Behandler.no - Norges største oversikt

Graver seg ned i sand for bedre helse

Av Maria Vinden, skribent
Publisert: 04.08.2010Det er fortsatt håp om varme dager på stranden her i nord, men dersom man ønsker maksimalt helsemessig utbytte av strand og sand, er den portugisiske øya Porto Santo stedet.

 

Unik sand
Behandlingen

 

På jakt etter en helsebringende reise? Da kan kanskje en tur til den portugisiske øya Porto Santo være noe for deg. Der kan du nemlig grave deg ned i helsebringende sand som kan lindre kroniske smerter og lidelser.

 

Gjennom lange tider har portugiserne reist til Porto Santo og gravd seg ned i sanddynene for å få bedre helse, og de senere årene har også vi nordboere gjestet den vakre øya i Nord-Atlanteren.

 

Siden 2008 har Gunn Kristin Nilsen og Bård Hoel fra Trondheim tilbudt helsereiser med sandbehandlingen, i samarbeid med et etablert behandlingssenter på stedet.


De norske ildsjelene var så heldige å komme i kontakt med Porto Santo Health Project for mange år siden. De etablerte firmaet Porto Santo Helse og har siden jobbet med å få denne behandlingen ut til nordmenn.

 

- Reisene arrangeres fra september til juni og vi setter opp 8-10 turer i året, sier Gunn Kristin Nilsen til alternativ.no


 

Unik sand
Senere tids forskning har gitt oss svar på hvorfor sandbehandlingen på Porto Santo kan gi så god effekt. I dag finnes det klinisk medisinsk dokumentasjon som forteller oss hva sanden inneholder og hvorfor den gir så gode resultater.

Den unike sanden på Porto Santo øya inneholder spesielle mineraler, samt partikler fra et gammelt korallrev som ikke finnes i annen sand noe annet sted i verden. Sanden innehar blant annet komponenten strontium, som er 40 ganger sterkere enn i tilsvarende sand andre steder. Strontium er et grunnstoff som finnes naturlig i kroppen og i maten vi spiser. Sanden inneholder også en rekke andre komponenter, som for eksempel magnesium og kalsium.


 

Behandlingen
Selve behandlingen består av at man ligger i en seng med riktig temperert mineralsand over hele kroppen i ca. en halv time. Dette gjøres to ganger daglig, formiddag og ettermiddag, over en periode på 2-3 uker. Sanden renses før hver behandling, og sengen tømmes når du er ferdig. Som en del av behandlingen inngår også aktiv trening, i tillegg til inntak av Porto Santos eget mineralvann.

 

For å vurdere behandlingens effekt i etterkant brukes hjelpemidler som thermografi og vas-skjema. Thermografi brukes for å gi en nøyaktig lokalisering av smerteområdet, mens VAS-skjemaet benyttes for å fastsette graden av smerter på ulike deler av kroppen både før, under og etter behandlingsoppholdet.

 

Sandbehandling har ved flere forskningsprosjekter vist å ha god effekt på en rekke smertetilstander og kroniske lidelser. Dessuten er det dokumentert langtidseffekt av behandlingen.

 

Sliter du med muskulære smerter, bekkenløsning, slitasjeskader, smerter i arrvev, bektherev, psoriasis, fibromyalgi, hudproblemer eller med nevropatiske smerter, kan kanskje sandbehandling være et alternativ.

 

 

Relaterte linker:
Markedsplassen – Reiser/TemareiserFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Per E Ågren 03/10/2010 - 11:41

Angående atikkelen om helseforbedring ved å grave seg ned i sand.
Jeg har selv gjort dette ved Rødehavet (Massawa i Eritrea. Har vel vært i dette området i en treårs periode. Jeg så hva de innfødte gjorde og prøvde det samme ut fra filosofien \\\"det kan vel ikke skade\\\". Vi gjorde dette på stranden, bare 10 m fra vannkanten. Vi hjalp hverandre med å grave oss ned. Kjenner at det er en belastning for hjertet og sirkulasjonssystemet for jeg kjente at hjertet slår kraftigere. Kan ikke \\\"bevise\\\" at dette har hatt noen effekt, men sannsynligheten for at sanden som omgir kroppen vil ha en eller annen virkning er vel der. Motsatt; vi ville vel ikke ha lagt oss i skittent vann eller sand/gjørme ut fra den enkle kjennsgjerning at dette neppe ville være bra. Men i motsetning til hva dette koster i Portugal var min \\\"egenbehandling\\\" gratis.
Syntes det var fint å lese om dette og ikke minst hvor oppskriften om hyppighet og varighet.


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.