logo

Unani

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Unani er en kompleks behandlingsmetode som er satt sammen av mange ulike deler, og omtales ofte som ”den elektriske medisinen”. Unani bygger opprinnelig på klassisk gresk medisin hvor læren om de fire kroppsvæsker, blod, gul galle, slim og svart galle står sentralt. Behandlingens hovedmål er å korrigere balansen mellom ulike kroppsvæsker, og til dette brukes blant annet planter, mineraler og massasje med oljer. Andre teknikker som blir brukt er saltbading, kopping, årelating, urin- og avføringsutdriving, sauna, fysiske øvelser og dietter. Diettene består av mat som har god virkning på tarm, galle og fordøyelse.

Unani tar utgangspunkt i de fire elementene ild, vann, jord og luft i menneskekroppen. Ild settes i sammenheng med blodet, vann representerer slimet, jord representerer den gule gallen og luft står for den svarte gallen. Ifølge unanimedisinen leder det til god helse når disse fire elementene er balansert, og til sykdom når elementene er i ubalanse.

Unanimedisinen kom til India via Midt-Østen, og ble utviklet av Hakim Ibn Sinaa. Behandlingsmetoden er knyttet til den muslimske kulturen og er en av de offisielle medisinske retningene i India. Unani bygger på mange av de samme prinsippene som ayurveda, og det benyttes ofte de samme urtene og den samme maten. I unanimedisinen brukes ofte honning som basis, ettersom det antas at honning har helbredende egenskaper.

Det finnes knapt unanimedisinske utøvere i Europa, men i India er det naturligvis mange. Det eksisterer også et unanimedisinsk samfunn i Australia.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.