Behandler.no - Norges største oversikt

Si din mening om fremtidens helse- og omsorgstjenester

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 05.01.2011

Alle som ønsker alternativ behandling bedre integrert i helsetilbudet har nå mulighet til å si sin mening til Helse- og omsorgsdepartementet – før 18 januar!

Send inn før 18 januar
Ønsker alternativ behandling
Komplementær forståelse
Bli med på å påvirke helse-norge

Helse- og omsorgsdepartementet har nå gående en åpen netthøring som en del av arbeidet med Nasjonal helse- og omsorgsplan (2011-2015).

-Vi inviterer både tradisjonelle høringsinstanser og alle andre til å si sin mening om fremtidens helse- og omsorgstjeneste, ifølge Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.
Send inn før 18 januar

Ethvert høringssvar som sendes inn før 18.01.2011, regnes som saksdokument (offentlighetsloven § 4), ifølge Departementet. Det blir journalført og saksbehandlet på samme måte som andre saksdokumenter i forvaltningen. Imidlertid kan man ikke forvente å få svar.

Man må ha registrert seg, og være innlogget for å sende høringssvar eller kommentere andres svar. Man kan registrere seg som privatperson eller som virksomhet/organisasjon - fylkeskommune, kommune, offentlig organ, fagforening etc.

Høringen er delt inn i temaer og høringssvar kan avgis for hvert enkelt tema, men det er også mulig å gi generelle høringssvar. Utrolig nok, men allikevel ikke overraskende er ikke alternativ behandling satt opp som et innsatsområde, men man kan allikevel si sin mening om saken, ved å kommentere ett av de konkrete temaene eller f.eks. temaet ”Utviklingen i helse og omsorgstjenesten”.

Her finner du høringen


Ønsker alternativ behandling
Halvparten av befolkningen bruker alternativ behandling og det mange som undrer seg over hvorfor ikke tilbudet er bedre integrert i det offentlige helsetilbudet.

Folkeaksjon for alternativ behandling teller nå 8.471 stemmer og har siden 2007 jobbet for et bedre integrert alternativt offentlig helsetilbud:

-Øremerke 260 millioner kroner i året til forskning på alternativ behandling
-Etablert tilbud om alternativ behandling på sykehus
-Bedre opplæring av helsepersonell om alternativ behandling
-Fullstendig momsfritak for alternativ behandling
-Refusjonsordning for alternativ behandling

Komplementær forståelse
I mai 2010 rapporterte Statistisk Sentralbyrå økt bruk av alternativ behandling etter å ha undersøkt forholdene.

-Resultatene viser at det ikke er et enten eller, men heller et både og, i valget av skolemedisinsk behandling eller alternativ behandling. Det kan se ut til at tjenestene i større grad brukes slik at de utfyller hverandre, og at de mest sannsynlig dekker ulike behov ved behandling og lindring av symptomer. Det er særlig grupper som plages med smerter, hodepine, søvnløshet og mangel på energi som går til alternativ behandling, ifølge Jorun Ramm, Statistisk Sentralbyrå-Samfunnsspeilet.


Bli med på å påvirke helse-norge
Alle som har en mening om fremtidens helsetjenester oppfordres til å si sin mening i den pågående høringen!

Helse- og omsorgsdepartementet - Si din mening om fremtidens helse- og omsorgstjenesterRelatert:
Folkeaksjon for alternativ behandling

Hvem bruker alternativ behandling
Flere velger alternativt for å ivareta egen helse. Men hvem bruker alternativ behandling og i forhold til hvilke sykdommer og plager søker vi hjelp. Statistisk Sentralbyrå sitter på noen tall.

