Behandler.no - Norges største oversikt

Coaching med 45 studiepoeng

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 19.04.2018Kvinne med regnbuefarger i ansiktet
Foto: Schutterstock

Enten man leder en stor bedrift eller kun seg selv, er det nødvendig å ha gode verktøy i arbeidet. Verdien av coaching er løftet ved at faget gis studiepoeng.

Hos CoachTeam – House of Leadership er gleden stor etter at det ble kjent at deres leder- og coachutdanning i samarbeid med Universitetet i Agder nå gir 45 studiepoeng. Teamet er stolt over å ha oppnådd denne anerkjennelse:

 

-CoachTeam er og har alltid vært opptatt av kvalitet – og kundene våre sier også at vi leverer kvalitet. Det er vi stolte av og glade for. I mange år har det vært et ønske for oss at coaching som fag gis studiepoeng. Coaching som fag og våre studenter fortjener dette kvalitetsstempel.

 

Et flertall av dem som velger å ta en utdanning innen coaching ved CoachTeam er ledere ved små eller store organisasjoner og bedrifter. Men også personer fra ulike bransjer med forskjellig utgangspunkt velger å tilegne seg kunnskapen.

 

-Det er i hovedsak ledere i offentlige og private virksomheter på ulike nivåer som er deltakere, i tillegg til personlige trenere og deltakere i andre stillinger. Fellesnevner er at de ønsker å utvikle sin relasjonelle kompetanse. Dette ser vi blir viktige og viktigere i vår digitale hverdag hvor det er forventet at 50 prosent av dagens stillinger ikke eksisterer om 12 år, sier Lene Fjellheim, partner i CoachTeam.

 

Hun og Erica Grunnevoll driver CoachTeam as – House of Leadership. De har begge lang erfaring som coacher og konsulenter for næringslivet. Deres coach- og lederutdanning har eksistert i 16 år. Målsettingen er å dyktiggjøre mennesker i å lede seg selv og andre på en best mulig måte.

Over 1000 personer har gjennomført programmene, som følger Norsk Bransjestandard for Coaching og som er godkjent av Den Norske CoachForening. (DNCF).

Artikkel fortsetter under bilde.

Erica og Lene i CoachTeam

Erica Grunnevoll og Lene Fjellheim driver CoachTeam as – House of Leadership, som ble etablert i 2002. (Foto privat).

Utfordrende å være leder

Digitalisering i arbeidslivet angår oss alle. Både Lene og Erica ser klart at den nye arbeidshverdagen stiller større krav til personlige egenskaper som læringsevne, selvledelse og fleksibilitet. For dem er det viktig å spørre: Hvordan skal da ledere lede?

 

Det forventes at dagens ledere har en stil som innebærer medmenneskelighet, forståelse og er sterke på kommunikasjon. Ledere og medarbeidere skal vise til resultater og samtidig være fremtidsrettede og fleksible. Lederens rolle vil blant annet være å styrke de ansattes opplevelse av mestring og kontroll over egne liv, gi rom for kreativitet og empati, og skape en arbeidsplass preget av toleranse og god arbeidsmoral. For å lykkes med dette er det viktig at ledere legger forholdene til rette for sterkere selvledelse, ledelse av sosial og emosjonell kompetanse og ledelse av kreativitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både ledere og enkeltpersoner har erfart at coaching har effektive teknikker, som gir vekst og fremgang på flere plan. Coaching innebærer blant annet veiledning eller mentoring innen kommunikasjon og selvledelse. CoachTeam definerer coaching som en metode eller retning til utvikling og vekst; til å frigjøre menneskers potensial:

 

-Gjennom samtaler og teknikker vil en coach og en leder med coachende tilnærming bidra til bevisstgjøring, motivasjon, læring, innsikt og handling på det faglige og personlige plan. Coachens oppgave er å være en katalysator, en som bidrar til å drive selve prosessen i vedkommendes vekst og utvikling.

 

Deres tilbud består i tillegg til coachutdannelsen, av kurs innen blant annet lederskap, presentasjonsteknikk, forhandlingsteknikk, endringsledelse, mindfulness og selvledelse.

Artikkel fortsetter under bilde.

Fire kvinner smiler og har lapper i ansiktene

Kvalitet og entusiasme kjennetegner  coach- og lederutdanning ved CoachTeam. Gjennom 16 år har over 1000 personer gjennomført studiet. (Foto: privat).

 

Studiepoeng

CoachTeam har allerede et samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) som innebærer at man kan oppnå15 studiepoeng. Nå er dette utvidet og 11. april 2018 vedtok UiA et videre samarbeid som gjør at de kan tilby 45 studiepoeng, fordelt over tre semestre.

 

Kurs ved universitetene og høgskolene blir målt i studiepoeng og brukes for å beskrive hvor omfattende et fag eller et studium er. Et fulltidsstudium ved norske høyskoler og universiteter er på 30 studiepoeng pr. semester. Det betyr at 45 studiepoeng i coaching nå har en formell verdi, i tillegg til nytteverdien av kunnskapen man tilegner seg.

 

Det første kullet på Nivå 1 i studieemnet ”Kreativ ledelse og coaching”, som gir 15 studiepoeng, er allerede i gang. Dette er kull er nr 41 i rekken siden 2002 ved CoachTeam.

 

-Det er ekstra spennende, sier Erica, at samarbeidet er med Fakultetet for kunstfag. Vi står overfor en utvikling som blir stadig mer kompleks og turbulent. En viktig oppgave for dagens mennesker er å få tak i egen og andres kreativitet, kunne tre raskt inn og ut av ulike roller, se saker fra forskjellige perspektiv og improvisere i møte med det ukjente. Her har kunstfag mye kompetanse. Dette er et innovativt og unikt samarbeid mener hun.

 

 

Digitalt undervisning

Høsten 2017 bestemte CoachTeam seg for å satse mer digitalt og gjorde en stor jobb med å spille inn over 60 videoer og lydfiler.

 

-Vi ønsket å digitalisere våre forelesninger og gjøre det enklere for den moderne leder å kunne se fagstoff i ro og mak i sin travle hverdag for deretter å komme sammen og trene og øve på samlinger. Etter at vi hadde presentert denne løsningen til våre kunder i nyhetsbrev kontaktet UiA, Fakultet for kunstfag oss, og begge parter var interessert i et samarbeide. Dermed startet ballen å rulle, forteller Lene Fjellheim.

 

 

 

Relaterte linker:

behandler.no/Lene.Fjellheim

behandler.no/Erica.Grunnevoll

 

Ønsker du kontakt med en coach?
FINN BEHANDLER – behandler.no

 

Utdanning i Coaching

Utdanning i Helsecoaching

Kurs i Coaching

 Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.