Har du spøkelser i skapet? Fullmånen i november hjelper til

Dame ser ut av vinduet
Foto: Schutterstock

Under denne fullmånen kan minner og erindringer fra fortiden dukke opp, og sette i gang følelser som fram til nå har ulmet i sjelens stummende mørke. Alle sansene forsterkes, noe som gjør oss både mer sensitive og intuitive.

FULLMÅNE, MÅNEFORMØRKELSE OG EKLIPSE 19. november kl. 9.57, 27 grader Tyr/Skorpion
Følelsesmessige reaksjoner kan settes i gang og ettersom vi har en eklipse vil energiene være sterke og effekten av kraften vare lenger enn under en vanlig fullmåne.

Heldigvis ligger det til rette for å bygge opp en sterkere identitet og tro på seg selv. Det gir mulighet til å gjennomføre det du måtte ha av planer og framtidsvyer.

EKLIPSE betyr formørkelse, uteblivelse eller mangel på lys. På stjernehimmelen inntreffer det når et himmellegeme kommer i skyggen av et annet, og en formørkelse oppstår. Ved en måneformørkelse er Månen hele tiden synlig, selv om den kommer inn i skyggen fra jorden. Den blir bare mørkere. En måneformørkelse oppstår når Månen er i nærheten av enten den sydlige eller nordlige måneknuten. Denne gangen er Månen i nærheten av den sydlige, altså det som handler om vår fortid og våre opplevelser både tidlig i dette livet og eventuelt tidligere liv.

INTENSITETEN I FULLMÅNEN NÅ, kan sette i gang ulike følelsesmessige reaksjoner hos oss. Siden det også er en eklipse vil energiene være sterkere enn vanlig, og effekten av kraften og påvirkningen varer lenger enn under en vanlig fullmåne. Hvordan den treffer i fødselshoroskopet, og hvor klare vi er til å jobbe i dypet med oss selv, avgjør hvordan denne eklipsen oppleves. Alle sansene forsterkes, noe som gjør oss både mer sensitive og intuitive.

SOLEN I DYPE SKORPIONEN aktiverer en ekstra følsomhet hos oss. Mange vil kjenne på et sterkere behov for emosjonell nærhet. For noen kan fullmånen vekke en indre nervøs uro. Skorpionenergien liker å grave dypt, ikke for å skape frykt, men for å få fram uforløste spøkelser, slik at de kan belyses og ses på med nye øyne. Under denne fullmånen kan minner og erindringer fra fortiden dukke opp, og sette i gang følelser som fram til nå har ulmet i sjelens stummende mørke. Det er fint hvis du klarer å ta en titt på hva som beveger seg her, hvilke temaer og hendelser kommer opp.

Det kan være at du nå er klar for å hente opp i deg selv den støtten du trenger for å bevege deg ut av det gamle og komme deg videre i din egen utvikling. Kanskje er tiden inne til å gi deg selv den omsorgen du manglet tidligere, og få tak i en god og varm anerkjennelse av deg selv som fullverdig menneske. Det er ingen umulighet. Kommer det en frykt for avvisning og følelse av sårbarhet, er det viktig å kunne sette ord på det til noen som evner å forstå hva dette handler om. Det kan være starten på en etterlengtet healing, som tar deg videre i din egen selvutviklingsprosess.

MÅNEN I TYREN står i sterk kontrast til Skorpionenergien. Tyren liker ro og fred, og trives best når verden rundt er stabil og forutsigbar. Fysisk nærhet og berøring er viktig, det samme er en god porsjon komfort og sensuell nytelse. Der hvor Skorpionen henter fram en til tider primitiv lidenskap, søker Tyren stabilitet og trygghet. Tyrens manglende behov for forandring, utsettes for et merkbart press under denne eklipsen, noe som kan oppleves som en prøvelse for noen og enhver. Kanskje blir det ekstra krevende å holde følelsene under kontroll når de øker i intensitet, og trykker på for å komme opp til overflaten.

Å gjøre gode miner til slett spill, kan bli vanskelig. Meningen er likevel at vi skal komme oss videre. Kanskje Jupiters kvadratur kan hjelpe med å se en fastlåst situasjon i et annet perspektiv. Noen ganger kan det være lurt å slippe taket i en tidvis rigid stahet, og la «verden seile sin egen sjø». Det kan sette i gang prosesser hvor den fredselskende Tyren finner fram sin kjente varme, åpne og vennlige side. Det kan være en fin måte å håndtere emosjonelle utfordringer på.

