Behandler.no - Norges største oversikt

Helsebil – vil forebygge behov for sykebil

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 07.10.2010

I påvente av at det norske helsevesenet skal dreie fokus fra sykdom til helse, har forkjempere gjort et privat initiativ med konseptet HELSEBIL.


Forebyggende helsetiltak
Fortsatt sykebil ved akuttsituasjoner


Det norske helsevesen blir ofte kritisert for ikke å tenke forebyggende i stor nok grad. Vi knasker medisinske piller som aldri før, for både det ene og det andre, mens det kunne settes inn flere tiltak for å unngå at det kommer så langt.


Forebyggende helsetiltak
Og nettopp ideen om at det er enklere å forebygge helseproblemer enn å forsøke å løse dem i ettertid, er grunnideen bak Helsebilen. Dette er et nytt tilbud som vil hjelpe med forebyggende helsetiltak og alternative behandlingsmtoder, ute på veien og der folk er.

Fra før kjenner vi til både bokbilen og fiskebilen – og nå får vi altså Helsebilen.
To biler er klare og kommer til å være på hjul først og fremst på vestlandet, men selskapet planlegger Helsebiler i hver landsdel på sikt.

-Målsetningen er å unngå å måtte hentes i sykebil senere i livet, samt få mer overskudd i hverdagen, sier initiativtager Thomas Aksnes i Helsepakken til alternativ.no


Det er enklere å forebygge helseproblemer enn å forsøke å løse dem i ettertid, sier Thomas Aksnes.
Aksnes har erfaring med helseteknologi siden 1995 og etablerte moderselskapet til Helsepakken i 2003, hvor bla. kvantemedisin står sentralt. Selskapet har base i Bergen, og tilbyr forskjellige tjenester og produkter for både kropp og miljø, som f.eks. undersøkelsesmetoder av kropp, veiledning og teknologisk hjelp, salg av helsebringende produkter som f.eks. luftrenser, vannbehandler og kroppsstimulator.


Fortsatt sykebil ved akuttsituasjoner
Konseptet Helsebil forsøker ikke å overta oppgavene til sykebilen. Når ulykken først er ute, skal vi selvfølgelig ha sykebiler, som kan være med å redde liv. Målsetningen er å unngå å måtte hentes i sykebil senere i livet, samt få mer overskudd i hverdagen.

Sykebiler har dyktig personell som kan gi førstehjelp, og kjøre oss til et akuttmottak hvor det meste kan lappes sammen. Men sykebiler brukes, ifølge Aksnes, i 88 prosent av tilfellene i forbindelse med medisinske problemer som med fordel kunne vært forebygget og kanskje unngått.

-Men i land som fokuserer på forebyggende helse, som. f.eks. Cuba, har de mye mindre sykdom. Dette gjelder særlig kroniske og alvorlige sykdommer, og det til tross for at landets helsevesenet bare har en brøkdel av det helsebudsjettet Norge har, forteller Thomas Aksnes.


Helsebil.noRelatert :

Friskvern halverte sykefraværet

 

Mange metoder innen alternativ behandling jobber forebyggende. Ønsker du kontakt med en behandler i nærheten av der du bor -

Finn behandler - behandler.no


Utdanning innen alternativ behandling
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.