Kraftfull fullmåne – tid for å gå i dypet

Foto: Schutterstock

Fullmånen 7. mai 2020 aktiverer verdiene våre og byr på en anledning til nytenkning og å komme seg videre.


TORSDAG 7. MAI kl 12.45 er det en kraftfull fullmåne 17’20 grader i Skorpionens tegn. Det betyr at Solen står i stødige og tålmodige Tyren, mens Månen befinner seg i den dype og mer intense Skorpionen.

VI ER I en spesiell tid på grunn av koronapandemien. Selv om det nå løses opp i restriksjoner, må vi fortsatt være ansvarsbevisste og forsiktige i vårt møte med utvidet familie, venner, kollegaer og andre vi skal møte for første gang på lenge. Den varme klemmen vi ønsker å gi til noen, må fortsatt vente. Men vi har den siste tiden lært et annet språk; vi legger hånden på hjertet vårt og viser på den måten at vi bryr oss. Vi tilpasser oss.

DENNE FULLMÅNEN aktiverer verdiene våre. Solen i Tyren søker det trygge og forutsigbare og gir næring til det i oss som ønsker å ha det komfortabelt og bra. Men Uranus, planeten for forandringer, befinner seg i Tyren. Her bryter den opp i gamle og fastlåste rutiner som ikke lenger er formålstjenlig. Det er tid for nytenkning og å komme seg videre. Akkurat nå befinner Venus seg i Tvillingene i trigon til Mars, så ideer som kommer kan gi resultater. Vi har som samfunn har stått sammen i denne dugnadstiden og kjent på et viktig fellesskap, men også stått alene. Selv om vi har kjent oss trygge og i varetatt av styresmaktene, har vi også fått kjenne på at noe har rokket ved tryggheten vår. Noe har endret seg, og vi står fortsatt i denne endringen.

NÆRINGSLIVET har måttet ty til nye metoder, og vi har opplevd en hverdag med hjemmekontor OG nettmøter. Tiden framover vil vise om dette har endret noe på samfunnsstrukturen. Vil det resultere i mindre reisevirksomhet, noe som kan være kostnadsbesparende for mange bedrifter? Eller går vi tilbake til det som har vært? For hva skjer med andre deler av næringslivet dersom vi reiser mindre?

Vi vet at klimaet har hatt godt av denne perioden. Mindre miljøgifter, friskere luft, blå himmel og renere vann er noe av gevinsten som oppleves rundt om i verden. Vi står i et skifte, men vi vet ikke enda hva dette medfører i praksis.

FOR ET PAR UKER SIDEN var det nymåne i Tyren og såtid. I Sør Norge er bøndene i gang med å pløye jorda. Men også inni oss er det sådd noen frø.

KOMMUNIKASJONSPLANETEN MERKUR
er i Tyren, og tankene som har kommet den siste tiden, er som frø sådd i vårt indre. Dagene rundt denne fullmånen egner seg godt til å ta en titt innover, hvor både Skorpionen og herskeren Pluto jobber dypt for og se hva slags indre jordsmonn vi har sådd frøene i. Ble de sådd i god, dyp og næringsrik jord, slik at vi kan vokse oss sunne og sterke? Eller ble de sådd i karrig jord, for så å bare forsvinne uten at vi klarte å reflekterte over egne behov for å nære oss selv?

ÅNDELIGE VERDIER kan bli et sterkere tema noen dager framover. Neptun sitt gode aspekt til fullmånen og Merkur, gjør deg mer sanselig, åpen og mottakelig. Din egen Kreativitet og skaperkraft påvirker din indre opplevelse av spiritualitet, glede, musikk, kunst, og alt hva som måtte skape magi i livet. Under denne fullmånen kan meditasjon i rolige omgivelser hjelpe deg å samle tankene, vekke til live livskraften, og styrke deg på sjelsplan. Plutos gode aspekt til Merkur åpner også opp for kontakt på et dypere psykologisk plan. Pluto og Skorpionen gir mulighet til å kjenne etter hva sjelen vil, og på denne måten vekke din indre essens til livet.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen).
Se hva denne fullmånen kan bety for ditt stjernetegn:

Foto: Schutterstock

Stjerneklart har sett på hva denne fullmånen betyr for hvert av stjernetegnene. Vi gjør oppmerksom på at dette er generelt, for å vite hvordan det treffer hver og en må det stilles et fødselshoroskop.

