Fascial terapi
ved Fysioterapeut Sissel Wiken Nilsen

Fascial terapi fokuserer på kroppens fasciale system. Fascien er et utrolig sterkt bindevev som brer seg i kroppen som et tre-dimensjonalt spindelvev, uten avbrytelse fra hode til tær.

Fascien styrker, støtter, beskytter, og er en del av muskler, ben, nerver, organer og blodårer. Fra de største strukturer i kroppen til det minste cellenivå.

Restriksjoner/skader i fascien kan oppstå ved dårlig holdningsmønstre og asymmetri, ved skader og ulykker, små eller store, eller ved inflammatoriske tilstander og unormale spenningstilstander over tid. Det oppstår også betydelige forandringer i fascien ved operasjoner og andre arrvevtilstander, og dette kan skape betydelige dysfunksjoner og smertetilstander.

Fascialterapi søker å utvikle en bevegelig, symmetrisk og smertefri kropp gjennom forsiktig, helhetlig tilnærming. Terapeuten bruker hendene direkte på kroppen, på en varsom, respektfull og behagelig måte.

Terapiformen er spesielt godt egnet for å behandle hodesmerter, migrene, whiplash, nakke, rygg og bekkenproblemer, samt smerte og dårlig bevegelighet i forbindelse med arrvev og skade. Den brukes også ved kjeveproblematikk, lærevansker, stress- og spenningsrelaterte problemer, ortopediske problemer, scoliose og ved "diffuse smertetilstander". Dessuten har metoden vist seg å hjelpe i nevrologiske tilstander som f.eks. fødselsskader, spastisitet etc.Til oversikten

post@alternativopplysningen.no copyright ALTERNATIVopplysningen