logo

Klassisk massasje

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Klassisk massasje, også kalt svensk massasje er den mest kjente massasjeformen i Vesten. Metoden ble utviklet på 1800-tallet av svenske Per Henrik Ling. I klassisk / svensk massasje er hendene det viktigste verktøyet og terapeuten benytter seg av ulike kna- strekk- press- og banketeknikker. Teknikkene deles inn i fem hovedgrupper; petrissage (knaing), tapotement (tromming), vibrasjon (risting og vibrering), friksjon (gnikking) og efflerage (lange, glidende strøk). Terapeuten bruker velduftende massasjeoljer for å gjøre massasjen smidig og behagelig, og strøkene utføres alltid i retning hjertet.

Teknikkene påføres smertefulle områder og setter i gang en rekke prosesser i kroppen. Klassisk massasje kan appliseres på hele kroppen eller bare på deler av kroppen, eksempelvis kun på nakke, skuldre og rygg, på føttene eller kun i ansiktet. Massasjen utføres av sertifiserte massører og kan brukes som forebyggende behandling så vel som akutt behandling. Klassisk massasje blir også brukt som et supplement til annen behandling, og både kiropraktorer og osteopater benytter seg av den effektive metoden.

Massasjen foregår i en rolig atmosfære på en massasjebenk eller på gulvet, og vanligvis har klienten et lett håndkle/laken rundt seg. I den første delen av behandlingen ligger klienten på magen med ansiktet hvilende i et hull på massasjebenken, og når halve tiden har gått er det vanlig at resten av behandlingen foregår mens pasienten ligger på ryggen. Behandlingstiden varierer ut ifra hvilke ønsker og behov klienten har, men vanligvis er det 45-60 min pr. gang.
Massasjen har mange positive effekter, og noen av dem er bl.a. økt blodsirkulasjon, bedre elastisitet i ledd, sener og muskler, økt lymfesirkulasjon, samt økt utskillelse av avfallsstoffer. Massasje stimulerer også hormonsystemet og utløser oxytosin (antistresshormon), som stabiliserer nervesystemet og styrker immunforsvaret.

Klassisk massasje reduserer smerter, stress og spenninger og har stor innvirkning på både kropp og sinn. Faktisk er det slik at mange ser på den avslappende følelsen massasje gir som en behandling i seg selv.


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.