Behandler.no - Norges største oversikt

Mindfulness – oppdag verden og hverandre på nytt

Av Kari Dahl Gullikstad, Helsecoach og mindfulness instruktør, Apexklinikken
Publisert: 09.05.2013
Foto: Shutterstock

Friskvernskonsulent Kari Dahl Gullikstad hjelper sine klienter ved å bruke mindfulness. Her forteller hun hvordan livet kan forandres med enkle teknikker.

Meditasjon med fysiske endringer
Traff en ”ny” mann
Bonusbarn
Lukte våren–Hva er mindfulness, får jeg ofte spørsmål om. Så begynner jeg å forklare. Om å trene kroppen på å søke mot en avspent tilstand, slik at vi kan bli i stand til å være tilstede for oss selv og hverandre. Være observerende og lyttende. Ha et ”beginners mind”. Hva som skjer da. Det handler om å oppdage verden og hverandre på nytt, hver dag.

Meditasjon med fysiske endringer
Selve øvelsen er veldig enkel. Ta imot de tankene som kommer på en åpen og vennlig måte, gå tilbake og ha fokus på pusten. Det blir en meditasjon med de fantastiske fysiske endringene i kroppen som beviselig skjer: Etter 8 uker med mindfulness meditasjon kan vi måle endringer på de genene som har med alder, betennelse og stress. I tillegg kan vi se endringer i synapsene mellom hjernecellene i pannelappen som har med konsentrasjon å gjøre. Dette er ny forskning, men vi kan jo bare se på Østens buddhister,  hvor konsentrert de er, og ”uten alder”.

Traff en ”ny” mann
Jeg har fulgt en del klienter over tid, og det er helt magisk hvordan dette treffer enkelte og virkelig gjør store forskjeller, på veldig kort tid. Jeg har en klient som hadde gjort det slutt med kjæresten hun hadde hatt i 4 år, fordi de hadde gått lei hverandre. Etter å ha gått til meg fem ganger fortalte hun at hun hadde møtt en ”ny” mann –  mannen hun hadde gjort det slutt med rett før hun begynte hos meg. Hun gledet seg til å bli kjent med han.

Bonusbarn
En annen klient hadde problemer med relasjonen til sin nye manns barn. Hun følte at de bare var i veien og hadde begynt å grue seg til annenhver helg hvor hun måtte være sammen med dem. Dette tæret på forholdet til den nye mannen. Da vi jobbet med mindfulness teknikker – både fysisk og psykisk – kom endringene. Det er ikke lett med påtvungne relasjoner, men når vi prøver å se hverandre helt på nytt og samtidig har ro i kroppen til å være lyttende og åpen, skjer det ting i relasjonen.

Lukte våren
”For først gang i mitt 40 årige liv kan jeg lukte våren” sa en klient til meg forleden. Hun hadde stresset hele livet og pga sykdom måtte ta seg en ufrivillig pause. Ved å få ro i kroppen, og ved at hun grep muligheten til å starte å se på verden på nytt, oppdager hun at årstidene er i endring. Ikke bare med en sans, men med flere.Kari Dahl Gullikstader friskvernskonsulent ved Apexklinikken. Hun jobber med stresshåndtering og bruker mindfulness teknikker. Kontakte Kari:
behandler.no/kari.dahl.gullikstadBehandler.no
Kurs i Mindfulness
Kurs i Meditasjon
Aktivitetskalender


Relaterte saker:

Stor interesse for meditasjon og mindfulness i medisinske miljøer

Bedre dager med Zen Coaching og Mindfulness

Meditasjon til hjelp ved psykiske lidelserFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.