradisjonen. For noen er det å skape en tradisjonell og god jul veldig viktig, mens andre ikke lenger orker tanken på å streve med å lage alle kakesortene som skal på bordet, eller stå over grytene i timevis. Flere og flere ønsker å feire julekvelden i ro og fred alene, og prioriterer akkurat det. Før var det uhørt at noen skulle sitte alene, nå er det et bevisst valg som møtes med respekt. Kan det være den revolusjonære planeten Uranus sin ferd gjennom tradisjonsbundne Tyren som gjør sin virkning?

VI ER I EN ENDRINGSPROSESS, noe som blir ekstra tydelig når Saturn og Uranus møtes i et eksakt kvadratur julaften. Dette kvadraturet blir som et ekko fra hvordan vi hadde det da disse to var i opposisjon til hverandre i 2008. Hvis du tenker tilbake kan det hende du ser at mye av strukturen og funksjonen i livet ditt endret seg på en merkbar måte. Nå er det tid for en ny endringsprosess, og resten av denne måneden kan gi pekepinn for denne veien videre.

HA OGSÅ I BAKHODET AT VENUS OG PLUTOS konjunksjon 1. juledag kan sette i gang et fyrverkeri av følelser. Hvis du ikke liker drama, er det lurt å ha en klar bevissthet rundt hyggelige aktiviteter som vil skape ro og harmoni i heimen. For er du sårbar, kan du oppleve at det trykkes på noen knapper hos deg. Forsøk i så fall å være en god støttespiller for deg selv. Mars sitt gode aspekt til Chiron kan være akkurat det du trenger for å utvikle en estetisk sensitivitet og et sterkere verdisystem som gir deg en tryggere ramme i livet.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

GOD FULLMÅNE OG FØRJULSTID!
Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland, Stjerneklart

 

Relatert:

ASTROLOGI – finn astrolog, ditt horoskop (Markedsplassen/Alternativ.no)

TAROT – Aktører som tilbyr konsultasjoner, foredrag mv (Markedsplassen/Alternativ.no)

KURS OG UTDANNING I ASTROLOGI

KURS OG UTDANNING I TAROT

KURS I SELVUTVIKLING/EGENUTVIKLING

KURS OG UTDANNING A-Å
ER DU EN AKTIV AKTØR UTEN SYNLIGHET PÅ ALTERNATIV.NO?

>> Her kan du enkelt bestille din oppføring

 

Behandlerlisten, Behandler.no
Annonse
Aktuelle kurs og utdanning
Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.