logo

Chakramassasje

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Under en chakramassasje er målet å harmonisere kroppens energier via chakraene. Metoden bygger på den indiske tankegangen om at mennesket har en rekke energisentre i kroppen, kalt chakraer (hjul, bevegelse). Gjennom chakrasystemet tar mennesket inn energier, fremfor alt prana (livsenergi), og fordeler den rundt om i kroppen. Chakramassasje innebærer at man stimulerer ulike punkter på kroppen for å balansere chakraene i kroppen og de tilknyttede fysiske og psykiske funksjonene.

Kroppen vår er et stort energimottak, for vi tar inn energi fra alt levende som finnes rundt oss. Energien får vi blant annet fra dyr, planter og andre mennesker. Til og med månen og stjernene er energigivere. Menneskekroppen har flere hundre energisentre, både store og små, men det er de sju største man refererer til som chakraer. Et chakra er en akkumulasjon av energi fra ulike bevissthetsnivåer.

Det overordnede målet med chakramassasje er at klienten skal føle velvære. Massasjeteknikkene er spesielt utviklet for å løse opp i stress og spenninger som har bygget seg opp i kroppen. Dette bidrar til at de syv chakraene åpnes opp, slik at livsenergien (Shakti, Qi) kan strømme fritt gjennom kroppen. Selv om det er chakraene som står i fokus, vil hele kroppen få en deilig og avslappende massasje. Dette gjør at også mindre energisentre i kroppen får stimulering slik at strømmen av livsenergi øker.

Ved chakramassasje brukes gjerne naturlige oljer som dufter herlig, og som hevdes å ha helbredende egenskaper. Det er også vanlig å spille avslappende musikk i bakgrunnen, slik at klienten slapper bedre av.

En behandling med chakramassasje er særlig virkningsfull når den kombineres med andre former for chakrabalansering.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.