VÆREN

Tålmodigheten din kan bli testet under denne fullmånen. Følelsene kan bli ekstra intense, noe som kan gjøre deg både irritabel og frustrert. Kommer gammel sårhet opp til overflaten, er det bedre å ta en nærmere titt på hva som ligger der, heller enn å forsøke å ignorere den. Bruk fullmånen til å meditere, lytte til rolig musikk, eller gå en lang tur ut for å få frisk luft. La følelsene få slippe til og se hva som kommer til deg. Lytter du innover og kjenner på hva som er dine ekte og genuine indre verdier, kan noe gammelt slippe taket og erstattes med en ny følelse av frihet. Dette kan gi deg healing og oppleves som balsam for sjelen.
Et godt råd er å slippe til egenkjærlighet.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora


TYREN

Denne fullmånen treffer i ditt eget tegn, og setter fokus på relasjoner. Det er en fin tid å foreta endringer du kjenner ligger i luften. Bli ikke overrasket om du plutselig ser ting i et nytt lys, og at noe som har vært uklart nå faller på plass. Du kjenner deg seriøs og ansvarsbevisst, og er handlekraftig når det gjelder. Trenger du å ta en gjennomgang av økonomien, eventuelt investere i noe av verdi, kan det være lurt å hente inn råd fra en profesjonell eller en du stoler på.
I kjærligheten er det duket for dype følelser, så en romantisk middag under fullmånen passer godt.
Et godt råd er å ha kontroll, og ikke la følelsene løpe av gårde med deg.


TVILLINGENE

Denne fullmånen kan aktivere en økt interesse for tema som omhandler arbeid, helse og kosthold. Den nysgjerrige og vitebegjærlige siden din har lyst til å lære mer om hvordan ting henger sammen. Dette gjelder også følelsesmessige mekanismer som befinner seg under overflaten. Du søker en dypere mening som gir ny innsikt og forståelse. Som den Tvillingen du er, kan du raskt finne spennende mennesker å diskutere med, og som bidrar med svar på det du lurer på. Bli ikke overrasket om dette igjen fører til nye spørsmål du må undersøke nærmere. Nordnoden har akkurat gått inn i tegnet ditt, noe som kan inspirere deg til å lære mer.
Et godt råd er å ikke la entusiasmen ta helt overhånd.


KREPSEN

Dype følelser er ikke ukjent for en Kreps, så denne fullmånen kan gjøre deg godt. Din evne til å gi omsorg og nærhet, kan tiltrekke deg mennesker som inspirerer deg. Er du i det kreative hjørnet, vil aktiviteter som settes i gang skape felles glede. Du er ekstra mottakelig og sensitiv nå. Pass på at du får nok egentid, dersom du trenger det. Hvis ikke kan følelsene svinge litt mer enn du liker. Dette er en fullmåne som kan sette i gang dype og intense følelser. Det betyr at fantasien aktiveres, så legg merke til hvilke tanker og følelsesspektre som dukker opp. Gi slipp på det du ikke trenger, og følg hjertet ditt.
Et godt råd er å la deg inspirere.


LØVEN

Rammer og struktur i livet, ser ut til å være et tema for tiden. Denne fullmånen aktiverer dette, og får deg til å kjenne på følelsesdyp du ikke har vært i kontakt med på en stund. Det er som to ulike sider kommer til syne, og det er bra om du kan ta hensyn til begge. Det ene er verdivalg, og å finne den underliggende meningen med livet. I relasjoner kan du oppleve at du dras mellom et behov for dyp tilknytning og behov for frihet. Det andre er behovet for kontakt med venner og ditt sosiale nettverk. Kjenn på hvilke verdier som styrker deg i hverdagen, og la din utmerkede intuisjon få et ord med i laget.
Et godt råd er å ta følelsene dine på alvor.


JOMFRUEN

Nytenkning og endring av gamle og fastlåste tankemønstre er noe du har jobbet med en stund. Denne fullmånen kan få opp følelser som har ligget gjemt dypt inne i deg og hjelpe deg å rydde opp i sannheter som har gått ut på dato. Disse kan ha et snev av gammel frykt i seg, eller bære med seg en følelse av ikke å få ta egne beslutninger. Det er en fin tid å utvide horisonten, lære nye ting og slippe til nye og inspirerende tanker. Skriv gjerne ned tankene du får og gi deg selv tid til å skape nye rutiner og sunne vaner. Det ligger mye healing i indre frigjøring.
Et godt råd er å lytte til din egen indre stemme.


