Behandler.no - Norges største oversikt

Gi deg selv en rolig førjulstid og unngå forkjølelse

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 17.12.2010

Førjulstid skulle være en rolig tid med hygge og glede, men for mange blir det for mye av det gode. Nå har forskere funnet ut at stress kan gjøre oss forkjølet.


Vitenskapelig litteratur
Stress svekker immunforsvaret og kan kan gjøre deg forkjølet, ifølge professor Bobby Zachariae fra Århus Universitetssykehus i Danmark, som sammen med en forsker fra University of Pittsburgh har gått gjennom og kvalitetssjekket vitenskapelig litteratur på området. Dette arbeidet er publisert i tidsskriftet Psychosomatic Medicine.

-Stressede personer har mer enn dobbelt så høy risiko for å bli forkjølet eller rammet av influensa sammenlignet med dem som ikke stresser, konkluderer Zachariae etter å ha gjennomgått alle eksisterende undersøkelser av sammenhengen mellom stress, forkjølelse og influensa.


Stress ned
Husk å ta det litt med ro  –  gå langsommere, sett deg ned, senk skuldrene og lytt til vakker musikk.  Gi deg selv stunder i sofaen med en god bok. Ta deg en urtetete eller en god kopp kakao.  Du holder varmen og den kan inneholde virkestoffer som styrker immunforsvaret.

Styrke immunforsvaret kan man også ved å få behandling. Det er alltid lurt å tenke forbyggende. Oppsøk din behandler for en konsultasjon og gode råd eller unn deg en time nedstressende og velgjørende spabehandling.

Man kan ikke få med seg alt og i en travel perioder som førjulstiden ofte er, må man kanskje lage seg noen lure prioriteringer.  Hvis ikke helsa holder så er det mye annet som ikke fungerer som det skal. Skal vi høre på ekspertene kan vi altså holde oss friske ved å trappe ned tempoet og stresse mindre.

 


Les om kakao som medisin
Mer om urter

På alternativ.no/Markedsplassen finner du musikk for meditasjon og velvære

Finn behandler – behandler.noFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.