Behandler.no - Norges største oversikt

Lege og homeopat Siri Aabel får Brobyggerprisen

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 29.10.2014Siri Aabel har mottatt brobyggerprisen
Foto: alternativ.no

Hun er en lyttende og grundig lege som tenker helhetlig helse. En verdig prisvinner av Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014.


Hva feiler det pasientene egentlig? Siri Aabel sin faglige interesse har kretset rundt kosthold, forebyggende medisin, matvare-intoleranser, allergi, barns helse og kommunikasjon mellomg lege og pasient.

 

I sin søken etter svar på sine helsespørsmål valgte hun etter endt legetdanningen ved Universitetet i Oslo i 1984 å søke videre og dypere. Dette førte henne til mange verdifulle møter med interessante og fremsynte behandlere og til videreutdanning innen alternativ behandling.

 

Alternativ.no var tilstede lørdag 25. oktober da Siri Aabel mottok Brobyggerprisen Fritt Helsevalg som den 11. i rekken. Dette foregikk under Nordisk naturmedisinsk fagkongress på Sundvolden Hotel, i fullsatt sal som hyllet henne.

 

–Siri Aabel som «Green Doctor» er en lege som bygger broer og jobber integrativt og samarbeider med andre terapeuter, slik at pasienten får det beste av to verdener. Hun har gjort mye for å spre informasjon på en objektiv og opplysende måte. Hun har stått i hardt vær for å fronte fakta og sine meninger, og for dette fortjener hun vår hyllest, skriver juryen om årets prisvinner.

 

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som siden 2004 har blitt tildelt personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

 

 

Selv uttrykte Siri Aabel stor glede over å motta Brobyggerprisen og sier at det er utrolig inspirerende.

 

I sin tale er det mange hun har møtt på sin vei, som hun vil trekke frem som sine inspirasjonskilder. Blant dem er «hennes helt» tidligere brobyggerprismottager fra 2005, Karl-Ludvig Reichelt, kjent for sitt forskningsarbeid om sammenhengen mellom proteiner i korn og melk og psykiske lidelser som ADHD og autisme. De to ble kjent på Rikshospitalet, der Aabel jobbet en kort periode etter endt turnustjeneste.

 

Videreutdanning og forskning

Veien videre for Siri Aabel ble helsestasjonslege og allmennpraksis, etterhvert sammen med og i samarbeid med utøvere av alternativ behandling – bl.a fotsoneterapi, aromaterapi, akupunktur, homeopati og kinesiologi. Dette inspirerte henne til å ta utdanningen i homeopati ved Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN) parallelt med lærerjobb i medisinske fag på Institutt for Helhetsmedisin.

 

En periode fra 1993 til 1999 var Aabel engasjert i forskning på Universitetet i Oslo. Studier på homeopati og bjørkepollenallergi ble gjennomført og publisert.

 

Hennes doktorgradsprosjekt «Homeopati-virksomme piller, placebo eller bare magi?», finansiert av Norges forskningsråd ble Ikke godkjent i sin daværende form. Det ble omskrevet til bokprosjektet  –  ”Er homeopati bare en lyd noen ikke vil høre?”

 

 

Grønne leger

Idag arbeider Siri Aabel med «Green Doctors», som

hun etablerte i 2010, for at pasienten skal oppleve å bli sett som et helt menneske.

 

Hun samarbeider med mange ulike behandlere, som deler de samme holdninger.  De har et felles ønske om å skape mer balanse og harmoni i valg av utredning og behandling. Målet er å hjelpe pasienten til å bli frisk så fort som mulig og til å ta vare på  god helse.

 

Selv tar Siri Aabel imot pasienter tre dager i uken i Oslo. I møte med pasienten kombinerer hun all sin kunnskap og kan dermed tilby en annen hjelp enn den vanlige allmennleger kan.

 

–Praksisen min har en «grønn» profil, så der det er mulig å velge kostholdsendring tilpasset den enkelte eller urter, akupunktur, homeopati, soneterapi, kinesiologi, massasje, rent vann, luftrenser, grønt kosttilskudd eller andre naturlige veier til god helse anbefaler jeg det før eventuelt kjemisk medisin eller kirurgi, sier Aabel til Fritt Helsevalg.

 

­–Styrken ved min kombi-praksis er at jeg utreder pasienten slik en lege bør gjøre det. En grundig sykehistorie slik at hele historien kommer med, en grundig sjekk med blodprøver, urinprøve, spyttprøve, eventuelt hårprøve, røntgen, ultralyd, eventuelt MR og så videre. Dette gir trygghet og tillit.

 

Videre peker hun på at pasienten synes det er uendelig godt å få tid til å snakke ut og ikke minst at de får lov til å ta med alle plagene de har. Selv har hun sagt til mange pasienter opp gjennom årene:

 

 –Jeg vet ikke hva smertene i magen eller hodepinen eller vektøkningen din kommer av. Vi har dessverre ikke gode nok metoder enda til å finne ut av alle ubalanser og sykdommer.

 


Men hun har en helt annen forståelse nå.

–Etter snart 30 år som praktiserende allmennlege har jeg lært masse av å lytte til pasientene, tatt hvert eneste symptom på alvor, og forsøk på finne ut hva som ikke er i balanse hos dem.

 

Min tilleggsutdannelse i homeopati har gitt meg en bedre forståelse av energibegrepet og dermed har jeg mange flere knagger å henge symptomene på.

 

 

Alternativ.no gratulerer Siri Aabel med
Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014!

 

 

 

 

Om Siri Aabel:

-Utdannet lege fra Universitetet i Oslo i 1984

-Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN) fra 1987-92

-Underviste hjelpepleiere og sykepleiere i turnustiden

-Faglærer i anatomi/fysiologi og patologi ved Institutt for Helhetsmedisin i perioden 1986-94 og 1998-2000

-Undervisning om kroppen i skole og barnehage fra 1988 til 1997

-Medlem  av NRK PULS ekspertpanel fra 2003-2007

-Etablerte Green Doctors® i 2010

 

 

 

Tidligere mottakere av Brobyggerprisen:

2013: Stig Bruset

2012: Leif Ims

2011: Dag Viljen Poleszynski

2010: Christian Darling

2009: Audun Myskja

2008: Bjørn Johan Øverbye

2007: Allan Fjelstup

2006: Vilhelm Schjelderup

2005: Karl-Ludvig Reichelt

2004: Kilden Helse / Roald Strand

 

 

Relatert:

Utdanning I alternativ behandling

Hva er homeopati

Grønne Paviljonger på sykehus

Norsk kommune ønsker alternativ lege

Tar ansvar for egen helse med alternativ behandling

Dialog om alternativ behandling gir helsegevinst

 

Urolige barn fikk det bedre uten melk

En studie ved Madlavoll skole i Stavanger, I samarbeid med dr.med. Karl-Ludvig Reichelt, viser at barn med ADHD problematikk får det bedre nå de endrer kostholdet.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.