Behandler.no - Norges største oversikt

Biologisk Terreng medisin – nye foredrag og kurs

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 05.05.2008Mette Johnsgaard jobber som privat almennpraktiserende lege ved Lillestrøm Helseklinikk. Siden 2003 har hun primært jobbet med ernæring, kostveiledning og Biologisk Terreng medisin.

-Jeg har nå så stor pågang og så gode resultater at jeg bare må ut med dette, sier Mette Johnsgaard til alternativ.no

Hun skal derfor nå i mai og juni holde foredrag om Biologisk Terreng medisin, Flow System Auditing, Metabolic Typing og individuell tilnærming til diett i Fredrikstad, Drammen og i Oslo. I tillegg skal hun holde et kurs for terapeuter i Oslo i juni.

-Dette blir en motpol til de som mener ernæringstilskudd, vitaminer, mineraler og fettstoffer ikke gjør noe forskjell for helsa vår. Jeg kan måle endringene og de stemmer med at klientene også føler seg bedre, sier Johnsgaard.

Det dreier deg om en svært individuelt rettet behandlingsmetode som består av objektive mål og behandles med spesielt tilrettelagte kosttilskudd.

-Tilskuddene holder jeg på å justere til norske forhold men vil kun kunne benyttes av terapeuter som har gjennomgått kurset, da de kan forverre en ubalanse dersom de benyttes feil, sier Johnsgaard.

Deler av dette systemet benyttes i Sverige og ellers i Europa, men hun kjenner ikke til noen andre systemer som bruker så mange biokjemiske markører som det hennes system benytter. Her er det mange markører, som gir mulighet til å komme nærmere årsaken til problemstillingen.

Systemet er tett knyttet opp imot mørkefelts mikroskopi, men man må ikke ha et mikroskop for å benytte det. Mikroskopien vil vanligvis bare understreke de bedringene man ser i markørene, men er en fin måte å drive visuell opplæring av klientene på.

-Jeg håper å bygge opp et nettverk av terapeuter som benytter systemet og jeg ønsker å drive veiledning og videreopplæring for å sikre at systemet læres fullt ut og alle klientene får best mulig og raskest mulig hjelp, sier Mette Johnsgaard.


Foredrag :
13.05.2008, Fredrikstad
28.05.2008, Drammen
06.06.2008, Oslo

Kurs - primært for terapeuter:
20-22.06.2008 Oslo

Les mer på:

www.drmette.no

www.behandler.no/mette.johnsgaard

www.alternativ.no/aktiviteter

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.