logo

Facial harmony

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no


Facial harmony er en lett ansiktsmassasje som på en varsom måte stimulerer musklene i hudstrukturen. Når de bestemte punktene i ansiktet masseres, stimuleres også kroppens egne helbredende energier og selve helbredelsesprosessen igangsettes. Selv om behandlingen har en skånsom tilnærming, så har den en dyptgripende virkning. Ansiktsmusklene slapper av og bindevevet styrkes. Den fjærlette massasjen er spesielt utviklet for at man skal kunne jobbe i harmoni med nervesystemet. Det er i hovedsak ansikt, nakke og hode som behandles, ettersom disse områdene holder på mye av kroppens mentale og emosjonelle spenninger.

Musklene og vevet i ansiktet bærer på alle våre opplevelser og erfaringer i livet. Stress og traumer lagres i musklene og i energisystemet i kroppen, og gjør seg til kjenne i våre ansikter. Gjentatte skuffelser, frustrasjon, frykt, angst, sorg og sinne setter spor i oss og lever videre i musklenes konturer i ansiktet. Facial harmony er en metode som behandler nettopp dette, for med sin fjærlette berøring løser den opp synlige tegn på stress og anspenthet i ansiktet.

Massasjen gir en dyp indre ro og energien flyter bedre i kroppen. Hudens struktur, hudfarge og sirkulasjon forbedres og klienten opplever et strålende sunt utseende. Mange klienter hevder at man ser sunnere ut, får mer energi, puster lettere og føler seg mer i balanse allerede etter den første behandlingen. Etter gjentatte behandlinger kan man også forvente at muskeltonus og ansiktsfasong er noe forandret.

Behandlingen
Selve behandlingen foregår i rolige og avslappende omgivelser, ofte med behagelig musikk i bakgrunnen. Man ligger på ryggen på en behandlingsbenk innpakket i et varmt teppe. Terapeuten tar først for seg den ene halvdelen av ansiktet, deretter den andre, og med varsomme massasjetrykk introduseres man for en del av den velværen facial harmony gir. Etter ansiktsmassasjen får man en lett massasje på føttene som skal ”vekke” deg slik at du blir tilstede her og nå. Terapeuten har skarpt fokus på fingertuppene sine, ettersom det er det viktigste verktøyet i denne behandlingen. Enkelte terapeuter kan sanse med fingertuppene, og fanger på den måten opp ubalanser i klientens energisystem.

Under behandlingen kan man oppleve å føle seg svevende og lett eller tung, alt etter hva slags tilstand man er i eller hvilket temperament man har. Behandlingen har som hovedmål å balansere kroppens energibaner, muskler og hud slik at det fungerer optimalt. Facial harmony kan gjerne kombineres med kinesiologi da mange hevder at det gir ekstra gode resultater. Da foretas det blant annet en muskeltest, som på en genuin måte kan finne årsaken til spenninger og ubalanser i ansiktet. Dette gjør behandlingen mer målrettet og varig. For optimale resultater anbefales syv ukentlige behandlinger.

“Underneath the layers of protective masks, lies the pure light of being that is our true nature. Our essence is again and again seeking our attention, pushing us to look beyond these layers of bitterness, frustration and resentment to remember that we are love and bliss and laughter. But we are afraid that we will never be able to reveal this tender light that has been so ravaged by the pressures of life. Facial Harmony holds us in a field of safety whilst we explore the wounds that bind the masks in place.”


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.