Behandler.no - Norges største oversikt

Biopati godkjent som fagskoleutdanning

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 07.04.2013
FOTO: Shutterstock

Utdanning i biopati er nå godkjent av NOKUT som fagskoleutdanning ved Tunsberg Medisinske Skole. Dette er en fjær i hatten for skolen og betyr en økt profesjonalisering av utdanning innen alternativ behandling og naturmedisin i Norge.

Kvalitetsstempel
Hva er biopati
Yrkesrettet utdanningÅ få offentlig godkjenning som fagskole innebærer en lang og krevende søknadsprosess, på bakgrunn av et solid utdanningstilbud. Allerede fire år tilbake i tid begynte Tunsberg Medisinske Skole på jobben med å søke NOKUT godkjenning.

–Arbeidet med å utforme søknaden startet tidlig i 2009 og ble sendt inn februar 2012. Vi valgte å bruke lang tid på prosessen og gjøre et grundig arbeid. På denne måten ville vi kunne utvikle skolen som organisasjon parallelt med utformingen av søknaden, ifølge Truls Isaksen, rektor ved Tunsberg Medisinske Skole.


Kvalitetsstempel
NOKUT - Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, har ansvar for å godkjenne all fagskoleutdanning i Norge og kun de tilbud som er godkjent av NOKUT kan kalles fagskoleutdanninger. Skoler som har godkjente utdanningstilbud kan kalle seg fagskoler.

Formålet for godkjenningsordningen er å sikre studenter i fagskoleutdanning tilfredsstillende utdanning og vilkår, og bidra til at samfunnet kan ha tillit til kvaliteten i fagskoleutdanningen. I tillegg til å vurdere selve utdanningen, vurderes det også om tilbyder har tilfredsstillende styringsordning, reglement og system for kvalitetssikring.

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 og er idag en av Norges største private skoler innen helse og ernæring.

Hovedstudiene ved skolen er ernæringsterapi, biopati og soneterapi, men den har også andre tilbud, som for eksempel grunnmedisin med 30 studiepoeng, kostholdsveiledning, naturmedisinsk grunnutdanning, og øreakupunktur.

Skolen har hovedkontor i Tønsberg, men har også lokaler på Holmen senter i Asker, like utenfor Oslo, hvor forelesninger til biopatutdanningen foregår.


Hva er biopati
Utdanningen til biopat er et 4-årig deltidsstudie i biologisk medisin. Biopati kommer av det greske ordet Bios, som betyr liv og Patos – følelse, lidelse, sykdom. Det biopatiske system ble grunnlagt i 1980 av den danske behandler og forfatter Kurt Nielsen. Den første biopatskolen ble etablert i København i 1981 og spredde seg kort tid etter til Norge og andre land.

Basert på kunnskap fra både naturmedisin, orientalsk- og vestlig medisin, kombinerer biopati flere medisinske systemer. Hovedfagene er naturmedisinsk filosofi, ernæringsterapi, urtemedisin, immunterapi, holistiske analyse- og behandlingsmetoder som inkluderer irisdiagnostikk, øreakupunktur, tungeanalyse, fotsoneterapi og kinesiologi.

Og nå kan altså Tunsberg Medisinske Skole smykke seg med en NOKUT fagskolegodkjent biopatutdanning. For å komme gjennom dette nåløyet skal man gjennom  først en administrativ vurdering og dernest en sakkyndig vurdering.

–I den administrative vurderingen gikk NOKUT gjennom skolens kvalitetssikringssystem, styringsordning og reglement. Etter at denne delen ble godkjent, ble søknaden oversendt en sakkyndig komité som vurderte utdanningen etter 18 ulike kriterier som NOKUT krever oppfylt, informerer rektor Isaksen.


Yrkesrettet utdanning
En fagskoleutdanning er yrkesrettet og bygger på videregående opplæring. Etter fullført utdanning skal studentene ha en kompetanse som kan brukes i arbeidslivet uten ytterligere opplæring. Studiet varer opp til to år på full tid. Det som skiller fagskoler fra annen høyere utdanning, er at en fagskole ikke behøver å være forskningsbasert og at den er mer praktisk rettet.

For skolen og studentene betyr godkjenningen økt profesjonalisering av naturmedisinutdanningen, noe som igjen vil gi enda dyktigere naturterapeuter. Studentenes rettigheter sikres og biopatistudiet blir nå godkjent for lån/stipend i Lånekassen.

Ifølge rektor Isaksen vi også studenter ved de andre studiene ved skolen ha nytte av dette arbeidet, ettersom det fører med seg endringer i reglement og fokus på kvalitet i utdanning for alle fagretningene ved Tunsberg.

Alternativ.no gratulerer Tunsberg Medisinske Skole med godkjenningen.Ønsker du kontakt med en biopat?
Finn behandler – behandler.no

Utdanning i biopati

Hva er biopati


Andre NOKUT- godkjente skoler innen alternativ behandling:
-Norges Helsehøyskole - Campus Kristiania  (tidl. Akupunkturhøyskolen) – Godkjent Høgskole i akupunktur.
-Norsk Gestaltinstitutt – Godkjent Høgskole i Gestaltterapi og coaching.
IFH- Institutt for helhetsmedisin – Godkjent fagskole i massasjeterapi.
-Institutt for Helhetsmedisin – Godkjent fagskole i Soneterapi/Refleksologi.
-Bio Medicus Akademiet, godkjent fagskole for Naturmedisinsk Aromaterapi.
I tillegg finnes skoler som har godkjent utdanning i medisin grunnfag.
www.alternativ.no/utdanning


Relaterte saker:

Godkjenning av akupunkturutdanning (2008)
Akupunkturhøyskolen i Oslo er nå godkjent av NOKUT som den første høyskoleutdanningen i akupunktur I Norge.
(Skolen heter idag Norges Helsehøyskole - Campus Kristiania)

Godkjenning av massasje utdanning (2010)
Som den første skolen i landet, har IFH- Institutt for helhetsmedisin nylig fått sin utdanning i klassisk massasje godkjent som fagutdanning.

Godkjent av Statens Lånekass (2004)
Akademiet for Bio-Fysiologi har, som den første
skolen med utdanning innen alternativ
behandling, fått innvilget godkjenning for støtte
i Statens Lånekasse for Utdanning.
(Skolen er idag ikke i drift).Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Mariann Marthinussen 02/05/2013 - 14:50

Gratulerer så flott

Inge Ås 17/04/2013 - 16:01

Gratulerer med jobben! Flott hver gang en ny gruppe får godkjennt utdannelsen. ILIANA akademiet er opptatt av tverrfaglighet og i vår utdannelse av Livs coacher og Faghealere, oppforderer vi til skaping av gode tverrfaglige nettverk slik at de kan samarbeide med godt utdannede terapeuter som kan noe annet enn dem selv.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.