Behandler.no - Norges største oversikt

Coaching for bedre helse

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 24.06.2010

Helsecoach er en ny profesjon og en behandler skal motivere til å ta vare på egen helse gjennom å tenke helhetlig. Allerede til høsten uteksaminieres det første kullet.Godkjent utøverorganisasjon
Hjelp til selvhjelp


En helsecoach arbeider som profesjonell coach innenfor helse og helsefremmende arbeid, med forståelsen av at helsen blir påvirket av forbindelsen mellom kropp og sinn og at tanker, følelser og overbevisninger kan påvirke vår helse.

Interessen for denne utdanningen er stor og det er en full klasse som nå utdannes. I september iår vil 22 personer uteksamineres som det aller første kull med helsecoacher her til lands.


Gillian Godtfredsen, grunnlegger av The Paradigm Academy, som bl.a tilbyr utdanning i helsecoaching

-Flere sykepleiere er blant dem også, forteller Gillian Godtfredsen, grunnlegger av The Paradigm Academy, som tilbyr en 2-årig utdanning i faget.

Såvidt hun vet er det pr dags dato ingen andre i Norge som utdanner helsecoacher. I utlandet finnes det flere bl.a. i Sverige, USA og Australia.


Godkjent utøverorganisasjon
Utdanning i faget helsecoaching er basert på nevrolinguistisk programmering (NLP), NLPcoaching, coaching og helsefremmende arbeid. Coaching generelt har vokst til å bli en stor bransje i Norge. Så langt har bransjen rettet seg mot karrierecoaching, selvutvikling og andre former for coaching, men nå vil man også få mulighet til å bli coachet iforhold til egen helse.

Nylig har Helsedirektoratet godkjent Norsk Forening for NLP (NFNLP) som utøverorganisasjon for alternativ behandling, innenfor helsecoaching og NLP terapi. Utdannede helsecoacher kan søke medlemskap i denne foreningen.

-Helsecoaching er en komplementær helsefremmende metode og ingen erstatning for medisinsk eller psykologisk behandling, ifølge Gillian Godtfredsen.

En helsecoach skal under utdanning bla. lære om stress og avspenning, avanserte NLP- og coachingmetoder og etikk, lover, regler og praksis innenfor alternativ behandling og helseområdet.Hjelp til selvhjelp

Helsecoaching er definert som en tjeneste hvor behandleren tilrettelegger prosessen med å endre livsstilsrelatert atferd for bedre helse og livskvalitet, eller å etablere og oppnå helsefremmende mål. Man stimuleres til å lytte til egen kropp, ta større ansvar for egen helse og iverksette praktiske helsefremmende tiltak, som støtter coachingarbeidet. Dette kan være både på individ og gruppenivå og kan innebære blant annet fysisk aktivitet, turgåing, oppmerskomhetstrening, yoga, Tai Chi, Qi Gong med mer.

En helsecoach skal også kunne gi hjelp til å lære seg bedre å mestre sykdom og å styrke egne evner, for å finne veien til bedre helse og økt livskvalitet.
alternativ.no/utdanning:
Utdanning i Helsecoaching
Utdanning i NLP


Finn behandler – behandler.no


Relaterte saker:

Coaching mot stress

Gillian R. Godtfredsen – healer med visjoner
”Hjelp til selvhjelp er den beste hjelpen man kan få”. Med dette mottoet har Gillian R. Godtfredsen grunnlagt en healerskole, hvor struktur, positive prosesser og livskvalitet er del av utdanningen.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Erica Grunnevoll 22/04/2014 - 00:38

Den Norske Coachforening ble i februar 2012 godkjent av Helsedirektoratet som utøverorganisasjon for utøvere av alternativ behandling. Våre medlemmer som oppfyller DNCF sine fagkrav kan registrere seg i alternativregisteret som registrert Helsecoach DNCF. Styreleder DNCF, Erica Grunnevoll

Wenche Hamremoen 05/03/2013 - 19:01

Flott med flere alternativer InnerLifeExperience er også helsecoacher,som er bredt over nesten hele landet.(Ikke Finnmark)

Dennis Holmberg 25/06/2010 - 20:26

Hva bra. En hjelp til friheten at ta ansvar for sit eget liv

Doris Henriksen 25/06/2010 - 14:54

Dette er en utdannelse som det er og vil bli stort behov for i framtiden. Og at det er Gillian og teamet på The Paradigm Academy som er lærerne gjør at jeg får lyst å begynne øyeblikkelig. I mitt yrke ser jeg stadig behov for mer kunnskap enn den rent faglige, og temaene her er midt i blinken.
Doris Henriksen, sykepleier, helsesøster og geriatrisk sykepleier.

Annelise hem 25/06/2010 - 14:13

Superflott initiativ, flott utdanning. Akkurat det som trengs i den jungelen som finnes av coachutdanninger og helserådgivere. Gratulerer til de heldige som er kommet med på det første kullet. Annelise Hem, veterinær, dr.scient


Legg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.

Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.