MED PLUTO GODT ASPEKTERT TIL DENNE FULLMÅNEN er det mulig å få kjenne på, og bygge opp en sterkere identitet og tro på seg selv. Det gir mulighet for å finne sin egen vilje og styrke til å gjennomføre det du måtte ha av planer og framtidsvyer. Men aspektet kan også gi en heftig og følelsesmessig intensitet, så det er lurt å være oppmerksom på Mars sitt utfordrende aspekt til urokråka Uranus. Skulle du bli irritabel eller komme ut av balanse kan du bli både rastløs, energisk og ubehagelig direkte i dine uttalelser. Er du under press kan Mars i Skorpionen skape et eksplosivt sinne, som gjør det vanskelig å telle til ti før energien og ordene plutselig er uttalt. Prøv i så fall å få nok klarhet og ro til å dra deg selv ut av denne tilstanden.

VENUS BEFINNER SEG FOR TIDEN I STEINBUKKEN, hvor behovet for trygghet og stabilitet blir sterkere. Det er mange energier under denne fullmånen som skaper optimisme, varme og lidenskap. Hos noen kan behovet for mental stimulering bli tydeligere, og den gode samtalen mer verdifull. Men for den mer reserverte og forsiktige kan frykten for avvisning bli mer påtagelig, og det som ligger skjult nede i dypet komme opp til overflaten. Det blir da viktig å sortere ut hva som er gammelt og klar for å gis slipp på, og hva som rett og slett må få en ny runde opp i bevisstheten. Hvis vi ikke våger å kjenne på det som gjør vondt, kommer vi heller ikke videre. Det krever mot. Det heter at den vakreste diamanten blir skapt under størst press, så gevinsten med å ta prosessene hjelper deg til å få bedre forbindelse med ditt eget ressurssenter. Jo større kontakt du har innover, jo stødigere står du også når det stormer rundt deg.

ÅNDELIG OG SPIRITUELL ÅPNING
Dette er en fin fullmåne å meditere på. Merkur, Neptun og Pluto danner spennende aspekter til hverandre, og gir mulighet for dypere kontakt med din åndelige kraft. Vi har hatt mange inkarnasjoner, og sjelen kommer stadig tilbake for å utvide seg gjennom jordiske erfaringer. Den sydlige måneknuten, som er knyttet til denne eklipsen, gir mye informasjon om hvem vi har vært og hva vi har opplevd i tidligere liv. Skal vi lykkes, må vi denne gangen gjøre det stikk motsatte av det som føles komfortabelt.

Annonse
Hvor sunn er din bakterieflora

Sjelen er ikke her for å repetere erfaringer den har mer enn nok av, derfor trenger vi å forstå og ta tak i temaet vårt i den nordlige måneknuten. Vi må utfordre oss selv. Fordi den nordlige måneknuten er i eksakt opposisjon til den sørlige, må vi strekke oss mye lenger ut av komfortsonen enn det som er behagelig. Vi skal altså gjøre det vi ikke kan, men som vi har alle forutsetninger for å lære. Det krever at vi jobber bevisst for å komme ut av mønstrene vi bærer i oss. Når vi har forstått vår nordlige måneknute, får vi tak i livet på en helt annen måte. Da blir sørnoden gullet vårt, og vi har ekspandert som sjel.

GOD FULLMÅNE!
Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland, Stjerneklart

Behandlerlisten, Behandler.no
Annonse

Relatert:

ASTROLOGI – finn astrolog, ditt horoskop (Markedsplassen/Alternativ.no)


 TAROT – Aktører som tilbyr konsultasjoner, foredrag mv  (Markedsplassen/Alternativ.no)

KURS OG UTDANNING I ASTROLOGI

KURS OG UTDANNING I TAROT

KURS I SELVUTVIKLING/EGENUTVIKLING

KURS OG UTDANNING A-ÅER DU EN AKTIV AKTØR UTEN SYNLIGHET PÅ ALTERNATIV.NO?

>> Her kan du enkelt bestille din oppføringRelaterte saker på Alternativ.no:

Hva er sjelen?
Jan Karlseng er lege og psykiater, og erfarte at legevitenskapen og psykologien kom til kort. De forenklet virkeligheten. Det resulterte i boken ”SJELEN å forstå det viktigste ved et menneske”.

Intuisjon – en nøkkel til klare svar på dine spørsmål
Bruker du din intuisjon for alt den er verdt? Vi har alle en innebygget radar, som kan aktiviseres og trenes opp til å bli en verdifull følgesvenn. Grethe Holtan deler sin kunnskap og erfaring.

Aktuelle produkter og tjenester

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHET – SPIRITUALITET – INNSIKT
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.

Trenger du hjelp?

Vi er her For å hjelpe deg

Noe uklart!
Kontakt oss gjerne, vi er glade for alle spørsmål som vi kan hjelpe deg med.