Politikeres kunnskap om alternativ behandling
Iforbindelse med Valget i 2009 inervjuet Alternativ.no politikere I Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget om deres syn på alternativ behandling. Deres svar avslørte manglende kunnskap på området: Valget 09 – Se hva ditt parti mener om alternativ behandling


Finn behandler – behandler.no
Utdanning i alternativ behandlingFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Venke M. 17/01/2011 - 22:24

Flott at det blir fokus på dette. Det er ikke nok å reparere skadene eller fokusere på symptomene, man må som det alternative stort sett gjør, fokusere på hele mennesket og arbeide mer preventivt. Håper leger i det offentlige helsevesen vil bli mer åpne for et samarbeid med den alternative delen. Håper også på en grei refusjonsordning.

Turid Leithe Øvrebø 16/01/2011 - 13:16

Jeg håper det blir mer sammarbeid mellom allternativ og det offentlige.
Det hadde vært til stor nytte og hjelp for pasientene om de kunne hatt samarbeidet.

Eva Charlotte Pettersen 13/01/2011 - 09:16

Endelig. Dette har jeg venta på. Flott! Har selv brukt healing for å bli kvitt plager og smerter uten særlig respons fra det offentlige. Veldig positivt at det blir satt på dagsorden. Imøteser et samarbeid med det allerede etablerte helsevesen.

Nina Cathrin Nøringseth 11/01/2011 - 20:52

Det er uten tvil at et samarbeid mellom gruppene i tradisjonell helse og alternativ behandling har bare å vinne ved det. Begge trengs og det vil nok føre til et ryddigere miljø og renere linjer. Dette skaper en vinn vinn situasjon som gagner alle.

Jens H Älgenäs Eliassen 11/01/2011 - 11:17

For det første synes jeg det er viktig å begynne å kalle det for det vi ønsker at det skal være; et KOMPLEMENTÆRT- og ikke et alternativt tilbud til det etablerte/skolemedisin. Dette viser også rapporten til Statistisk Sentralbyrå - at det ikke er snakke om enten eller, men både og - og at det brukes til å utfylle hverandre. Viktig også at det legges vekt på at det så mye som mulig integreres inn i det etablerte, så vi ikke får et tilbud - ved siden av, men et tilbud - som del av. Dette kan også lette noe av refusjonsproblematikken.
Var selv med på å starte Tverrfagelig Helsegruppe for Hiv og Aids på 90' tallet og kjenner derfor personlig viktigheten av det kompelmentære og både og. Kjenner også til, etter å ha bodd mange år i USA, hvordan det komplentære og etablerte kan jobbe i sammen. Forskjellen var at der betalte en alt selv - eller dvs. noe komplementært ble 'kamuflert inn' i etablert behandling og dekket at helseforsikringer - her ønsker vi at det må finnes gode refusjonsordniger.

doris henriksen 11/01/2011 - 10:06

Som sykepleier og healer står jeg med et ben i begge leirer og ser viktigheten av samarbeid på tvers av profesjonene. Viktig at alternative skoler kommer på banen og synliggjør seg.

sissel halsebakk 10/01/2011 - 15:29

jeg ønsker mer av det alternative inn i det offentlige..har hatt kreft og er healer..er nå frisk men vart ikke hørt i det offentlige..ville ha alternativ behandling,og dele min erfaring med kreftpassienter..har i etter tid hjelpt mange..Merkelig at vi skal være så redde for det vi ikke kan se men føle..Dette er det som kjem i framtida. kvifor kan ikke norge være en pioner innen alternativ.

Kristin Storbekken 10/01/2011 - 11:12

Jeg ser fram til et samarbeid mellom det tradisjonelle og alternative innen helsevesenet. Det alternative har fått meg på rett kjøl da det trdisjonelle ikke hadde noe å tilby. Det er positivt at noe skjer i den retningen, mye mere alternativt inn i helse og omsorgstilbudene. :)

Inge Ås 10/01/2011 - 10:37

Kjempeviktig at alle alternative skoler sender inn sine meninger, det skal i alle fall ILIANA akademiet gjøre både om energiarbeid & faghealingutdannelsen og fagutdannelsen i ILIANA livsveiledning. Vi blir enormt viktige i framtiden når vi skal legge hovedfok på utvikling og helse i stedet for bare reparasjon og sykdom!
Håper flere skoler kommr på banen!


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.