VEKTEN

Verdigrunnlaget ditt aktiveres under denne fullmånen. Det er viktig å kjenne på hvem du er og hva du står for. Stabilitet og trygghet er viktig for deg, både på det personlige og økonomiske plan.
Dersom du møter på utfordringer, evner du å rydde opp. Husk at indre holdninger har mye å si for den ytre materielle situasjonen. Du har en godt innarbeidet rettferdighetssans, og  formidler dette på en trygg og god måte. Behovet for å reise ser ut til å ha våknet, og du ønsker mer lek og moro inn i livet. Tålmodighet er en dyd, så inntil videre kan du leke med tanken og planlegge hvor du skal dra når grensene åpner igjen.
Et godt råd er å kjenne på hva du trenger for å nyte hverdagen.


SKORPIONEN

Denne kraftfulle fullmånen setter i gang følelser som ligger dypt nede i underbevisstheten. Har du noe usagt med noen nære og kjære rundt deg, er det mulighet for å rydde opp og sette fokus på det nå. Du tenker nytt og kan snu opp ned på gamle vaner som har gått ut på dato.
Bruk intuisjonen og føl deg fram hvis du er i tvil om hva som er best for deg å gjøre. Hus og hjem er viktig, og du kan bestemme deg for å endre på rutiner for å få ting til å fungere bedre. Dette er også en fin tid for å ta tak i studier, lese, skrive eller lære noe mer om temaer som interesserer deg.
Et godt råd er å gjennomføre det du planlegger.


SKYTTEN

Denne fullmånen kan virke utfordrende på enkelte Skytter, mens andre kan oppleve at det kastes et nytt lys over ting som har vært skjult. Skytten har behov for å finne sin egen indre sannhet, og å forstå meningen med livet. Skorpionens dype og intense dypdykk i det som ligger uforløst nede i det ubevisste, kan kjennes vanskelig ut for noen, mens andre føler takknemlighet for å få kastet lys over det som har ligget fortrengt. Ved å få avdekket og løst opp i det som har ligget skjult, vil du kunne utvikle en dypere åndelig kontakt med den spirituelle siden i deg. Kunnskap og innsikt vil endre gamle trossystemer, og gi deg et nytt bevissthetsnivå.
Et godt råd er å tro på det gode i livet.


STEINBUKKEN

Etter å ha måttet kjempe i motgang og stått i tøffe prosesser i lang tid, er behovet for medgang noe Steinbukken har begynt å kjenne på. Denne fullmånen setter søkelyset på hva som gir glede i livet, og sammen med hvem. Du er vant til å ta ansvar, men du kan kjenne at livet bør ha mer å by på. Ikke bli overrasket om det barnlige i deg våkner, og med det en kreativ selvutfoldelse. Et ønske om å skape noe sammen med andre, kan også vokse fram. Er du i stand til å være virkelig barnlig, vil du kunne frigjøre og få tak i noe som kanskje har blitt borte i sosialiseringsprosesser fra barnsben av.
Et godt råd er å lære at livet ikke bare er alvor.


VANNMANNEN

Denne fullmånen setter søkelyset på røttene dine, og fundamentet du bygger livet ditt på. Du kjenner at du har begynt å ta deg selv på alvor. Du er en individualist og trenger en god porsjon frihet for å kunne være selvstendig. Regler betyr begrensninger og du trenger å selv få velge hva som er best for deg. Saturn har beveget seg inn i tegnet ditt og din holdning til autoriteter kan bli et tema disse dagene. Istedenfor å gjøre opprør, kan din oppfatning av autoritetspersoner endre seg. Det er et grunnleggende forhold mellom din holdning til autoriteter og dine muligheter for suksess. Denne fullmånen kan gi deg dyp innsikt i hvilke verdier som er viktigst for deg.
Et godt råd er å kjenne på hva som er frihet for deg.


FISKENE

Ditt trossystem settes under lupen denne fullmånen. Din livsfilosofi er at alle mennesker har lik verdi, og ingen av dem er bedre enn den andre. Som Fisk har du en iboende medfølelse for andre, og du hjelper til der det trengs. Men du kan være veldig streng mot deg selv, og denne fullmånen hjelper deg å rokke ved dette. Du kan føle deg annerledes og plutselig kjenne at det er helt greit. Din sensitivitet og sterke intuisjon kan bli verktøy som får deg til å bli trygg på din egen verdi. Dine skrive- og taleferdigheter er gode nå, så har du noe du vil ta opp er dette en god tid å gjøre det på.
Et godt råd er å forstå at å tenke på seg selv kan være sundt.


GOD FULLMÅNE!

Av Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland,
Stjerneklart.com

> Alternativ.no, Astrologi, horoskop

> Kurs og utdanning i astrologi

> Kurs i selvutvikling, egenutvikling

> KURS A-Å

Relatert artikkel: Utdanning i astrologi har fått offentlig godkjennelse

SISTE NYTT
AKTIVITETSKALENDER

Se hele kalenderen >> Trykk her

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.