logo

Ma-uri massasje

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Ma-uri massasje bygger på gamle polynesiske tradisjoner hvor man har fokus på frigjøring, forvandling, selvhelbredelse og selvutvikling. Ma-uri betyr ”fri for indre begrensninger” og ”barn av det hvite lys”, og gjemt i disse betydningene finner man elementer som preger denne helbredelsesmetoden. Her betegnes klienten som ”healeren” og man må selv jobbe aktivt gjennom hele prosessen for å få mest mulig ut av behandlingen. Massasjen arbeider med vår livsenergi (mauri), og går i hovedsak ut på å rense kropp og sinn.

Ma-uri er en særegen behandlingsform hvor selve massasjen utføres som en rytmisk dans. Behandleren gjør enkle dansetrinn rundt massasjebenken hvorpå det suppleres med rytmiske og glidende bevegelser på klienten med armene. Armenes bevegelser begrenses ikke bare til hendene, men utnytter deres fulle lengde, noe som gir rom for store og frie bevegelser. Musikken, dansen og bevegelsene sies å skape et slags høyfrekvent energifelt omkring klienten, noe som gir tanker og følelser fritt spillerom. Det utføres lange, glidende strøk i en bestemt rytme enten ved at behandleren bruker hendene eller underarmene. Musikken det danses til er i hovedsak polynesisk, og rytme og takt varieres etter massasjens forløp. Musikken tilpasses også etter klientens ønsker og behov.

Musikken, dansen og berøringen aktiverer flere bevissthetsnivåer, det mentale, det fysiske, det spirituelle og det emosjonelle, og det åpnes opp for en helbredende kraft som gir deg en følelse av harmoni i kropp, sinn og sjel. Behandlingen løser opp og fjerner blokkeringer, øker utskillelsen av avfallsstoffer, reduserer stress, angst, uro og spenninger og legger til rette for et mer balansert liv.

Det var Hemi Fox fra New Zealand som utviklet denne spesielle formen for massasje, og på begynnelsen av 90-tallet introduserte han Ma-uri i Skandinavia (Danmark) sammen med sin kone. Teorien om metoden er dels basert på tradisjoner fra Hawaii og fra New Zealands opprinnelige folk, nemlig maorierne, og dels på gammel polynesisk huna-filosofi. Innenfor ma-uri massasje betyr huna-filosofien at vi alle kan oppnå sunnhet og suksess hvis vi mestrer alle aspekter (det fysiske, psykiske, mentale og spirituelle) av våre liv. Med det menes at vi skaper våre liv med de tanker, handlinger og meninger vi selv velger, derfor har vi både ansvar for og kraft til å endre våre liv og helbrede oss selv.

Behandleren skal ikke helbrede, men aktivere klientens egne iboende ressurser slik at man med sin egen kraft skal kunne helbrede seg selv. Massasjen gjør deg bedre kjent med ditt indre og kan bidra til mange spennende forandringer i livet ditt hvis du er villig til å åpne opp for det.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.